Australien Open round 2, natten/morgonen mot onsdag. – M
15 januari, 2019
Obesegrad och noggrann spanjor mot överhypad ryss. FREDAG (2,70) – M
17 januari, 2019

Full pott inatt. Nya värden när andra lottningshalvan går in i rond 2. – M

Spelen från tidigare idag onsdag rättar vi som vinst med ganska så god marginal och till torsdagsnatten och morgonen tycker jag mig hittat några odds som sticker ut.

Australien Open torsdag start kl 02.30 och framåt;

Stan Wawrinka vs Milos Raonic. SPEL Wawrinka till 3,90 !! SAMT  & Wawrinka +4,5 gem till 2,0

När oddsen kom ut till den här matchen igår låg de på runt 1,7 – 2,3.  Marknaden justerade ganska så snabbt den prissättningen efter att Raonic imponerat rejält mot Kyrgios medan Wawrinka halkat vidare på bananskal efter WO från Gulbis. Fram till för några timmar sen gick Wawrinka att köpa till dryga 2,60. Ett rättmätigt favoritskap på Raonic och således inget spelvärde.. tills nu. Nu vill jag ändå påstå att det gått lite överstyr. Eller lite, väldigt jävla mycket till och med.

Milos Raonic var alldeles lysande mot sin på förhand svåra öppningsmotståndare Nick Kyrgios. Raonic bokstavligen sopade Kyrgios av banan och servade extremt stabilt och såg allmänt ut att vara i riktigt gott slag vilket vi kunde se på oddsfördelningen både i denna match och på Raonic som titelvinnare. Ett rejält oddsras och det är väl bara att instämma. Raonic såg riktigt bra ut och har en spelstil som gör det väldigt svårt för en spelartyp som Wawrinka att få den rytm han vill ha.

Det måste dock verkligen poängteras, att lyckas med konsttycket att se briljant bra ut på tennis mot Nick Kyrgios som motståndare skulle till och med Cosmopol-profilen ”gubbängs-uffe” mäkta med en bra dag. Nick Kyrgios var totalt klappkass i returnerandet och hade heller ingen vidare dag i spelet i övrigt. Så, lite mer måste han nog ändå bevisa, den gode Raonic innan vi helt och hållet kan måla ut honom som en större titelkanditat.

Wawrinka då? Jo, han spelade ju som sagt bara lite drygt 1 set i öppningsronden innan Gulbis sulade in handduken och gav upp. På det settet såg han ju inte direkt bra ut, den gode Stanimal, men, en väldigt viktig poäng här – Det gör han nästan ALDRIG i öppningsronder av Grand Slams. Särskilt inte i inlednignsvis av matcher. Innan dess har han i säsongsinledningen visat tendenser på det spel och rörelsemönster som gett honom tre (!!) Grand Slam-titlar på de senaste 3 åren. Det är ingen duvunge vi har att göra med här som dessutom leder inbördes möten mot Raonic så till 3,90 gånger degen på Stan Wawrinka att slå ut Raonic inatt börjar det kittla, minst sagt.

De möttes i US Open i höstas under hyfsat liknande förutsättningar där Raonic vann i tre raka men där Stan hade hade tre setbollar i förstaset och fortfarande hade strul med sin långtidsskada han ännu ej återhämtat sig helt ifrån. Nu ska den vara väck och likt jag varit inne på tidigare; Lyckas Wawrinka bara ta sig ur den här matchen levande i turneringen kommer motstånd som passar honom betydligt bättre än Raonic och då, då är det bara för övriga tennissällskapet att se upp.

Om Wawrinka lyckas hålla koncentrationen i sina egna servegem så kommer chanserna uppstå. Hittar han dessutom rytmen och lyckas läsa Raonic servar och få bollen i spel via sina blockreturer, ja då är Wawrinka en överlägsen bollare än Raonic där Stan ”the man” har kvalitén och slagen att vinkla ut Raonic långt ute i hörnorna, just där Raonic har sin absoluta svaghet som tennisspelare.

