Australian Open drar igång inatt. Titelodds och nattens enda spel. – M
13 januari, 2019
Full pott inatt. Nya värden när andra lottningshalvan går in i rond 2. – M
16 januari, 2019

Australien Open round 2, natten/morgonen mot onsdag. – M

Natten till onsdagen fortsatt in på onsdagsmorgonen är det dags för andrarundan att veva igång i Australien Open som nyss dragit igång nere i Melbourne. Än så länge inga direkt häpnadsväckande resultat att rapportera om. Förhandsfavoriterna har alla vunnit komfortabelt och de frågetecken som fanns kring Nadal, Zverev och Cilics fysiska status rätades ut en del. De såg alla aningen bättre ut än förväntat. Oroväckande för våra outrights, eventuellt.

Brukar finnas en hel drös med spelvärden såhär tidigt in i en Grand Slam men tycker det än så länge är ganska risigt utbud på den fronten. Endast två lir inatt men där båda känns mer än bra.

Australien Open Onsdag start 02.30 och framåt.

Kl 02.30 : Mackenzie Mcdonald vs Marin Cilic. SPEL Mcdonald +7,5 till 1,68

Cilic klarade inte denna lina senast och då ska det sägas att han mötte en Tomic som stundtals inte ens kämpade. Någon som kämpar, det gör däremot amerikanen Mcdonald (för övrigt otäckt lik golfspelaren Rickie Fowler).

McDonald som mycket imponerande nötte ner Rublev i förstarundan med 3-1 i set möter här nu en Cilic som förivsso såg rätt så bra ut i förstarundan men där det fortsatt är frågetecken kring form och fysik.

Mcdonald trivs här i Melbourne, det är tydligt. Förra året var han på god väg att slå ut en för stunden rykande formstark Dimitrov där matchen skiljdes åt i sent avgörande femteset.

En handikapplina på +7,5 är väldigt mycket i dessa sammanhang. Det ska mycket till för att han ej ska lyckas hålla den. Fint odds till 1,68.

***

Kl 08.30 :   Pablo Cuevas vs Grigor Dimitrov. SPEL Cuevas +2,5 set till 1,87  

Lika formstark Dimitrov var förra året här i Melbourne, ja lika formsvag har han nu varit i snart 9-10 månader. Förstarundan redde han ut efter att ha tappat förstaset mot Tipsarevic vilket såklart är väldigt svagt på pappret. Dimitrov har helt och hållet tappat självförtroendet och här i andrarundan får han en väldigt lurig motståndare på andra sidan nätet som kan komma att passa honom satans illa.

Pablo Cuevas som mest är känd som en utpräglad grussnubbe är i mitt tycke underskattad på hardcourt. Hans serve är bra och han har bra precision i sina attackslag. I första ronden ställdes han mot Lajovic och av de 1,5 set jag såg av den matchen var det en grymt formstark Cuevas som sopade banan av Lajovic på alla sätt och vis.  Lajovic som på många sätt går att beskriva som en sämre version och spelstil av Dimitrov.

Håller Cuevas samma nivå som i första ronden ska han plocka med sig minst ett set här. Dimitrov har numera svårt att hålla fokus och nivån uppe över en hel match och med de kvalitéer som Cuevas besitter kommer han inte vara sen att utnyttja Dimitrovs periodvisa nivåtapp.

Två duktiga bollare som bäddar för en underhållande fight där jag skulle vilja höja varningens finger för lite skrälläge här. En tv-peng på Cuevas som vinnare till dryga 7 gånger smeten behöver absolut inte vara bortkastade polletter. För den tyngre insatsen vilar vi dock istället på sethandikappet. 1 set räcker och spelet i hamn. Det ska han lösa, den gode Uruguayanen. 

Pablo Cuevas +2,5 set till 1,87 – taget.

****