Skidskytte – 10km Sprint Hochfilzen
14 december, 2018
Formen tillbaka hos Wolves mot ett svängigt Bournemouth. (1,90) – M
15 december, 2018

Statistiken talar tydligt klarspråk inför City vs Everton. (1,65) – Monsiuer

Helt okej siffror från veckans CL där överspelet i Ajax-Bayern hittades hem med god marginal och där vi fick halv push på Liverpool vs Napoli. Inför helgen hittar jag nedanstående spel där flertalet tunga faktorer spelar in. I övrigt plockar jag inför den här omgången på mig Över 2,5 i Atalanta vs Lazio till fina 1,70 redan nu. Matchdag måndag där båda lagen tillhör två av Europas mest målglada lag, både offensivt och defensivt. En motivering kommer i senare inlägg under dagen.

Nu fokus på lördagens lunchfight i Premier League.

Premier League lördag kl 13.30

Manchester City vs Everton. SPEL HALVTID Everton Asian +1 till 1,65. (Insats tillbaka vid uddamålsunderläge i paus)

Vi inleder med dem aktuella faktorerna innan vi går in på statistiken.

  • City har redan spelat fyra matcher senaste två veckorna och man spelade sin senaste match så nyligen som onsdag kväll. Väl på tisdag ska man spela kvartsfinal i ligacupen. Oerhört intensivt schema för City som sett några procent trögare ut på sistone.
  • Kevin De Bruyne och David Silva är out. Mesta tyder på att så även gäller Kun Agüero. I mitt tyckte dem tre viktigaste pjäserna (möjligtvis i konkurrens med Fernandinho) i detta Pep-ledda Man City. Truppbredden är ju såklart briljant men spetsen som dem här tre herrarna besitter går inte att underskatta. Utan tvivel klar kvalitetsförsämring i spelet när ingen av dessa är på plan.
  • Stones är frågetecken och Mendy är också out. I Everton är Gueye frågetecken, i övrigt full trupp.

Statistik som väger tungt: 

  • Everton har mött övriga topplag United, Arsenal, Liverpool och Chelsea under hösten. Resultaten i halvtid har då varit: 0-0, 0-1, 0-0, 0-0. Tighta och jämna historier.
  • Senaste tre mötena mellan City och Everton när City haft hemmaplan har samtliga slutat i X.
  • City har inte lyckats näta i någon av dessa ovannämnda matchers första halvlek.
  • Everton har gjort sju mål på City sedan Pep tog över Manchester City. INGET lag i hela serien har lyckats göra fler.
  • City har bara gått in i halvtidsvilan med ledning i 2 av deras 7 senaste matcher.

 

Ska inte sträcka mig så långt som att påstå att City har svårt för Everton men det går ju onekligen inte komma att komma ifrån att Everton gjort bra prestationer mot City. Ett lite semislitet City mot ett väldigt defensivt organiserat Everton som dessutom har spets nog framåt för att såra City i omställningarna.

Att City vinner den här matchen är ju såklart det absolut mest troliga men någon överkörning lär det inte bli fråga om, och synnerligen inte redan efter 45 minuter. City har haft tvåmålsledning i en av deras 7 senaste matcher och det mot ett West Ham som där och då hade stora problem med defensiven. Man brukar istället tålmodigt bryta ner motståndararna när motståndet börjar tappa orken i i koncentrationen i presspelet i slutet av matcherna och då få siffrorna att rinna iväg.

Att Everton ska kunna lösa krysset i halvtid ska inte vara någon överdådig utmaning. City saknar som sagt deras två absolut mest kreativa spelare (Silva och De Bruyne) och när dessutom Aguero är frågetecken tappar man distinktheten i boxen som Gabriel Jesus defintivt inte kan fylla sett till hans väldigt svaga form under hösten.

Everton ASIAN +1 halvtid till 1,65 tar jag hos Mansionbet. Förlust endast vid tvåmålsunderläge i paus alltså.   Den mer våghalsiga kan hitta +0,5 (Dubbelchans) halvtid till fina 2,45.

Mansionbet är gigantiska på dem brittiska öarna och har nu lanserats även i Sverige där dem erbjuder 100% välkomstbonus.