Obesegrad och noggrann spanjor mot överhypad ryss. FREDAG (2,70) – M
17 januari, 2019
Skadedrabbat Spurs ska ändå vara numret för stort. (1,78) – M
19 januari, 2019

Vinstformen håller i sig. Australian Open lördag natt och morgon. – (1,76 & 2,06 & 2,30) – M

Bautista gick segrande imorse med 3-0 i set och spelet på honom till 2,75 hittades hem utan några större bekymmer. Låt det fortsätta med denna framgång även in i andra veckan av denna turnering så kommer vi få summera en ruskigt fin resultatrad och plussumma när Australian Open klappar igen.

Inför natten mot lördagen och morgonen hittar jag några fynd och dessutom en snabb blick redan mot söndagens åttondelar. Börjar redan dra ihop sig det här.

Australian Open Lördag kl 04.30 och framåt;

Fabio Fognini vs Pablo Carreno Busta. SPEL Fognini till 1,76 

Till att börja med har vi 5-0 i inbördes, till Carreno Busta. Det är statistik man vanligtvis inte skojar bort men just i detta fall, med Fognini inblandad tycker jag man åtminstone inte alls ska lägga samma vikt vid det. Fognini är för den som inte känner till en psykopat ut i fingerspetsarna. Flertalet turneringar och än fler matcher per år kliver han med en sådan sinnessjuk inställning till matchen och sporten att han nog egentligen hade passat bättre in på ett akut mentalsjukhus snarare än på ATP-touren. Met det sagt dock, makalöst härlig profil är han, den gode Fabio. Och när han vill, en för jävla vass tennisspelare.

Lite av den där vassa tennisspelaren har Fognini hunnit med att visa upp här i Australien i år. Han är stabil (med hans mått mätt) och ser både motiverad ut och har väldigt fin träff på bollen.

Carreno Busta har mött ytterst klent motstånd i sin väg hit till tredjerundan och det utan att imponera särskilt.

Två skickliga bollare så långa bolldueller lär vi få se men där Fogninis betydligt vassare offensiv ska fälla avgörandet. Ser man till grundkvalitén mellan dessa två är Fognini en spelare som nosar på top 10 medan Carreno Busta ska vara glad om han ska kategoriseras som top 30.

Fognini den bättre spelaren som dessutom ser ut att vara i bra slag, 1,76 på italienaren här är taget.

***
***
***

Dubbelodds : 2,06 (Dimitrov 1,40 och  Lucas Pouille 1,47)

Lucas Pouille vs Alexei Popyrin. SPEL Pouille 1,47 

Popyrin har halkat vidare hit mer på ett bananskal snarare än att kanske riktigt hundraprocentigt förtjänat det. Han har helt enkelt inte uppnått den nivån i sin tennis att vara en tredjerondsspelare i en Grand Slam men med en lottning som öppnade upp sig står han du när mot en Lucas Pouille som står lite i ett vägskäl av sin karriär.

Ska Pouille hoppa på tåget och börja nosa på top 10 när de nuvarande big 4 en vacker dag slänger racket på hyllan eller blir han spelaren som istället inte riktigt lyckades ta klivet? Egentligen, helt meningslös diskussion här och nu.

För här och nu är Lucas Pouille en betydligt bättre spelare än sin motståndare imorgon och han är dessutom ofta väldigt bra på att utnyttja sådana här öppnar i lottningen som nu ger Pouille en mycket bra chans att ta sig till fjärderundan där mest troligt Coric står som motståndare. Tittar man på lottningsträdet är väl Coric typ den spelare man HELST vill möta för att ha så bäst chans som möjligt att nå en kvart så mjaa, denna chans missar han nog inte, fransosen Lucas Pouille.

Bra och imponerande segrar mot Marterer och Kukushkin tidigare i veckan har han också, Pouille.

Lucas Pouille att vinna till 1,47 är minst 10 punkter för högt här. Hemmasonen Popyrin ska inte kunna stå emot över 5 set.

***

Söndag:   Grigor Dimitrov vs Francis Tiafoe. SPEL Dimitrov 1,40

Tror framgångssagan för Tiafoe är slut för den här gången nu. Den här matchupen lär inte passa amerikanen särskilt bra och Dimitrovs 2-0 i inbördes bevisar denna tes. Jag brukar inte vara sen på att kritisera Dimtitrov så fort jag får chansen då jag väldigt många stunder anser att han är rätt menlös för att ändå vara ett såpass stort namn i tennisen men just i Australien händer det något med honom och hans spel.

Likt tidigare år har han nu hittat bollträffen, rörelsemönstret och han blir inte så passiv han annars brukar vara stora delar av året. Fint tryck i attackslagen och har också servat väldigt bra i veckan.

Ganska så lika spelartyper det här. Ganska så duktiga baslinjespelare med defensiven och snabbheten som sin styrka. Det som skiljer dem åt allra mest är de offensiva spelet där Dimitrov, när han får det att stämma, håller flertalet nivåer högre än Tiafoe.

Jag är rätt övertygad om att Dimitrov ser sin chans att nå kvarten här och då mest troligt få chans till revansch på Nadal inne på Rod Laver Arena. Revansch från vad?  Jo, av många ansedd som en av de bästa matcher som någonsin spelats i Australien Open under 2000-talet. Googla/Youtueba fram klipp från Dimitrov vs Nadal, Australien Open 2017, så förstår ni varför.

Dimitrov att vinna till 1,40 tar jag i dubbel med Pouille och får totalodds 2,06.

**
***
****
******


Söndag: Åttondelsfinal

Roberto Bautista Agut vs Marin Cilic. SPEL Bautista Agut till 2,30 

Längre utläggning kommer om denna senare men Bautistas makalöst fina form gör att jag inte kan avstå det här oddset. Om jag igår hävdade att Bautista flacka och vinklade slag passade Khachanov dåligt, ja då vill jag påstå att det nog nästan passar Cilic ännu sämre som har hörnorna som sina absoluta stora svaghet. Bautista är i ruskigt slag, både mentalt och spelmässigt. Cilic har haft struligt mot både Mcdonald och nu idag senast Verdasco där han kanske nog både rykt om inte Verdasco totalt sjabblat bort matchen och matchbollen pga sitt återkommande problem med psyket när det drar ihop sig.

Bautista till kvarten för 2,30 gånger pengarna – så som denna säsongsinledning utspelat sig – Absolut. 

 

***