Långtidsspel NHL!
27 januari, 2019
ATP Sofia och ATP Montpeiller. Ungefär lika deppigt som det låter, trots bra spelvärden. – M
7 februari, 2019

Vilka tar sig till slutspel?

Häromdagen fokuserade jag på vilka jag tycker det är spelvärde i att spela på som slutsegrare.
Idag tänkte jag dela med mig av mina tankar angående några ALLDELES för höga odds för ett par lag att ta sig till slutspel.

Odds på att ta sig till slutspel:
Dallas – 1,72
Colorado – 1,58
Vancouver – 3,0
Anaheim – 4,75
Arizona – 2,90
St louis – 3,0
Edmonton – 7,5

För er som inte vet exakt hur detta fungerar är det så att ”Western Conference” är uppdelat i två divisioner, pacific och central division.
I dessa två divisioner går dom tre bästa lagen till slutspel. Återstående lag får göra upp om resten av platserna, vilket är två wildcards.
Dessa sju lag är enligt mig lagen som gör upp om dom två wildcardplatserna.
Anledningen till att Dallas och Colorado står klart lägst är mycket på grund av att dom fortfarande har häng på tredjeplatsen i sin division (central). Medans tex Anaheim, Arizona och Vancouver redan tappat alldeles för mycket mark i sin (Pacific) och får därför förlita sig på att ta sig till slutspel via en av wildcardplatserna.

Ungefär 30 matcher kvar (82 matcher ska spelas) och vi kan ju konstatera även här att Betssons oddssättare verkar varit på samma ravefest som oddssättaren på Bet365.

Kan redan nu skriva att vi ska till en början fokusera på Anaheim.
Jag förstår att både Colorado och Dallas står lägre än Anaheim, mycket med tanke på att dom som jag var inne på även slåss om tredjeplatsen i sin division. En plats Anaheim alltså inte kan komma åt i sin.
Anaheim måste alltså ta sig förbi något av dessa två lag för att ta sig till slutspel, punkt slut.
Dallas har också tre matcher mindre spelade än Anaheim vilket självklart är en faktor som är till Dallas fördel, dock inte såhär stor fördel.

Enligt mig har Colorado och Anaheim absolut högst topp av alla dessa sju lag, hittar dom en någorlunda fin form över dessa trettio matcher tror jag båda två tar sig till slutspel.
Oddset på Colorado är dock alldeles för snålt för att lägga ner några pengar på.
Oddset på Anaheim är dock ALLDELES för högt.

Vi får alltså ett mycket högre odds på Anaheim mot vad vi får på Arizona som även dom ligger i Pacific division. Någon får gärna skicka en förklaring till mig varför det är så. Men jag kan meddela er att det inte finns någon rimlig förklaring till det.
Anaheim är ett lag med en stark och rutinerad stomme med kapten Getzlaf i spetsen som ALLTID går till slutspel.  Rakell, Lindholm, Kessel, Getzlaf, Perry med flera kommer inte missa detta slutspel heller.

4,75 på att Anaheim Ducks går till slutspel är orimligt högt och det är helt otroligt skumt att dom står så pass mycket högre än både Vancouver och Arizona.
Vårt första spel blir alltså Anaheim Ducks till slutspel – JA till 4,75 på Betsson.

Klicka här för att skapa er ett konto på Betsson.

Vårt andra spel blir att Edmonton Oilers tar sig till slutspel till 7,5.
Det är många lag som skall passeras för Edmonton som ni ser men det är enbart tre poäng upp till den sista wildcardplatsen. Alla sju av dessa lag som hittar en formtopp över sista 30 matcherna har en stor stor chans att nypa åt sig en slutspelsplats.
Jag antar att det är exakt lika rimligt att Edmonton tar sig till slutspel som Arizona, Vancouver eller St Louis och att vi då får klart över dubbla oddset på Edmonton gör att det bara inte går att tacka nej till.
Edmonton har något inget av dessa lag har och det är Conor Mcdavid, världens bästa hockeyspelare för tillfället och jag tror han om någon har siktet inställt på slutspel.

Vårt andra spel blir alltså Edmonton Oilers till slutspel – JA på Betsson.

Klicka här för att ta er till Betsson!