Boostat odds från Betway testas.
27 november, 2018
Sluta förvandla fotbollen till matematik för genier. – Krönika av Marcus Birro
28 november, 2018

Dortmund gasar vidare till onsdagens mest givna spel. (1,80) – M

Champions League onsdag kl 21.00

Dortmund vs Club Brügge. SPEL Dortmund -1,5 till 1,80

.
Nog går det att argumentera för att Borussia Dortmund än så länge ska betraktas som säsongens lag i Europa. Inte bara för resultaten utan även sättet man bedriver sin fotboll på. Man har gått som ett fulltankat godståg genom både CL och ligaspel under hösten och hemma på Westfallen Arena har man hittills i Champions League ett CV som visar 3-0 mot Monaco och otroligt nog 4-0 (!!) mot Simeones extremt svårtuggade Atletico Madrid. Utan att minutiöst faktakolla detta kan jag ganska bombsäkert lova att Atletico Madrid under Diego Simeones ledning inte varit så bortspelade och släppt in 4 mål under en och samma 90-minutersmatch mer än en, max två gånger tidigare under de senaste 5-6 åren. Att spela bort och igenom ett otäckt välorganiserat Simeone-drillat Atletico vittnar om Dortmunds ruggiga utveckling gällande det egna kombinationsspelet som nye tränare Favre verkligen etablerat på kort tid.

Dortmund är inte längre bara ett högpressande, tempostarkt omställningslag utan numera har man både spelartyperna och en tränare som främjar ett ruskigt imponerande spel på den sista tredjedelen.

Skadeläget är i princip noll i Dortmund, man har köpt loss supersub Paco Alcacer i dagarna och Marco Reus är nu tillbaka i den form han var i för några år sedan när precis alla världens toppklubbar jagade hans signering. Även engelska framtidshoppet Sancho är en gubbe att hålla koll på. Bakom den offensiva spetsen huserar Julian Weigl och Witsel på det centrala mittfältet. Ett av det mest dynamiska och välsynkade mittfältsparet som finns där ute för stunden. Ja, ni hör ju själva. Det andas optimism och momentum för detta Dortmund.

Club Brügge kommer in till den här matchen med två raka torsk i sin inte allt för starka liga hemma i Belgien. Man har inte allt för mycket att spela för då avancemang till CL-slutspelet är för långt borta medans det allra mesta tyder på att man redan ”säkrat” tredjeplatsen i gruppen och därmed avancemenag till Europa League till våren. Med andra ord har man inga livsviktiga poäng eller målskillnad att slå vakt om.

Dortmund skulle med en seger här med ett par bollar säkra förstaplatsen i gruppen vilket såklart väger tungt inför lottningen av slutspelet. Fullt ös framåt i vanlig ordning är att vänta från Dortmund inför sin hemmapublik. 7-0 i stats på två matcher i CL hemma vittnar om att man trivs rätt så bra på Westfallen.

Att Dortmund över 90 minuter ska lyckas vinna den här matchen med MINST 2 måls marginal ser jag som bra mycket mer sannolikt än de 55% som oddsen vill göra gällande. Dortmund -1,5 handikapp till 1,80 tar jag med en större insats hos Betway.com. 

***

I övrigt kittlar underspelet i Man United vs Young Boys ikväll tisdag. United såg rejält uddlösa ut mot Palace i helgen och fortsätter ha svårt att skapa målchanser. Seger är ett måste och jag tror det kan bli väldigt avvaktande spel om United tar ledningen. Under 3,25 mål finns till 1,75.

***