Känslan går före allt. – Krönika av Marcus Birro
13 november, 2018
Långtidsspel NHL
13 november, 2018

Världens bästa serve mot tourens just nu svagaste psyke? (2.85) – Monsieur

ATP WORLD TOUR FINALS – ONSDAG

John Isner vs Marin Cilic. SPEL John Isner till 2,85  

John Isner mötte igår (måndag) Novak Djokovic och förlorade med 6-4, 6-3 trots att Isners förstaserve-procent låg på närmare 70%. Då ska man veta att John Isner kanske ska betraktas som världens bästa servare genom tiderna och när han då sätter 70% av sina förstaservar ska det nästan vara en omöjlighet att undvika ett tiebreak för motståndaren. MEN, nu råkade ju gårdagens motståndare för Isner heta Djokovic. Och Djokovic, ja nu är han sådär genomvidrig som bara han kan vara på en tennisplan. Genomvidrigt bra alltså. Det är otäckt. Rent av bisarrt att se den spelaren spela tennis nu igen. Han fullkomligt neutraliserar Isners bomber till servar utan att det knappt ser ut som att han anstränger sig. Väl i spelet är han så precis och så effektiv i vartenda slag han slår.

Nej alltså, Djokovic är så komplett som tennisspelare och så vansinnigt vass på alla moment att han nästintill tar bort udden från spänningen i denna sport. Det går att argumentera för att spelare som Stan Wawrinka vid enstaka tillfällen hållit en högre högstanivå och att Federer är en större spelare i och med flera GrandSlam-titlar men sett till totalt tenniskunnande går det nog inte längre att påstå något annat än att den något på planen tillsynes osköna Novak Djokovic är den bästa spelaren som någonsin hållit i ett tennisrack. Hur som helst, det var John Isner och Cilics matchup vi skulle prata om.

Jag hittar ett solklart värde på Isner i den här matchen till det här oddset. Isner servade som sagt bra och såg faktiskt bättre ut än på ett tag i själva spelet. Såklart räcker det inte mot en spelare som Djokovic men mot en svajjig Cilic kan han defintivt samla på sig en del poäng i spelet också.

Motivationsfördel: 

Cilic förlorade sin första match i gruppen mot Zverev i två raka i vad som var en av årets sämsta matcher rent kvalitetsmässigt av två såpass bra spelare. Resultatet innebär att Cilic i stort sett är utslagen då han dels har 0-2 i set och sedan har kvar att möta Djokovic. Isner däremot har fortfarande alla chanser att ta sig vidare då det mest sannolika är att det blir en strid mellan honom och Zverev om vem som tar andraplatsen i gruppen. Motivationsfördel Isner alltså.

Cilics mentala svacka: 

Börjar bli lite väl återkommande problem för Cilic nu. Hans mentala kollapser under matcherna och hans rejäla brist på förmåga att stänga gem, set och matcher. Svajar rejält när det drar ihop sig. Långt ifrån zonen är han nu. Enda lilla risk är att allt släpper nu då han känner att han inte längre har något att förlora. Vi hoppas det inte blir så. För det ska sägas, en Cilic i momentum och toppslag är såklart en spelare med väsentligt högre nivå än John Isner.

Inbördes möten.

Sedan November 2016 har dem mötts 4 gånger. En enstaka vinst för Cilic och alltså tre vinster för Isner.
Inomhus i Paris och utomhus på långsamma Miami-banan är två av Isners vinster och det i raka set. Det underlaget påminner en hel del om det som är här. Slutsatsen blir med andra ord ganska klar. Cilic har problem mot Isners spelstil och motsatsen gäller för Isner. Trots deras egentliga grundliga nivåskillnad.

Formen

Jag skulle väl egentligen vilja påstå att ingen är särskilt formstark men där Isner ändå lyckats få med sig en del resultat under hösten tack vare att hans serve funkat mer än väl och till och med bättre än vanligt. Cilic däremot, han har vacklat betydligt mer än vi är vana att se honom. Marin Cilics forehand igår var bland det sämsta jag sett från honom på väldigt länge. Otroligt höga
siffror på Unforced Errors för kroaten. Minst semiplus på formen för Isner även här vill jag tycka. 

Slutsats:

2,85 på Isner här är i min värld verkligen för högt. 2,50-2,60 hade jag satt det som max. Tycker det är stort värde här på den långe amerikanen. Enda risk jag ser är att Cilic släpper på hämningarna nu och bara går ut och kör avslappnat. Oavsett vad, Cilic med returerna som sin stora svaghet kommer såklart ha stora problem med att bryta Isners serve. 

Spelar John Isner att vinna till 2,85 med större insats hos Betway.com. 

 

***

I övrigt kan vi konstatera att dagens matcher (tisdag) blir mycket intressant att följa. Nishikori slog ju som bekant Federer i första rundan vilket verkligen öppnar för Nishikori att avancera. Spelet på att Nishikori avancerar till 2,05 är i väldigt bra sits med andra ord. Hans match mot Anderson idag blir inte bara viktig för honom själv, utan även för Federers del. Nu är Federer piskad att vinna mot både Thiem och Anderson för att avancera. Inga omöjligheter såklart, långt därifrån även om Federer såg otroligt blek ut i första matchen.