Flertalet värden i ATP Auckland och ATP Sydney. – M
6 januari, 2019
Natten till torsdagen. (2,40 & 2,05 & 1,83) – M
9 januari, 2019

Onsdagsnattens spelvärden och snabb titt på Vinnaroddsen till Australien Open. – M

Rullar ju på ganska bra det här. 6/7 spel rättade som vinst såhär långt på säsongsinledningen varav Tiafoe till 2,45 mycket väl kunde gett oss full pott men föll trots 3-0 ledning i avgörande set. Australien Open väntar runt hörnet och det kommer en längre utläggning om vinnaroddsen där men vill redan nu rekommendera att köpa på sig Wawrinka till över 50 och Kevin Anderson över 40. Dem priserna är kraftigt felsatta om lottningen lägger sig väl ut.

Förra året bevittnade vi hela spektaklet på plats nere i Melbourne och det är därför snudd på miserabelt att behöva konstatera att följa det här supereventet hemifrån en eländig TV-soffa i år istället. Men satans intressant blir det ändå.

Den tvåfaldigt regerande mästaren Federer till 6,5 efter den fenomenala insats han visade upp i Hopman Cup senast är defintivt värt en investering då det just nu ENDAST är Djokovic som ska värderas som bättre. Och på ett blixtsnabbt underlag, mjo, nog kan den uråldrige farbrorn nosa på titeln även i år. Djokovic såklart storfavorit alltjämt men inlett halvsvajjigt på säsongen och till dryga 2,25 tycker jag inte det är något spelvärde på serben här.

Nadal, Cilic, Del Potro och nu senast besked om att Zverev är ytterst tveksamma till start pga skada. Sanslöst bortfall av titelkanditater där i såfall och även om de kommer till start har jag svårt att se att det ska räcka särskilt långt. Del Potro enda spelaren som än så länge är 100% out ska sägas.

Djokovic/Federer eller en smärre skräll. Så råder förutsättningarna som det ser ut just nu. Därav är Wawrinka till över 50 gånger smeten och Anderson till över 40 hutlöst högt satta. Anderson är så stabil att det är äckligt, inledde säsongen med en titel och har två Grand Slam-finaler på CV:t på mindre än 18 månader. Han är en matchvinnare av rang och räds inte någon.

På tal om att inte rädas någon: Stan ”The Man” Wawrinka med en högstanivå som snuddar på bäst någonsin och ett psyke som höjer sig när det vankas Grand Slam nere i Melbourne. Börjar den lille grisen puttra igång sitt maskineri och får sig några enkla segrar inledningsvis blir han spelaren samtliga seedade spelare kommer drömma mardrömmar om att ställas emot. Dessutom återhämtat sig helt nu från sin långtidsskada och säger själv att han känner sig mer fit än på länge och har visat det genom att inleda säsongen med några riktigt bra insatser i Doha.

Hur som havet, nu fokuserar vi på nattens fajter.

;

ATP Auckland Onsdag start kl 01.00

Fabio Fognini vs Peter Gojowzhyk. SPEL Fognini till 1.69

Gojowzhyk var direkt usel i Doha förra veckan och vann knappt mot Pella häromdagen. Inte imponerat med andra ord. Fognini öppnar sin säsong här i Auckland och lär vilja få sig några matcher inför Australien Open som börjar nästa vecka där han förra året gick väldigt bra.

Alltså såhär: Det skiljer oändligt mycket i kvalitét mellan dem här spelarna. Det som ibland (läs ofta) talar emot psykopaten Fognini är just hans psyke, att han ibland fullständigt bara skiter i det. Har blivit bättre med det sista året och här lär han som sagt vara mån om att vinna och få sig några matcher i kroppen inför Australien Open. Är han någorlunda skärpt mentalt här kör han över Gojowzjhyk.

Fognini till 1,69 är jättehögt.

***
***
***

ATP Sydney onsdag start kl 01.30

Andrei Rublev vs Yoshito Nishioki. SPEL Rublev till 1,68

Rublev vann mycket imponerande i raka set mot Pouille inatt och ser ut att ha hittat bollträffen tidigt på säsongen. Har han en hyfsat duglig dag på kontoret så bombar han igenom Nishokia. 1,68 är högt på Rublev. Hade inte satt det en decimal över 1,60.

**

Sam Querrey vs Gilles Simon. SPEL Querrey till 1,90 

Senast dem möttes på hardcourt vann Querrey i tre raka set och av det jag såg av Gilles Simon senast i Indien var det inget som imponerande. Querrey som inledde sin säsong häromdagen servade exemplariskt och tappade knappt någon poäng på detta snabba underlag som råder i Sydney. I min bok är Qurrey bättre och tror dessutom han för dagen är bättre formmässigt. 1,75 hade jag suttit honom som max. Querrey till 1,90 nyper jag därmed direkt.

**

Martin Klizan vs Anderas Seppi. SPEL Klizan 1,95

Hur usel var inte matchen mellan Seppi vs Chardy inatt? Kändes som båda ville åka ut. Seppi imponerade inte och mot en Klizan som vann en tight match mot hemmahoppet Popyrin (nåja..) så tycker jag Klizan är intressant här spelmässigt. Håller Klizan sin normala nivå ska han kunna bolla ut Seppi som som sagt såg direkt genomusel av det jag såg i nattens match mot Chardy. Kändes som blickarna och tankarna redan var på Melbourne och Australien Open. Klizan 1,95 prövar jag en slant.

***