Arsenal hemma mot formsvaga Wolves. (1,68) – Monsieur
10 november, 2018
Ska Mourinho göra det igen med skyhög försäkring? (1.89) – Monsiuer
11 november, 2018

AIK: åker till Kalmar för att stänga till defensivt. (1.70) – M

Allsvenskan söndag kl 15.00

Kalmar vs AIK. SPEL Under 2,5 mål till 1,71 i odds. 

AIK åker till Kalmar under söndagen för att bärga sitt första SM-guld sen 2009 och med den svansföringen man har och så många gånger man fallit på målsnöret senaste åren är det här en möjlighet man bara helt enkelt inte får missa. I den guldstrid som för några veckor sedan kändes som helt avgjord har nu istället hamnat i ett läge där allting ska avgöras i den allra sista omgången.

För AIK räcker det med 1 poäng för att säkra guldet. AIK har under Rikard Norling skapat en otroligt stark defensiv organisation och det är den som ligger till grund för att man under söndagskvällen till största möjliga sannolikhet kommer att kunna titulera sig som svenska mästare. Defensiven alltså, och definitivt INTE offensiven.

AIK har gjort 4 mål på deras senaste 5 matcher och för att vara svensk mästare är det såklart extremt lite men som sagt, deras segerrecept ligger i en stabil defensiv som nästan saknar motstycke under dem senaste 10 åren i allsvenskan.

Kalmar har också bara gjort 4 mål på deras 5 senaste. Det är med andra ord alltså inga sprudlande offensivt formstarka lag som ska spela på Guldfågeln Arena under söndagen.

Jag anser linan på under 2,5 mål här står ALLDELES för högt för att inte spela. Jag har väldigt svårt att se framför mig ett AIK som öser på i onödan. Samtidigt har jag svårt att se hur Kalmar ska tränga sig igenom AIK:s ramstarka försvar. Jag hade förväntat mig att det här oddset skulle stå under 1.60.

Nyckelfaktorer: 

 

  • AIK har blytung spelarfrånvaro på Kristoffer Olsson och Adu och eventuellt också Seb Larsson, Linnér och Sundgren från den ordinarie startelvan. Kan alltså vara hela AIK:s ordinarie mittfält.Framför allt Kristoffer Olsson är extremt viktig i uppbyggnadsfasen för AIK.
  • Kalmar har endast förlorat EN match i år på hemmaplan med mer än 1 mål. En överkörning från AIK:s håll här känns inte sannolikt.
  • I vanliga fall brukar bra lag som tar ledningen ofta vilja döda matchen genom att gå för ett till mål. Om fallet blir så att AIK tar ledningen  lär det snarare bli ett 110% fokus från AIK:s håll att stänga igen istället då man som sagt vinner guld även på oavgjort.
  • De tre senaste möten mellan Kalmar vs AIK har slutat med endast 1-0 segrar. Målsnålt även i inbördesstatistiken alltså.

Ett extremt riskminimerande AIK mot ett ganska svagt Kalmar på en ganska sliten gräsplan nere i Kalmar. Jag tycker ALLT talar för målsnålt här. Under 2,5 mål till 1,71 är taget så det bara sjunger om det.

**