Zlatan är Ebba Grön. – Krönika av Marcus Birro
5 november, 2018
Jämn match i Uppsala väntar
6 november, 2018

Ikväll kommer det koka på Sao Paolo. (2,0) – Monsieur

Champions League tisdag kl 20.45

Napoli vs PSG. SPEL Över 1,75 mål ANDRA HALVLEK

Inter vs Barcelona i all ära men ikväll spelas den mest intressanta matchen nere i Neapel inför vad som lär bli ett helt makalöst tryck inne i grytan på Sao Paolo. PSG gästar Napoli i en ruskigt viktig match där PSG i mångt och mycket har kniven mot strupen och behöver vinna medans Napoli ska kunna nöja sig med ett kryss även om vinst såklart vore av stor, stor betydelse.

De möttes för några veckor sedan i Paris där matchen slutade 2-2 men helhetsintrycket helt klart var att Napoli i stora delar faktiskt körde över PSG och Napoli borde defintivt fått med sig 3 poäng från det mötet. Skapades mängder av målchanser då och det finns väldigt lite som talar för att det inte ska bli likadant ikväll.

På förhand känns den här matchen ganska så svår att förutspå vinnaren i. Det fullkomligt kryllar av offensiv kvalité i båda läger och det är inte alls otänkbart att det rinner iväg åt något håll när det ena laget tvingas blotta sig bakåt och lyfta fram positionerna. Båda dem här lagen har stor respekt för varandra och det kan vara så att lagen är aningen försiktiga inledningsvis just av den anledningen. Därför väljer att snegla blicken mot överspelet i andra halvlek istället för hela matchen.

Ponera tre olika scenarior: 

Oavgjort i paus : Då kommer PSG vara tvungna att börja riskera lite mer och attackera och då finns det oändligt mycket kvalité att lyckas göra mål men det finns även alla förutsättningar i Napoli för att straffa PSG i omställningspelet. Att den halvleken då ska sluta i under två mål gjorda, nej det känns inte sannolikt.

PSG-ledning i paus: Ja, det säger sig själv. Napoli måste börja etablera spel på PSG:s planhalva och att då lämna kontringsytor till Neymar, Mbappe och Cavani – ja, ni hör ju själva. Då lär det ringa både en och två gånger – antingen bakom Buffon i Paris-kassen eller i egen målbur.

Napoli-ledning i paus: Lite sak samma här. PSG som måste ösa på med all deras offensiva kraft dem har och ett Ancelotti-drillat Napoli som nästan bättre än någon annan tränare i världen historiskt sätt vet hur man straffar lag i Europa Cup-sammanhang.

Slutsatsen blir därför ganska givet. Det kommer göras mål i andra halvlek och linan Över 1,75 mål i andra halvlek till dubbla pengen (2,0) känns som givet spel att ta. Tar den hos 10bet.com.