Vilka tar sig till slutspel?
30 januari, 2019
Premier Leauge lördag och snabb blick på söndagens stormöte. (1,80 & 2,15 & 1,70) – M
9 februari, 2019

ATP Sofia och ATP Montpeiller. Ungefär lika deppigt som det låter, trots bra spelvärden. – M

Februari månad brukar sällan vara särskilt fullspäckad med högintressant tennis då man ofta en bit in i månaden fortfarande inte riktigt hämtat sig från Australien-spektaklet och det fortfarande är en bit kvar tills Amerika-touren vevar igång med årets första mastersturnering (Indian Wells). Precis som föregående år blir det att packa våra genomruttna väskor och bege oss till Kalifornien och Palm Springs-trakterna i början på mars och bevittna världens femte största turnering (Största turneringen bortsett från dem fyra Grand Slamsen). 

I väntan på det får vi nöja oss med några mindre turneringar första veckorna i februari. Några fåtal grusturrar nere i Sydamerika och sedan några 250 och 500-poängsturneringar i Europa och USA/Mexiko är det vi har framför oss.

Denna vecka är det framför allt Sofia och Montpeiller vi riktar blickarna på.

ATP Sofia Torsdag kl 12.30 ;

Fernando Verdasco vs Maris Copil. SPEL Verdasco 1,71 

Här ska det skilja mer i oddsen än vad det faktiskt gör och därför klart värde på spanjoren. Copil slog Wawrinka i förra rundan i en match som Wawrinka helt och hållet skänkte bort. Copil servade förvisso bra men det var snarare Wawrinkas usla returtagande och brist på fokus som fällde avgörandet där. Verdasco har just returerna som sin styrka och när Copil inte får tillräckligt betalt på sin serve, ja då är han snudd på chanslös mot alla. När Verdasco dessutom är överlägsen i spelet och bollandet, ja då ska detta inte sluta på något annat sätt än att spanjoren vinner.

Verdasco till 1,71 är bra sålänge han har huvudet någorlunda på skaft.

****

ATP Montpeiller Torsdag 15.30  & Fredag Eftermiddag:

Torsdag kl 15.30 ; Ernest Gulbis vs Radu Albot. SPEL Gulbis 1,59 

Klar underlagsfavör. Klar spelstyrkefavör. Formfavör. Gulbis visade ingen prov på att hans skada från några veckor sedan fortfarande spökade i förra rundan. Detta ska Gulbis vinna till 1,59.

***

Fredag Eftermiddag ; Filip Krajinovic vs Thomas Berdych. SPEL Krajinovic till 3,60 & + 3,5 gem till 1,90

Krajinovic var alldeles lysande mot Goffin under onsdagen och även om Thomas Berdych för närvarande håller en väsentligt högre nivå än Goffin är det här oddset för högt för att avstå.

Krajinovic trivs som allra bäst på inomhusgolv och visade det genom att vara väldigt fokuserad och stabil mot Goffin och även innan det mot Mahut i öppningsronden. Krajinovic har bara blivit bruten 1 gång på sina fyra senaste matcher och därför känns handikapplinan på +3,5 gem som hög.

Berdych har inlett säsongen riktigt bra efter sin långa skada och det råder såklart inget tvivel om att han är favorit här men hans insats mot Bachinger i öppningsmatchen var av den svagare sorten och onsdagens vinst mot Paire var en såkallad icke-match. Paire höll på som bara Paire gör ibland. Totalt sket i det och istället gick runt och lallade. Rejäla burop efter matchen fick Parie ta emot och det var väl inte mer än rätt.

Detta blir nog jämnare än vad oddsen ger sken av. Skrällpeng på Krajinovic-vinst till 3,60 och en seriösare insats på handikapplinan +3,5 gem till 1,90. I bäst av treset ska Thomas Johanssons adept Filip Krajinovic klara den linan utan någon överdriven insats.

***