AIK: åker till Kalmar för att stänga till defensivt. (1.70) – M
11 november, 2018
ATP World Tour Finals. Vinnaroddsen. – M
11 november, 2018

Ska Mourinho göra det igen med skyhög försäkring? (1.89) – Monsiuer

Söndag kl 17.30 Premier League

Manchester City vs Manchester United . SPEL Man United +1,5 Asian till 1.89! = (Det innebär vinst på spelet även om City vinner med uddamålsseger)

 

Hade någon sagt för några år sedan att det skulle vara den här oddssättningen inför ett Manchesterderby hade den personen blivit avsagd precis alla former av rättigheter i samhället av säkerhetsskäl. Att bolagen värderar den här matchen till sådan sanslös favör för Man City som har  dryga 1.39 och United 8.6 i odds, ja det känns nästan surrealistiskt. Men, sedan Pep tog över City och Mourinho signade på för United har skillnaderna och vägriktningarna gått åt helt olika håll.

Ett United som i stort sett varje vecka är dunderkritiserat från alla möjliga håll och kanter får titta på när Pep och hans lag visar upp det som nog måste betraktas som kanske världens bästa fotboll just nu och sedan en ganska lång tid tillbaka.

Det ska dock understrykas. Lite missvisande är det trots allt ändå.

Sedan Pep och Mourinho tog över Manchesterlagen har man mötts 6 gånger. Två segrar för City, en oavgjord och tre (!) vinster för Mourinhos United. Och ingen seger på hemmaplan för City. Det är trots allt statistik man inte alls skojar bort.

Förra årets möten där City var helt överlägsna i ligan slutade i City-seger i höstmötet på Old Trafford efter två fasta situationer och under våren lyckades United vinna borta mot City efter en sanslös vändning.

Att City ska anses vara ganska så stora favoriter inför det här mötet skriver jag under på. Dem spelar en grymt snabb och konstruktiv fotboll och vinner på löpande band i både cuper och liga. Men kära någon, ett favoritskap på 1.39 gånger pengarna är fruktansvärt lågt i ett derby mot ett Man United som dessutom lär komma ruskigt stärkta från onsdagens CL-vändning borta mot Juventus och innan dess två raka segrar i ligan.

Kevin De Bruyne är out för City vilket såklart är ett stort avbräck. I United är Lukako fortfarande tveksam till spel men har tränat för fullt senaste dagarna. Paul Pogba klev enligt rapporter av träningen under fredagen men det ska enbart ha varit en försiktighetsåtgärd. Jag tror Mourinho startar med en liknande elva som senast mot Juve, med andra ord hålls Lukako utanför elvan och där Alexis Sanchez spelar lite som en falsk nia.

Att få 1.89 gånger pengarna på United +1.5 känns som minst 15 punkter för högt. City må köra över dem lite sämre lagen i ligan med stora siffror men mot övriga toppkonkurrenter är det sällan det rinner iväg. 0-0 borta mot Pool och 0-1 mot Tottenham under hösten är statistik som understryker det. Lägg därtill att City faktiskt inte vunnit med en tvåmålsmarginal mot United sedan David Moyes rattade spakarna på Old Trafford och det var ju onekligen ett par år sedan.

Mourinho har god kännedom om vilka nycklar som krävs för att få med sig ett resultat här och med vind i seglet, en återfunnen hunger i laget ett flertalet spelare som verkligen höjt sig sista tiden tror jag United har mycket goda chanser att göra en riktigt bra insats här.

Det lär smälla så det dånar om det och även om båda herrarna Mourinho och Guardialo vill tona ner deras interna rivalitet i media numera råder det ju såklart inget tvivel om att det här är den matchen dem helst av allt vill vinna under PL-säsongen. Mourinhos grinighet och destruktiva riskminimerande sätt att spela mot Guardiolas flexibla totalfotboll. De är både rent personligt och fotbollsideologiernas totala motsatser till varandra.

Jag spelar United +1,5  asian handikapp till 1.89. Det innebär att vi vinner på alla resultat och utvägar så länge inte City lyckas vinna med två måls marginal eller mer. Hyfsat bra utgångsläge på förhand alltså, minst sagt. Oddset spelar jag hos Mansionbet.