Oddsättningen har spårat ut här. Såpass stor favorit ska Raonic inte vara här hävdar jag. 3,90 på Stan Wawrinka är för högt för att avstå. Köp.

Som bonusfaktor väntas det riktigt varmt och fuktigt väder i Melbourne. Raonic har flera gånger i sin karriär fallerat i längre matcher under hög hetta.

Den lite mer försiktige, och således eventuellt klokare, han borde istället rikta in sig på Plushandikappet här på Stan Wawrinka +4,5 gem till 2,0. Det ska mycket till för att det ska bli något breakkalas här med såpass stabila servare och Raonic har ju långt ifrån returgemen som sin starka sida. Jättefint odds på Wawrinka +4,5 till 2.0 gånger degen. 
***
***
***

Daniiil Medvedev vs Ryan Harrison. SPEL Under 35,5 gem till 1,95

Harrison gick vidare från förstaronden i tre raka set men det mot en spelare som i mitt tycke inte hör hemma på den här touren. Innan dess en svag inledning från Harrisons sida på säsongens som dessutom inte alls ser ut vara särskilt fit.

Medvedev då? Jo, han har ju stormat från egentligen enda sedan höstas och inledde Australien-vistelsen med final i Brisbane och sedan överkörning av Harris i tisdags i tre raka mycket komfortabla set.

Medvedev är väldigt svårbruten och Harrison har inte tillräckligt bra serve för att slå ifrån sig ryssen här. I bollduellerna är det inget snack om att Medvedev kommer vinna stor majoritet av dem.

Klasskillnad här och väldigt mycket talar för att Medvedev vinner det här i tre raka, isåfall sitter spelet utan problem. Även om Ryan Harrison eventuellt lyckas sno åt sig något set finns fortfarande god chans att underlinan hålls då jag ser det som mycket troligt att minst ett set rinner iväg rejält åt ryssens favör.

Under 35,5 gem till 1,95. Ja tack. 

***
***
***

Jo Wilfred Tsonga vs Novak Djokovic. SPEL Tsonga +6,5 gem till 2,20 

Satan vilken drabbning. 2008 möttes det här två i finalen av Australien Open. Det har hänt en del sedan dess men nu ställs dem inne på Rod Laver Arena ännu en gång. Djokovic vann komfortabelt sin öppningsrond men utan att imponera överdrivet. Han gjorde jobbet, kort och gott.

Tsonga, jo han klädde av Klizan i tre raka set och det utan att ha en enda breakboll emot sig. Sanslöst stabilt servande och överlag väldigt bra spel från Jo Wilfred Tsonga, precis på samma sätt och i den form han har inlett hela den här säsongen på.

Det här kan bli en ruggig match tidig torsdag lunch lokal tid i Sverige. Djokovic såklart superfavorit men jag tror vi får en lite jämnare match än vad oddsen vill framhäva. Jo Wilfred Tsonga är inte typen som räds någon. Han har slagit alla de stora spelarna och vet att han besitter ett tillräckligt stort spel i sig för att hota vem som helst en bra dag.

+6,5 gem är väldigt mycket att starta med. Om Tsonga servar så bra som han gjorde i första rundan mot en inte alls dålig Klizan, ja då kommer inte Djokovic få med sig allt för många servegenombrott. Och Djokovic som i sin tur blev bruten flertalet gånger mot Krueger i match 1, ja inte Marcus eller Ivar Krueger, utan Mitchell Krueger. Vem? Ja precis, han finns knappt.

En Tsonga i grymt slag ska kunna hålla emot en överkörning här och åtminstone nosa på att göra Djokovic lite skraj här. Och även om, låt säga att Djoko vinner i tre raka set med siffrorna 6-4, 7-5, 6-4,  ja då sitter vårt spel här ändå.

Tsonga är före detta etablerad top10 spelare som hade en mycket struligt 2018 fullt med skador. När han nu är tillbaka i gammalt gott skick är +6,5 till 2,20 alldeles för högt för att avstå, även om motståndaren i detta fall heter Novak Djokovic. 

**