Jones – The Mauler
28 december, 2018
Briljant start på säsongen 2019. (1,55 & 1,77) – Monsieur
4 januari, 2019

Säsongens match ikväll på Ethiad bör bara sluta på ett sätt. (1,65) – M

Premier League kl 21.00

Manchester City vs Liverpool. SPEL Över 2,5 mål till 1,65. 

Det råder ju ingen större tveksamheter kring digniteten av matchen som spelas i Premier League ikväll i Manchester. I vad som för någon månad sen kändes som en tidsfråga innan City skulle rycka av Liverpool i guldracet har nu istället Liverpool spelat till sig en sjupoängsledning och seger för gästerna ikväll bör nog i så fall vara spiken i kistan till att Liverpool tar sin första Premier League-titel någonsin.

Hur kunde det ske? Liverpool har hittat ett momentum under senhösten och vintern som verkar fullkomligt omöjligt att bryta ned och vunnit mot allt och alla. City i sin tur har blivit hårt straffade av sitt envisa högriskspelande och man har nu satt sig i ett läge där man är helt tvingade till att vinna kvällens match för att behålla en realistisk chans till att vinna ligan.

Vad ger det då för förutsättningar? Jo, Ett City som måste gå framåt och attackera (förvisso i vanlig ordning) mot ett Liverpool som kommer bjudas på stora kontringsytor. Höstmötet slutade 0-0 och där matchen var förvånansvärt passiv men förutsättningarna där och då var ganska så rejält annurlonda. Innan den matchen har 5 raka matcher dessa lag emellan gått över 2,5 mål. 

Det är alldeles för mycket offensiv spets på lagen för att de ska gå mållösa ikväll. Det är min fasta övertygelse. Skadelägena ser bra ut och rappoerterna från i morse säger att både Milner och Kevin De Bruyne för respektive lag ska vara matchfit.

Hela världens blickar kommer kolla på den här matchen och inte nog med den poängmässiga vikten kvällens match innehar ska man ej heller underskatta prestigen som också råder. Pep kommer med sitt lag vilja gå ut och visa att man, trots tabellen, är landets bästa lag. Jurgen Klopp och hans gäng, ja dem ska väl göra det som den psykskadade tyskens lag alltid gör. Slå i underläge mot bjässarna och försöka pressa sönder sin motståndare. Båda lagens filosofier är extremt välformade och ger i stort sett alltid betalt i väldigt mycket målchanser.

Totalt över 2,5 mål ikväll är i min bok klart över 60 % sannolikhet. 1,65 ser jag därför värde i.