Jämn match i Uppsala väntar
6 november, 2018
Sluta aldrig känna. – Av Marcus Birro
7 november, 2018

ATP Next Generation Milano Onsdag. (1,61 & 2,70) – Monsieur

I väntan på att ATP World Tour Finals i London ska dra igång nästa vecka pågår det denna en vecka en liknade tävling fast för tourens yngre spelare. ”Next new gen-Finals” ska kåra bästa spelaren i världen född 1997 eller senare. Nu blir det väl kanske inte riktigt så då den allra bästa spelaren i den kategorin inte deltar (Alex Zverev) då han förbereder sig inför det riktiga slutspelet. Även Shapovalov kastade in handduken då han enligt egen utsago kände sig sliten.

I övrigt ett ganska så bra startfält. Viktigt att upplysa gällande det här spektaklet är att man spelar med lite andra regler än vanligt. Bäst av 5 set till 4 gem, spela vidare på nätserve, ingen AD, shotclock, tillåtet med matchcoachning är några av det innovationer man använder sig av som man vill testa om dem håller att sedan eventuellt implementera på riktiga touren. Serveklockan är ett av få exempel man testade här i Milano förra året som nu har förts in på herrtouren.

Hittar till kvällens utbud två matcher jag slänger in polletter på.

Start kl 19.30 onsdag – ATP Next Gen Milano

STEFANOS TSITSIPAS VS FRANCIS TIAFOE: SPEL TIAFOE 2.70

Får lite känslan av att Tsitsipas tycker han är för stor/bra för det här ”junioreventet”. Han såg ganska så oinspirerad och trött ut igår och jag tycker 2.70 på Tiafoe känns flertalet punkter för högt. Tiafoe har ett stort spel i sig och har varit bra sista tiden. Tiafoe till 2.70 är taget hos 10bet.

*

Alex Di Minaur vs Andrei Rublev. SPEL DI MINAUR 1.61

Rublev var stundtals riktigt bra igår mot Fritz och vann en tight match men är fortsatt allt för ojämn och svajjig. Di Minaur är alldeles för solid från baslinjen och mottar tillbaka i stort sett allt och jag ser framför mig en Rublev som till slut kommer skjuta bort sig. Di Minaur till 1,61 köper vi på oss. 

**