Säsongens match ikväll på Ethiad bör bara sluta på ett sätt. (1,65) – M
3 januari, 2019
Flertalet värden i ATP Auckland och ATP Sydney. – M
6 januari, 2019

Briljant start på säsongen 2019. (1,55 & 1,77) – Monsieur

Tennissäsongen 2019 har dragit igång och den har gjort på ett roligare sätt än på ett par år. Tidigare år har mest handlat om skador, i år är det snarare spelare som kommer tillbaka från längre skador som visar upp sig ur sitt allra bästa gamla slag. Berdych, Wawrinka och Tsonga för att nämna några. Bra kvalitét på matcherna i Doha, Brisbane och i Hopman Cup. Pågår en turre i Indien också men den är ungefär lika trevlig och underhållande som att hälla kokhett vatten över sitt ansikte och försöka strypa sig själv samtidigt.

ATP Brisbane Lördag kl 10.30.  Semifinal

Daniil Medvedev vs Jo-Wilfred Tsonga. SPEL Medvedev till 1,77

Två spelare som minst sagt imponerat under säsongstarten där Medvedevs framfart kändes lite mer lätt att förutspå medan Tsonga vaknat från de döda och kommit tillbaka från sitt långa skadeuppehåll och hittills visat upp den kvalitén alla vet att han besitter. Jag väljer ändå ryssen här av två skäl. Medvedev har mot både Raonic och Murray spelat i ett otroligt högt tempo med en ruggig träff på bollen som jag tror att Tsonga kommer få svårt att få hinna med emot här. Tsonga trivs bäst när han själv får styra och ställa spelet och i den här matchupen tror jag han väldigt sällan kommer få göra just det.

Två spelare med hög potential som verkligen hittat formen tidigt på säsongen så en briljant match lär vi få se men där jag känner mig mer och mer övertygad om att Medvedev blir numret för svår för Tsonga här.

Medvedev att vinna till 1,77 tar jag hos Betfair.

***

Hopman Cup kl 09.00 Singelfinal

Roger Federer vs Alex Zverev. SPEL Federer till 1,55 

Med risk för att detta pris handlas ned under natten rekommenderar jag att kliva in snarast på Federer. Federer har hittills i Hopman Cup imponerat på ett så lysande sätt han inte gjort någon av det två tidigare senaste åren han varit i Hopman Cup och förberett sig inför de Australien Open-upplagor han sedan åkt och vunnit. I höstas kändes det nog som att Rogers sista Grand Slam-titeltåg hade passerat men av det vi fått se hittills i Perth är det fanimej glasklart att den uråldrige farbrorn har bestämt sig för att ge ett rejält försök att motbevisa alla, ännu en gång. Federer som vinnare av Australien Open till 7 gånger pengarna lär nog inte stå i mer än 5,50 när spektaklet vevar igång om jag får spekulera. Djokovic ser inte alls ut att ha hittat formen än så länge (med hans mått mätt), Del Potro är out, Nadal är inte fysiskt i skick, Zverev lite överhypad och fortfarande oändligt mycket att bevisa i Grand Slams, Cilic knäskadad och ja.. vilka har vi kvar som tänkbara titelkanditater? Såklart flertalet som kan blanda sig in i leken men utan att det känns särskilt sannolikt. Med andra ord, Federer har i dags dato Djokovic som sin enda överman. Att då sitta på 7,0 gånger degen, det gör jag mer än gärna. 

Nu skiter vi i det och istället motiverar kort varför jag vinner mycket fint värde på Roger här mot Zverev.

Zverev har absolut inte varit dålig i Hopman i år men inte riktigt blixtrat på samma sätt som Federer. I höstas möttes de här två i London där Federer stog i dryga 1,30. Idag 1,55. Kan någon vänlig själ försöka förklara hur detta kan komma sig? Nej, förmodligen inte.

Där och då: Zverev vann i två tighta set. Federer var stel, nervös och inte alls i slag. Eferåt skyllde han på en handledsskada men nja, det var nog snarare hans halvskapliga psyke och formmässiga dipp som gjorde att han förlorade. Zverev hade innan dess inte varit särskilt bra under hösten men gick sedan och spelade en fullständigt magisk match mot Djokovic i finalen och vann inte bara Slutspelstiteln utan fick även en hel del ytterligare hype på köpet av tennisvärlden. Lite orättmätigt kan jag tycka. Finns fortfarande en hel del kvar att bevisa för den gossen.

Här och nu: Federer visat en ruskigt fin form, rör sig väldigt bra över banan som vanligt och vågar slå på ordentligt från sin backhand. En Federer i gott slag som inte har sina mentala spärrar ska vara numret för stort och för snabbt för Zverev under lördagen som ännu inte riktigt kommit igång och gasat ifart den här säsongen.

Jämnt inbördes och på lite olika underlag men nja, här ska Federer stå neråt 1,45 vill jag tro. 1,55 därför spelvärde på Schweizaren. 

***

I finalen i Doha där Berdych möter Bautista står Bautista som favorit till runt 1.65. Båda två har spelat alldeles lysande i veckan men där jag tror Bautistas flacka spelstil blir den som lyfter pokalen åt spanjoren. Hade dock nog velat ha över 1,75 för att klicka i Bautista. Hur som helst två spelare som defintivt lär kunna avancera ett par rundor i Australien Open.  Dryga 9 dagar till start. Satan så intressant det blir. Återkommer givetvis om hur det ska tjänas minst 10-siffriga belopp på det eventet.

**