Sluta förvandla fotbollen till matematik för genier. – Krönika av Marcus Birro
28 november, 2018
Red Bull gör upp ikväll igen
29 november, 2018

Det skriker inte direkt målkavalkad på Malmö Stadion ikväll. (1,86) – M

Underspelet på United i tisdags satt ju med väldigt god marginal medans Dortmund tyvärr inte levde upp till förväntningarna. I första halvlek fanns där både ett och två drömlägen att göra hål på gästerna men därefter började det se ganska så torftigt ut. Rejäl bom på den alltså. Ikväll Europa League. 

Europa League kl 21.00

Malmö vs Genk. SPEL : Under 2,5 mål till 1,86

Jag är den första att erkänna att jag varken hänger på luckan eller sitter klistrad framför TV:n när Genk utövar fotboll till vardags, den saken är säker. Detta spel bygger istället på gruppens förutsättningar, väderleken, statistiken och ett par klick in på sidor och folk som tycks betrakta sig som pålästa gällande Genk. Genk vs Malmö tidigare i höstas var en historia där Malmö verkligen fick slita för att hänga med Genk och råder ingen tvekan om att Malmö kommer ha stor respekt för Genk ikväll.

Gruppens förutsättningar; Väldigt tight läge i gruppen där samtliga fyra lag har god chans på avancemang. Förlust ikväll och man är mer eller mindre ute ur racet. Ett kryss däremot öppnar för ett avgörande i egna händer inför sista omgången. UNDVIKA FÖRLUST är alltså stort prio ett.

Väderläken; Ja, de människor som valt att livnära sig på att sälja antidepp i Sveriges sydligare delar gör nog ingen dålig nettovinst veckor som denna. Nollgradigt slask och svartare än natten. Med andra ord är det ingen optimal väderlek för att bedriva en offensiv kreativ fotboll som både Malmö och Genk föredrar. Lägg därtill en spelplan som verkligen tagit stryk av vädret och har sina brister inför kvällens match. Bara att googla på det.

Statsen;Malmö har klivit under totala 2,5-linan i 8 av deras 11 senaste matcher. Genks fyra senaste matcher har renderat i att tre av dem slutat i under 2,5 mål. Lägg därtill att man inte lyckats vinna mer en enda match på dem senaste sex. Formsvagt alltså. Inbördes då? Jo, den slutade också under 2,5 mål för några veckor sedan. Tydliga incitament på att vi får se en målsnål historia även ikväll. 


Jag spelar UNDER 2,5 MÅL TILL 1,86 på Mansionbet.

***