Målkalas i Jönköpings idrottshus
25 oktober, 2018
Att vara slug som en räv. – Av Marcus Birro
27 oktober, 2018

Grymt formstark Nishikori mot hemmahoppet Thiem. – Monsieur

Man kan ju inte riktigt anklaga gårdagen för att ha varit en succédag rent spelmässigt men får försöka hitta bortförklaring i att det var rätt så tydliga mindre säkra kort som sköts iväg.

Dags att hitta tillbaka till vinnarspåret igen och idag drar kvartsfinalerna igång i både Wien och Basel och det bjuds på flertalet på förhand jämna och intressanta bataljer.

Jag tror Verdasco till 2,55 defintivt kan hota Monfils och jag tror även att inomhusspecialisten Copil är ett bra spel till knappa 1,90 mot Fritz. MEN, jag har sett lite för lite av Fritz och Copil denna vecka och jag vill inte gå i gårdagens fälla gällande Monfils så jag avstår dem matcherna för att istället rikta dagens spelfokus mot den kanske mest kvalitativa matchen på förhand.

***

ATP Wien Fredag Kvartsfinal kl 14.30

Kei Nishikori vs Dominic Thiem.SPEL Nishikori 1.98  : :::::   Spel Nishikori till 1,98

Med risk för att ännu en gång gå bet på att underskatta Thiems kapacitet inomhus måste jag ändå säga att jag lockas oerhört av det här oddset på Nishikori i den här matchen. Thiem var bättre idag mot Querrey än han var i första rundan och det framgår allt tydligare att Thiem börjar etablera sig som en toppspelare även på hardcourt inomhus, något som jag annars ganska envist tvivlat på. Servar riktigt bra gör han dessutom den här veckan.

Querrey och Bemeleman är spelare som Thiem slagit på vägen till den här kvartsfinalen men nu ställs han alltså mot Kei Nishikori, och det gott folk, det är en Kei Nishikori i KUSLIGT bra slag. Alltså, den slakten Nishikori visade upp igår mot Khachanov måste vara bland det absolut bästa japanen presterat på bra länge. Det tempot och intensiteten Nishi visade upp kombinerat med makalöst fin träff på bollen fick Khachanov att se fullständigt hjälplös ut. Och då ska det sägas att Khachanov inte är vilken spelare som helst, och dessutom även han riktigt formstark med en titel så sent som förra veckan i bagaget.


2-1 i inbördes möten till Nishikori men på grus och gräs som underlag och i perioder som inte alls känns relevante gällande dagens match, så inbördes lägger vi ingen större vikt vid.

Varför vinner Nishikori det här? Jo, kort och gott skulle man kunna koka ner det till det så simpla faktumet att jag anser att Nishikori i dem här förhållandena på det här underlaget är en bättre spelare än Thiem. Får man då 1,98 – ja, då nyper man.

Lägger man dessutom till Nishikoris ruskiga formtopp och framför allt, deras spelstilar gentemot varandra, ja då känns det ännu mer legitimt att snegla mot dem högre insatserna här. Thiem vill ha tid på sig så han kan ladda sina svingkanoner från både backhand och forehandsidan. För att inte tillåta han få den tiden, ja då måste man som motståndare spela i snabbt i ett högt och intensivt tempo. Nishikori? Nu är jag inte särskilt haj på det japanska språket men jag ger mig fan på att Nishikori betyder typ ”maximalt tempo”.

Oavsett vad, det finns inte många spelare i världen som spelar så kvickt och i ett sånt rafflande tempo som Nishikori gör och särskilt inte när han är i det slag han är nu. Därför tror jag Thiem kommer få det riktigt jobbigt här.

Nishikori till 1,98 tar jag med insats modell större.

***