Extra högt odds på Arsenal!
4 december, 2018
Grymma bonusar!
6 december, 2018

Tidigt MAXSPEL inför helgens i särklass vassaste tillställning. (1,82) – M

Premier League LÖRDAG kl 18.30

Chelsea vs Manchester City. SPEL : ÖVER 2,75 mål till 1,82

Senaste årens fotbollssurr gällande Pep Guardiola har i stort sett enbart handlat om vilket monumentalt geni den gossen är. Hur han förändrade fotbollen, hur han hänsynslöst premierar extremoffensiv fotboll, hur han utvecklar spelare och så vidare och så vidare. Dussintals spelare och tränare har upprepade gånger höjt honom till skyarna som den bästa någonsin.

Pep Guardiola själv då? Jo, bortsett från Johann Cruiff finns det två personer han ständigt återkommer till i intervjuer som han ser som, om inte förebilder så åtminstone inspiratörer. Vilka? Jo, den ena är Marcelo Bielsea (Numera Leeds tränare). Bielsa är en galning i paritet med Charles Manson. Hans ideér verkar inspirera många andra fotbollstyckare men han har i stort sett själv aldrig lyckats konvertera sina ideér till sportslig framgång. Det beror nog en hel del på just det faktum att han är en fullblodad rikspsykopat. Finns en del anektdoter från hans tidigare spelare som kan bekräfta det.

Den andra personen Pep Guardiola ofta lyfter fram? Lördagens motståndare, Mauricio Sarri. Varför?  Jo, för att han råkar vara den enda personen i världen i toppfotbollen som faktiskt förespråkar en ännu mer offensiv kortpassningsbedriven anfallsfotboll på ett ännu mer avancerat sätt än vad Pep själv gör.

När Sarri förra året tränade Napoli och dem möttes i CL var det nästintill kladdigt att lyssna på deras överösningar av beröm till varandra inför och efter matcherna. 9 mål vvart det på dem två mötena förra året och det känns väl som att målskörden inte lär utebli denna gång heller.

Toppfotbollens absolut mest offensiva spelfilosofier ställs mot varandra och även om Sarri bytt ut Napoli mot Chelsea finns det en hel del likheter. Eller, rättare sagt väldigt mycket likheter. Bland annat hämtades Jorginho in från just Napoli som Sarris variant av balansspelare.  Han har väl kanske inte riktigt det egenskaper som exempelvis Lasse Lagerbäck önskar från en balansspelare men i Sarris sätt att spela är han helt och hållet fundamental. Hazard har fått ta på sig Insignes roll där enda skillnaden är att Hazard är lite mer av en genombrottsspelare än Insignes roll som playmaker.

Att City skulle gå som tåget i år igen var det väl inte många som trodde något annat. Men Chelseas prestation och nivå såhär långt är över förväntan och faktum är att man endast förlorat två matcher i både liga och cupsammanhang såhär långt. Två lag i bra slag och god form med  bra skadelägen.

City saknar alltjämt Kevin De Bruyne men har visat att man klarar sig utan honom. Utöver det vilade man ett par spelare i veckans ligaomgång. Chelsea har så gott som full trupp.

Två lag med hypervass offensiv som står högt med sina lag.  Det är svårt att föreställa sig något annat än en chansrik tillställning här. Kan ju vara så att dem lagen respekterar varandra så mycket att det blir avvaktande spel men nja, försiktighet är inte riktigt orden som sammanfattar dem här lagen eller respektive tränare.

Båda lagen snittar med god marginal över 2,0 egna gjorda mål i sina matcher och även om City på förhand är favoriter att vinna här är jag rätt så övertygad om att Chelsea kommer göra mål på City, minst en gång. Har man rätt verktyg och metod som Chelsea defintivt har så har man alla förutsättningar för att såra Peps City.

Potentiell invändning mot spelet: Tight matchschema på slutet och risk för en del slitna spelare.

Över 2,75 mål till 1,82 tar jag med stor insats. 

***