Längdskidor från Ruka
23 november, 2018
Knullhuset på kullen i Florens. – Av Marcus Birro. Krönika om Gabriel Batistuta.
24 november, 2018

Mästartränarens debut mot ligans tröttaste gäng. (1,85) – Monsieur

Premier League Lördag kl 16.00

Fulham vs Southampton. SPEL Fulham asian 0 (drawnobet/oavgjort pengarna tillbaka) till 1,85. 

 

Äntligen är det eländiga landslagsuppehållet över och vi kan åter fokusera på ligafotbollen igen.

Under detta nämnda landslagsuppehåll har det hänt en del som ändrar om förutsättningarna kring den här matchen. Claudio Ranieri, den tidigare guldtränaren för Leciester har kritat på för det Fulham som i skrivande stund ligger sist i tabellen. Detta trots att man inför säsongen värvade en hel del vansinnigt spännande spelare och man har defintivt en spelartrupp tillräckligt bra för att aspirera på mittenskiktet i tabellen. Vad har gått snett då?  Jo, det krävs inte något särskilt skarpt fotbollsöga för att se och förstå att det är försvaret som varit Fulhams problem under säsongsinledningen. Stundtals har man spelat ett försvarsspel som varit så oorganiserat och osynkat att man nästintill blivit rädd av att se på eländet.

Med Ranieri ny på tränarposten får man in en knivskarp taktiker och stor ledarkaraktär som garanterar en snabbt förbättrad defensiv. Offensiven då? Jo, där tycker jag man inte alls behöver oroa sig. Där finns det gott om kvalitetsspelare såsom Seri, Schurrle, Sessegnon och en personlig favorit i centertanken Mitrovic. Det är spelare som är alldeles för bra för att husera i ett bottengäng och jag tror med Ranieris intåg att man ganska så snabbt kommer att ta sig ur och klättra sig uppåt i tabellen.

Southampton då? Ja, herregud. Var fan ska man börja? Den där genomtrötta gråhåriga Hitlerfiguren till Mark Hughes man har på bänken genomsyrar hela föreningens status just nu. Det är sterilt, oharmoniskt och bara genomuselt på alla fronter. Ge dem några dagar, högst veckor, sen har även Southamptons ledning insett detta och Mark Hughes kommer inte längre träna detta lag. För en del skickliga spelare har dem trots allt men helheten har inte funkat för fem öre under den fotbollsmässigt stenåldersmässiga Mark Hughes fotbollsfilosofi. Till det här mötet tvingas man dessutom ställa upp utan spelare som Lemina, Long, Bertrand, Danny Ings och Elyonoussi. Väldigt tunga tapp för ett lag som kärvar efter att ens lyckas skapa målchanser.

Två lag i usel form och en usel tabellposition. Varför lutar jag åt Fulham här då?

Jo, dels den väldigt vanliga effekten i att ett tränarbyte väldigt ofta på kort sikt ger bra effekt. När tränaren i det här fallet dessutom på förhand känns som ett alldelles utmärkt val väger det argumentet ännu tyngre.

Spelarkvalitén är större i Fulham och med bortalagets skador och avstängningar blir det än mer tydligt. 

Jag ser inte att Southampton lämnar Craven Cottage med tre poäng. Det känns väldigt långt borta. Att Fulham med rådande förutsättningar betalar 1,85 med kryssförsäkring känns mycket spelvärt.

Fulham Draw No bet till 1,85 tar jag hos Betway med insats över medel. 

****