Gör ont att skriva men degen ska in
20 november, 2018
Vem äger en klubb? – Av Marcus Birro
22 november, 2018

Svea i en ödesmatch i Nations league (2.20)

Sverige tar emot Ryssland på hemmaplan, förutsättningarna är enkla Sverige behöver vinna för att komma 1a i gruppen. Vad står på spel?

Det verkar vara många frågetecken om vad nations league gäller men kort sammanfattat kan man säga att det är en Livlina ifall Sverige inte tar sig till EM via det vanliga EM-kvalet. I så fall får Sverige spela ett slutspel mot de tre andra gruppvinnarna i Nations Leagues B-division (Ukraina, Bosnien-Hercegovina och Danmark, såvida någon av de nationerna inte kvalificerar sig via EM-kvalet), där vinnaren belönas med en EM-plats. Matcherna spelas i mars 2020, efter det vanliga EM-kvalet.

Det betyder alltså att det finns något stort på spel. En EM-plats.

Sverige gör en förändring i truppen sedan matchen mot Turkiet och det är att Kristoffer Olsson gör sin tävlingsdebut i A-landslaget och Ekdal står över. Fan vad man hoppas på Koffe då landslagets framtid bara ser sådär ut.

Ryssland startar som vanligt med ett lite äldre lag och med mycket tyngd framåt. VNL och granen kommer att få stångade mycket med Dzyuba. Ingen Akinfeev i mål vilket är positivt.

Hur brukar Sveriges matchbilder se ut? Lama väldigt lama, mycket taktisk positionering och väldigt lite mål. Berg har som alla vet oerhört svårt att göra mål och vad man än testar framåt så har man svårt att göra mål.

Båda lagen startar med någon typ av 4-5-1 och jag tror på en väldigt tillknäppt tillställning men som kan öppna sig i andra halvlek beroende på vem som är i förarsätet.

I just såna här matcher ”vinna eller försvinna” finner jag värde i målspel i andra halvlek då det kan vara hur öppet som helst.

Flest mål i andra halvlek spelas till 2.20 på Bet365.

Hur spelar ni?