Simeone style (2.10)
24 oktober, 2018
Målkalas i Jönköpings idrottshus
25 oktober, 2018

Åttondelar i Wien och Basel. – Monsieur

Querrey till 2,05 och Gulbis till 2,05 som fint häromdagen och vinnarspelet i Basel på Federer har sjunkit en 70-80 punkter trots att han egentligen var ganska så usel i första rundan. Idag är det åttondelar och det bjuds på en hel del riktigt bra matcher och jag hittar en del underdogs som känns lite väl underskattade idag.

ATP Wien. Start 12.00 och framåt;

Dominic Thiem vs Sam Querrey. SPEL Querrey till 2,69

Thiem är på hemmaplan och är i grunden såklart en bättre spelare än Querrey men inomhus, nja, då vet jag inte riktigt om Thiem verkligen är särskilt mycket bättre. Querrey har en monstruös serve som han får väl betalt på inomhus och han har dessutom börjat hitta formen rejält senaste veckorna med riktigt bra prestationer och resultat.

Thiem hade en bra inomhusvecka i Ryssland för ett tag sen men jag ställer mig fortfarande osäker till om den gossen verkligen är att lita på i inomhushallar. Han får betydligt mindre spinn på bollen och har svårare att tajma sina långa svingar, särskilt från backhandsidan. Hade en hel del problem mot Bemeleman i första rundan och då ska det noteras, med all önskvärd tydlighet att det är ett par snäpp och nivåer upp att då sedan ställas mot Querrey.

Querrey till 2,69 är givet.

***

Karen Khachanov vs Nishikori. SPEL Khachanov till 2,05

Noterar att oddsrörelsen rört sig en del och när nu Khachanov ger över dubbla degen är det defintivt värt en mindre insats på den bufflige ryssen. Han har radat upp segrar på slutet och har ett stort spel i sig. Nishikori är även han ganska så formstark men jag tror Khachanov kan komma att få lite väl mycket på sin serve och att Nishikori i sin tur inte kommer lyckas vara tillräckligt överlägsen i spelet.

Mindre insats på Khachanov till 2,05.

***

John Isner vs Gael Monfils. SPEL Isner till 2,40 

Ska understrykas här. John Isner var tämligen genomusel i första rundan mot Norrie och såg dessutom ut att ha bekymmer med sitt knä under en period i matchen. Isner lyckades dock vinna till slut, helt utan att imponera. Ungefär likt Stockholm Open, där han gick till semifinal utan att ens vara i närheten av sin nivå. Varför då? Jo, för att den här karln besitter världens bästa serve. Man kommer ganska så långt på det.

Är Isner tillräckligt fit för att spela igenom matchen har han alltid goda chanser att vinna. En Gael Monfils, som gått rätt bra på slutet men som har både demoner, häxor och troll i sin hjärna som spökar för honom går aldrig att förutspå var man har honom. Varken inställningsmässigt eller prestationsmässigt. Han blandar och ger och har tendenser att från ingenstans skänka bort sina servegames på dem allra mest sinnesjuka sätten. Han har råd att göra det mot dem flesta spelarna i världen men mot en John Isner, nja då har man inte särskilt ofta råd att skänka bort sina servegame då Isner i stort sett är obrytbar under sådana här förhållanden.

Lägg därtill att Monfils är en spelare som ofta spelar på inspiration och ibland mer fokuserar på ”showen” och att bete sig som en clown snarare än att vinna matcher. Att då möta en servebombande Isner, ja han lär ju inte bli sprallig inför den uppgiften direkt. Jag personligen skulle nog hellre föredra att hänga upp och ner i en lyktstolpe än att spela tennis mot Isner.

Samma här som ovan, rekommenderar mindre insats då Isner fysiska status är ett frågetecken. Men John Isner till 2.40 är ändå värt att överväga.

***

ATP BASEL torsdag start kl 19.30

Gilles Simon vs Ernest Gulbis. SPEL Gulbis 2.52

Får nog ta och reservera mig för ytterligare ett halvsäkert kort till spel här. Precis som Isner hade Gulbis till synes problem med ena låret i förra matchen och tog in behandling under matchen. Spelade sedan vidare och gjorde faktiskt en riktigt bra avslutning men som sagt, inte helt hundra på hur Gulbis står fysiskt.

Spelmässigt har ju Gulbis två senaste veckor varit hans bästa på väldigt länge. Han har i och med resultatet i Sthlm Open i stort sett säkrat sin plats till top 100 inför nästa år vilket ger han direktavancemang till flertalet ATP-turrar nästa år, däribland Australien Open. En fin summa pengar är han då dessutom garanterad. Det är han väl värd, den smått psykopatiske letten Ernest Gulbis.

Servar fortsatt riktigt stabilt och är riktigt tung från baslinjen, Gulbis.

Simon  har en ganska bra höst bakom sig men saknar i mitt tycke riktiga vapen för att betraktas som någon riktig toppspelare. Ser framför mig rena och rama baslinjedueller där jag tror Gulbis har jättechans att ta möjligheterna när dem ges att bomba på både från forehand och backhandsidan.  Simon har precis som Gulbis en bra serve men även där tror jag Gulbis kan tjäna in en hel del fler poäng.

Något tveksam fysisk status på Gulbis, därför rekommendras mindre insats även här men till fint odds.

Gulbis att vinna till 2,52.

***