Full pott inatt. Nya värden när andra lottningshalvan går in i rond 2. – M
16 januari, 2019
Vinstformen håller i sig. Australian Open lördag natt och morgon. – (1,76 & 2,06 & 2,30) – M
18 januari, 2019

Obesegrad och noggrann spanjor mot överhypad ryss. FREDAG (2,70) – M

Tennis - ATP - Qatar Open - Khalifa International Tennis and Squash Complex, Doha, Qatar - January 5, 2019 Spain's Roberto Bautista Agut celebrates winning the final against Czech Republic's Tomas Berdych REUTERS/Ibraheem Al Omari TPX IMAGES OF THE DAY

Jösses vilken drabbning det blev emellan Stan The Man och Raonic tidigt imorse. Ser man till hela matchen är det stående intrycket att Wawrinka var den bättre spelaren men Raonic servade otäckt och overkligt bra i de avgörande skedena i tiebreaksen. Handikappspelet +4,5 till 2,0 på Stan satt dock med god marginal, likaså även underspelet på Medvedev vs Harrison till 1,95 där ryssen precis som vi förutspådde gjorde slarvsylta av den fete amerikanen.

Surt med Wawrinka som visade upp en nivå som slagit ut 99% av startfältet en dag som denna. Nu mötte han dock en spelare som bombade in sina ess om vartannat och marginalerna blev därför minimala. Vi kan hur som helst konstatera att schweizaren numera är tillbaka i slag och kommer bli farlig framöver i vår. Inte minst i Franska öppna.

Raonic däremot, så som lottningen öppnat upp sig blir han ett jättehot att avancera hela vägen. 50 gånger smeten går att hitta som vinnare på Raonic, det är bra det, minst sagt. Så som han servar och dessutom agerar även i de öppna spelet ska det mycket till för att få stopp på honom. Raonic vs Djoko i en semi är väl det troliga.

Tsonga vs Djoko avslutades för några timmar sen och Djoko vann ganska så komfortabelt även om den gode Jo Willy fick sina lägen. +6,5 gem som handikappet löd till 2,20 missades med minsta marginal då Djoko vann med 7 gems marginal.

Inatt och imorn bitti drar tredjerundan igång för den övre lottningshalvan och det är väl egentligen ingen match som sådär särskilt sticker ut. Nadal vs Di Minaur kändes på förhand som en vansinnigt intressant match men så som Nadal sett ut hittills ska det nog mycket till för att Di Minaur ska kunna hota spanjoren där.

***

Australian Open Fredag kl 04.00

Roberto Bautista Agut vs Karen Khachanov. SPEL Bautista Agut 2,70 

Tycker Khacanov är aningen överskattad för stunden och i synnerhet i denna matchup.

Man ska inte skoja bort Bautistas magiska säsongsinledning med idel imponerande vinster mot spelare som Djokovic, Murray, Wawrinka, Berdych, Millman, Berretini och Garcia Lopez. Han är ännu helt obesegrad i år och har efter sin titel i Doha kommit hit till Australien med huvudet på skaft, minst sagt. Mentalt är  han i ett sanslös momentum efter två raka femsetare som landat tills hans favör och innan dess nämnda ATP Titel i Qatar.

Sliten nu då? Ja, den faktorn och risken finns såklart. Men den Bautista jag ”känner” är en av de mest seriösa spelarna som finns på touren. Där har det inte slarvats med försäsongen direkt. Så nja, jag vill tro att fysiken inte blir en avgörande faktor här.

2 raka segrar inbördes för Bautista också. Bautistas flacka spel på dem här snabba banorna föreställer jag mig blir kämpigt för Khachanov som helst av allt vill få gott om tid på sig för att avfyra sina missiler till slag.

Tycker det mesta talar för att detta lär bli ganska så jämnt. 2,70 på Bautista är i mitt tycke minst 20 punkter för högt. Spelar Bautista att vinna till 2,70.

***