Rättvisan är äntligen inte till salu längre, tack vare VAR. – Av Marcus Birro
30 november, 2018
United gräver fram en trea (1,95) – M
1 december, 2018

Kvalitetsskillnad på Selhurst Park. (1,78) – M

Premier League Lördag kl 16.00

Crystal Palace vs Burnley. SPEL Crystal Palace -0,75 till 1,78 (Halv vinst vid uddamålsseger) 

På pappret är det utan tvekan två väldigt formsvaga lag som ställs mot varandra i London under lördagen. I realiteten kan man dock argumentera för att så inte riktigt är hela sanningen.

Palace har på sina fem senaste PL-matcher ställts mot: Tottenham, United, Chelsea, Arsenal och Everton. Det är väl inte riktigt mot dem motstånden man ska samla sina poäng om man heter Crystal Palace så ingen skam att poängskörden varit skral på slutet. Senast borta mot United på Old Trafford fick man med sig en poäng och var stora delar av matchen det bättre laget och innan dess hade man Tottenham i brygga länge och väl. Med andra ord, Crystal Palace form och kvalitet är bättre än resultaten visat på slutet.

Burnley? Inte riktigt lika bra nej. Man såg riktigt stumma ut senast hemma mot Newcastle precis som man i stort sett gjort hela säsongen och Sean Dyches oerhört destruktiva fotboll får inte betalt på samma sätt i år som tidigare säsonger. När dessutom försvaret i år totalt krackelerat finns där inte så mycket kvar att jobba utifrån. Näst flest mål har man släppt in i ligan såhär långt och till den här matchen så verkar ordinarie mittback Tarkowski riskera missa matchen är vad rapporterna säger.

Palace har en trupp för att ligga på övre halvan och med Zaha åter från skada ser truppläget mycket bra inför matchen.

Jag ser framför mig ett poänghungrigt Palace ta sig an Burnley med högt tempo från start. I min bok skiljer det minst en 7-8 placeringar i tabellen när säsongen ska summeras. Palace är ett bättre lag, i bättre skick och med en bättre truppsituation.

Palace asian -0,75 till 1,78 är taget hos Leovegas.