Skadedrabbat Spurs ska ändå vara numret för stort. (1,78) – M
19 januari, 2019
Bautista fortsätter smyga under radarn medan Tsitsipas överhypas. Dessutom; Rogers och Nadals psyke. (2,02) – M
21 januari, 2019

Åttondelsfinaler Australien Open Söndag & Måndag ( 1,95 . 2,05 . 1,95 . 1,95 )

Nu börjar saker och ting dra ihop sig nere i Melbourne och det blir en sanslöst härlig nästa vecka att se fram emot. Väldigt få favoritbortfall än så länge vilket senaste åren varit rätt så vanligt, så för en gångs skull har vi några rejäla dundermatcher att se fram emot nästa vecka och några redan imorgon.

Vinnaroddsen i dagen läge känns som ganska så korrekt satta även om det är noterbart att Nadal sjunkit drastiskt och har nu klivit in som andrahandsfavorit till titeln på börsen, strax före Federer. Djokovic alltjämt fortfarande stor betrodd favorit. Nadal har verkligen sett otäckt bra ut än så länge men det mot motstånd som passat honom nästan för löjligt bra. Vill se honom bekänna lite mer färg innan man ska överväga att slänga in polletter på honom. Tror fortfarande inte att det riktigt räcker hela vägen för spanjoren här.

Inatt börjar övre lottningshalvan sina åttondelar och spelen som känns värda där att köpa på sig är följande;

Australien Open Åttondelsfinaler söndag start 04.00 och framåt;

Thomas Berdych vs Rafael Nadal. SPEL Över 3,5 set till 1,95 

Två av de spelare som kanske imponerat allra mest sett till förväntningarna tar sig an varandra inatt på Rod Laver Arena och Nadal så klart tung favorit på oddsen här men jag tror Thomas kan ställa till en del problem här för spanjoren. Berdych har visat, inte bara senaste dagarna här i Melbourne utan enda sedan säsongen drog igång en ruskigt fin form och en bollträff som är så tung och prickfri som nästan bara han kan slå. Missförstå mig rätt, det finns såklart spelare med bättre forehand och backhand än den gode Tompa men han har en unik och säregen bollträff. Del Potro till exempel må slå hårdare när han väl laddar kanonen för fullt men Thomas Berdych har en sån tyngd i sina vanliga grundslag som nästan ingen annan kan mäta sig med.

Berdych är den spelartyp som faktiskt en riktigt bra dag kan slå ut Nadal. Han har kapacitet att klara av bollandet i det höga tempot som Rafa sätter upp och har även offensiva spetsen att slå igenom Nadals försvarsspel. Över 5 set lär det såklart bli väldigt tufft för Thomas att orka hålla nivån uppe men jag är helt övertygad om att stora delar av matchen kommer vara väldigt jämna och då tycker jag mycket talar för att Berdych minst ska kunna knipa åt sig ett set.

För fyra år sedan möttes det i just Australien Open i en liknande match där Berdych slog Nadal med 3-0 i set och även om det såklart är länge sedan så är det defintiivt nog något Tompa Berdych lär ta med sig in på Rod Laver Arena inatt.

Detta kommer inte bli någon promenad i parken för någon av spelarna. Över 3,5 sett till 1,95 är taget.

***

Måndag kl 02.30 och framåt;

Pablo Carreno Busta vs Kei Nishikori. SPEL Över 3,5 set till 1,95

Två duktiga baslinje spelare där Nishikori är spelaren med lite spetsigare offensiv och Busta har en något slagkraftigare serve. Jag tror detta blir en ganska så jämn match där spelarna lär vara snabba på att utnyttja den andres periodvisa nivåtapp som i stort sett alltid kommer någon gång när man spelar bäst av fem set. Nishikori tappade dubbla set mot både Karlovic och Majzchrak. Kan inte riktigt se att han ska städa av Busta här och jag kan definitivt inte se hur Busta över 5 set ska slå ut Nishikori.

3-1, eventuellt 3-2 Nishi? Ja, det känns som de troliga. Över 3,5 set till 1,95 – Absolut.

***

Milos Raonic vs Alex Zverev. SPEL Raonic till 2,10 

Raonic fortsätter att vara äckligt stabil i sin serve och visar dessutom fin form i spelet där han varit väldigt effektiv och offensiv under veckan som gått. Jag nämnde tidigare att jag tror Raonic når minst semi och jag tror inte Zverev kommer åt Raonic här och anser därför att marknaden här har satt fel favorit. Snabb hardcourt i stekhett klimat talar verkligen till Raonics favör här dessutom.

Invändningen skulle kunna vara att Zverev normalt sett har ganska så enkelt för storservare då han positionerar sig långt bak i banan i returgemen och lyckas blocka in returerna och sedan bolla ut sin motståndare. Raonic däremot, han är ingen vanlig storservare. Han har utöver sin sagolikt vassa serve också spets i det vanliga spelet där han är extremt effektiv och resolut i sina attacker så fort han får läge. Väldigt duktig volleyspelare är han dessutom.

Jag tror Zverev kommer bli lite för passiv här. Raonic att vinna till 2,10 tycker jag är bra.

***

Daniil Medvedev vs Novak Djokovic. SPEL Medvedev +6,5 gem till 2,0 

När man tittade på lottningsträdet inför den här turneringen var det just den här matchupen som kändes som den matchen Djokovic skulle kunna få mest problem i under sin väg till finalen. Medvedev med sin flacka och yviga spelstil kommer verkligen inte att bli allt för lätthanterlig för Djokovic. Medvedev har dessutom en grym och svårläst serve i sin verktygslåda.

Medvedev har smugit lite under radarn så här långt i turneringen trots riktigt bra insatser hela vägen och har ännu inte tappat ett set. +6,5 gem är väldigt mycket att leda med, även om han här möter Djokovic

Djokovic som i sin tur fortsätter att vara sådär stabil bara han kan vara men utan att se sådär omänskligt bra ut som han ibland tenderar att göra. Jag blir inte alls förvånad om Medvedev lyckas vinna ett set här men framför allt tror jag han åtminstone hänger med ganska så bra i setten.

6-4, 7-6, 6-3 Djoko i tre raka set? Ja, varför inte? Då sitter vårt spel ändå.  Medvedev +6,5 gem till 2,0 tar jag med medelinsats.

***