Ska Mourinho göra det igen med skyhög försäkring? (1.89) – Monsiuer
11 november, 2018
Isaiah Crowell (1,83)
11 november, 2018

ATP World Tour Finals. Vinnaroddsen. – M

Slutspelet drar igång idag och det är (bortsett från Davis-Cup finalen nästa helg) nu tennissäsongen ska summeras. Årets sista tävling innan dryga två månaders uppehåll. Årets 8 bästa spelare gör upp om titeln i den här turneringen där det  utöver rankingpoäng är en stor skopa pengar och prestige som kammas hem till vinnaren. Eller, Nadal och Del Potro som såklart borde vara med har ju tvingats dra sig ur pga skada så helt och hållet årets 8 bästa spelare är det ju trots allt inte.

Turneringen spelas i något så ovanligt som gruppspelsformat. Alla möter alla i sin grupp en gång och dem två med flest segrar går till semifinal.

Det råder ingen tvekan om att Djokovic är den stora favoriten att ta hem titeln men till 1,67 är det tvärnej på det oddset. Federer är stor favorit att gå vidare få sin grupp och då lär han mest troligen slippa att möta Djoko i semin, och då kanske vi får drömfinalen : Djokovic vs Federer. En allra sista gång det möts i en stor final kanske? Ja, kan mycket väl vara så. Djokovic har i stort sett slaktat allt sedan sommaren och Federer har krampat en aning men såg betydligt bättre ut senast i Paris. Tycker mycket talar för att dem har stora chanser att mötas i finalen nästa söndag. Då vore det rent av tjänstefel att inte hoppa på första bästa flyg till London under söndagsmorgonen om tillfälle ges.

Idag drar det igång som sagt med Anderson vs Thiem först ut och sedan ikväll söndag Federer vs Nishikori. Hittar inget spelvärde här men ska bli makalöst intressant att följa matcherna och se spelarnas form och kanske allra mest underlagets utfall. Det brukar vara ett medelsnabbt inomhusunderlag, med andra ord går det betyldigt snabbare här än i Paris.

Vem vinner?

Djoko som sagt stor favorit men 1,67 inget jag vidrör. Flera av spelarna kanske fick lite hopp efter att Khachanov slog honom i Paris förra söndagen. Särskilt Federer lär ha fått luft under vingarna efter att ha stått upp väldigt bra mot Djoko och det trots ett extremt långsamt underlag.

Federer till 3,50? Ja, kanske.
Jag tror som sagt han är given i semifinal och väl där tror jag han slipper Djoko då Djoko också lär vinna sin grupp. Då är Federer också favorit att ta sig till final. Och han trivs i den här turneringen. Han har väl aldrig missat semi när han väl ställt upp här? Orkar inte kolla upp det men är rätt säker på den saken. 6-faldig mästare är han i den här turneringen och nog får han inte särskilt många chanser till att vinna en sista gång. Kan vara läge för honom här, helt klart.  Visade på fin form i Paris. 3.50 tar vi. 

Nishikori till 18? Ja, den tar vi också. Jag tror som sagt han avancerar till semifinal och även om han förmodligen inte är favorit där så är det små marginaler. Nishikori är kanske den spelare som bortsett från Djoko varit bäst under hösten och jo, jag tycker han smyger med här lite som en outsider.  Federer vs Nishikori i finalen då, så får det bli. Det skulle inte vara mig emot. 

Betfairs spelbörs finns det betydligt rörligare odds där man kan spela somliga spelare till väsentligt högre odds men till ganska så låg likviditet för tillfället.

****

Grupp 1 (Leyton Hewitt Group) SPEL : Nishikori att ta sig vidare från gruppen – 2,05 

Federer – Vinnarodds 3.50
Nishikori – Vinnarodds 18

Thiem – vinnarodds 19
Anderson – vinnarodds 15

Federer har fått en för en gångs skull väldigt behaglig lottning känns det på förhand. Nishikori är grymt formstark men där har Federer ett gigantiskt mentalt övertag och Federer är en av få spelare som inte har några som helst problem med Nishikoris tempo. Thiem borde inte rå på Federer inomhus. Anderson, nja, ska ej kunna hota. Att Federer tar sig vidare, det tar jag för givet. Vem slår han följe då? Jag tror Nishikori. Han är den av övriga i den här gruppen med överlägset störst rutin av att spela det här slutspelet i den här hallen, han är den spelare med absolut bästa form och jag tycker matchupsen talar till hans fördel.

Nishikori fullkomligt pulvriserade Thiem i Wien för några veckor sedan på ett underlag som borde passat Thiem mer och jag tror Anderson får svårt att hantera Nishikoris intensitet när dem möts. Nishikori att gå vidare från sin grupp till 2,05 tycker jag är väldigt värt en satsad peng på. 

****

Grupp 2 (Gugo Kuerten Group) 

Djokovic – vinnarodds 1,67
Cilic – vinnarodds 13
Zverev -vinnarodds 11
Isner – vinnarodds 24

Betydligt svårare grupp att förutspå vilka som tar sig vidare till semin här. Eller, Djokovic känns ju så gjuten att han nästintill knappt ens borde spela gruppspelet. Men övriga tre, där känns det väldigt jämnbördigt. Zverev hade problem med axeln förra veckan i Paris. Cilic har trevat under hösten. Isner halkade in i det här slutspelet lite på ett bananskal efter Delpos avhopp och Isners senaste period är lite märklig. Han har varit lite småskadad och sett alldeles genomusel ut i spelet men har fått med sig en del resultat ändå tack vare ett fantastiskt servande. Blir väldigt spännande att följa den här gruppens utveckling.

Tar inga odds här till en början.  Zverev den med störst chans att gå hela vägen om han väl tar sig vidare men som sagt, tveksam till hans form och fysiska status. Cilic, var är han formmässigt? Var ändå flera steg framåt i Paris. Men, tror ingen från den här gruppen vinner den här turneringen om Djokovic skulle falla av.

***