Onsdagsnattens spelvärden och snabb titt på Vinnaroddsen till Australien Open. – M
8 januari, 2019
Semifinaler natten mot fredag. (1,54 & 1,76) – M
10 januari, 2019

Natten till torsdagen. (2,40 & 2,05 & 1,83) – M

Nja, årets första bakslag igår natt där saker och ting gick lite emot. Rublevs insats var svårt att läsa av innan då hans fullständiga uselhet alltid är oberäknelig och kan komma från ingenstans trots bra spel innan. Querrey, han kunde nog vunnit det där till slut ändå. Tight match i små marginaler men innestående intrycket som man alltid får efter ha sett Qurre spela tennis är ju hur vansinnigt jävla trist han ser ut och hur trist han ser ut att ha. Lägg därtill hur trist han spelar tennis. Har man tendenser av att slänga i sig antidepp då och då ska man definitivt avstå från att underhålla sig med att se Querrey spela tennis, det är dagens absoluta bästa rekommendation.

Inte lika bra men fullt goda rekommendationer hämtar jag från nattens utbud av ATP-tennisen nere i Oceanien. Vi börjar i Auckland.

ATP Auckland start torsdag kl 01.00 och framåt;

Fabio Fognini vs Philipe Kolschreiber. SPEL Fognini 2,40 

Grymt förstaset av Fognini igår innan han var på väg att både en och två gånger sjabbla bort vinsten mot Gojowcsjyk. Nu möter han en formstark Kolschreiber som gått bra i inledningen av året men alltså – 2,40 på Fognini, det är för högt. Ser man till grundkvalitén är Fognini är betydligt bättre spelare än sin motståndare här. Kolscreiber mer fokuserad, absolut, men jag är tveksam om ens tysken ska stå som favorit här. 2,40 på Fognini är hur som helst på tok för högt. Matchupen ligger i Fogges händer, helt och hållet. Vill han, och orkar han, så vinner han det här. Fint odds.

**

Cameron Norrie vs Taylor Fritz. SPEL Norrie 2,05

Norrie alltjämnt väldigt underskattat av marknaden. Undra hur länge till det kommer pågå. Under tiden ska vi passa på att tjäna pengar på honom.

Norrie har spelat 5 matcher hittills denna säsong. Motsåndare : Federer, Tsitsipas, Tiafoe, Paire, Sousa. Han har fyra vinster av dessa fem matcher, och det i raka setvinster. Ruskigt imponerande siffror. Enda förlusten kom mot Federer och, låt oss milt säga att det kanske inte är något man behöver skämmas över efter Federers uppvisade form i Hopman Cup.

Med andra ord en formstark, utvecklad och hungrig och som sagt, underskattad Norrie vi har att göra med här.

Fritz, han har fina segrar mot Copil och Isner i tighta matcher men här blir matchbilden helt annorlunda. En sak att manövrera ut servekanoner på små marginaler. Här ska man gneta ut Norrie. Den säkerheten är jag tveksam till att han har. I min bok öppen match med liten fördel Norrie. När oddsen då istället ger 2,05 – ja då nyper vi genast. 

***
***
***

ATP Sydney. Start torsdag kl 01 och framåt.

Diego Schwartzman vs Yoshito Nishokia. SPEL Schwartzman till 1,83.

Är dem ens 1,5 meter tillsammans dessa två? Schwartzman är betydligt kortare än min påhittade hund och Nishokia är inte särskilt mycket längre han. Bra på tennis har dem ändå lyckats bli. Hur då? Jo, duktiga på att driva upp tempot från baslinjen med hög säkerhet. Liknande spelstilar och vi lär få se långa bolldueller.

Vad skiljer dem åt då? Jo, Schwartzman är snudd på top 20 spelare och Nishokio ganska långt därifrån. Schwartzman är bättre, om än bara lite, på nästan alla delar i spelet men kanske framför allt serven som jag tror här blir helt avgörande.

Oddsen är nog satta såhär jämnt efter Nishokias slakt av Rublev häromnatten men kan intyga att det var Rublev som helt och hållet skänkte bort den matchen snarare än Nisho som spelade någon drömtennis. Schwartzman är bättre och om han inte självmant vill åka ut här för att traska sig till Melbourne och förbereda sig inför Aus Open ska han vinna det här. 1,83 ska inte stå i över 1,65. Jag hade räknat med 1,60. 

**

Till sist lite småsugen på Millman till 2,10 men tror jag avstår den ändå. Gått bet på spel mot Simon tidigare och känner att jag inte riktigt får grepp om den dåren. Vi avstår även om hemmaspelande och formtoppade Millman har god chans.

***