ATP Sofia och ATP Montpeiller. Ungefär lika deppigt som det låter, trots bra spelvärden. – M
7 februari, 2019
Höga värden i Rotterdam och New York. TISDAG (1,70 & 1,76) – M
11 februari, 2019

Premier Leauge lördag och snabb blick på söndagens stormöte. (1,80 & 2,15 & 1,70) – M

Premier League Lördag kl 16.00

Southampton vs Cardiff. SPEL Southampton 1,81

Två lag som ligger där nere i botten och skvalpar men där jag är ganska så övertygad om att Southamptons vår kommer bli väsentligt roligare än för Neil Warnocks väldigt destruktiva Cardiff City.

Southampton har fått sig ett rejält lyft, framför allt spelmässigt, sedan man sparkade ut uslingen Mark Hughes och plockade in den energiske Hazenhüttl från Leipzig.

Ska Cardiff mot förmodan lyckas lösa ett nytt kontrakt till nästa säsong är det inte på bortaplan man kommer hitta sina livlinor på. Man har 10 förluster på 13 bortamatcher denna säsong och nej, det finns inte mycket som tyder på att dem siffrorna ska snyggas till när man tar sig till södra England och möter Southampton.

Danny Ings & Lemina på skadelistan hos hemmalaget men där spelare som Charlie Austin, Redmond och Shane Long är mer än fullgoda ersättare. I övrigt väldigt bra truppsituation.

Marknaden säger att Southampton har dryga 55% chans att vinna den här matchen. Jag vill påstå att det minst ska ligga på 60%.

Rak seger Southampton till 1,81 tar jag utan tvekan.

***

Crystal Palace vs West Ham. SPEL West Ham asian +0,25 till 2,15 

Nog för att West Ham har gjort två riktigt usla bortamatcher på sistone mot Bourn och Wolves men senast mot Liverpool visade man att man var tillbaka på banan igen och gjorde en riktigt riktigt bra insats där man nog faktiskt borde fått med sig alla tre poäng.

West Ham är ju ett lag som ofta blandar och ger men med det ruskigt vassa spelarmaterial man besitter går det inte att blunda för detta överodds vi får på Hammers i detta London-derby.

West Ham vann mötet i våras och faktum är att man inte förlorat mot Crystal Palace på över 7 möten.

Med Arnautiovic åter i truppen för Weet Ham får man ytterligare en spetsspelare in i laget som kan avgöra detta på egen hand. Utöver han finns en av hela ligans mest irrationella spelare, Felipe Anderson. Högstanivån den gossen besitter är kvalité nog att kliva in i vilket topplag som helst.

Palace har sett bra ut på slutet och gjort en del fina resultat och att dem är favoriter här kan jag köpa, men absolut inte till dessa låga priser. Detta känns som en svårsiad match på förhand och Palace är heller inget lag som är särskilt konsekventa i sina prestationer.

West ham +0,25 till 2,15,  det innebär att vi får halv vinst om det slutar oavgjort och såklart hel vinst vid seger, det känns som ett väldigt fint odds.

***

Söndag kl 17.00

Manchester City vs Chelsea. SPEL Chelsea +1,5 till 1,70 (Vinst även vid uddamålsförlust)

Manchester City som matchats oerhört tungt på sistone som nu dessutom ska gå in i CL-slutspelet och som inte varit sådär bländande på slutet som dem annars kan vara borde kunna få lite problem mot Chelsea här med en fin 5-0 seger i ryggen från senast och med en av Sarri handplockad Higuain in i truppen.

Chelsea vann mötet i höstas och även om City var spelförande så läste Sarri matchbilden rätt och hotade City i rätt ytor. Truppläget i Chelsea är helt ordinarie och det finns ju överflöd i kvalité i alla lagdelar.

Jag vill nog tro att den här matchen blir jämnare än vad marknaden hävdar. Det är trots allt två topplag som möts och där City i år inte alls nått deras sinnesjuka nivåhöjer som man gjorde ifjol.

+1,5 till 1,70 innebär alltså att vi leder matchen med två bollar och rättar spelet som vinst även vid uddamålstorsk. Det är MINST 10 punkter för högt odds för att avstå.

Chelsea +1,5 asian handikapp – 1,70.

****

BETFAIR.COM – Spelbörs och sportbook.