Öppet på Olympiastadion. (1,95) – M
12 februari, 2019
Regerande cupmästarna med störst motivation till 15 gånger degen.
14 februari, 2019

Vinnaroddsen och dess värden på Champions League – M

Champions League säsongen 2018-2019

Nu är det dags att veva igång det här spektaklet igen och nog känns det faktiskt öppnare än på ganska många år. Giganterna (Real Madrid, München, Barcelona) är inte alls i samma överlägsna slag som man ofta varit de senaste åren medan en del relativa ”uppstickare” verkligen vässat formen.

Av dessa 16 lag som avancerat till slutspelet känns det ju faktiskt som drygt 10 av dem har någon slags realistisk chans att vinna rubbet, hur sjukt det än låter.

Vi tar lag för lag baserat på spelbörsens odds på respektive vinnare :

Manchester City 4,3  –  Fått lättast tänkbara lottning i form av Schalke 04 men att påstå att Man City har snudd på 25% sannolikhet att vinna hela den här turneringen tycker jag man tar i för mycket. Högstanivån är ju såklart odiskutabelt magisk hos Peps lag men i Europasammanhang tenderar man att riskera för mycket med sitt sätt att spela. Pep har inte vunnit CL, eller ens varit i final, sedan 2011. Då ska man veta att han ofta förfogat över bästa tänkbara trupper och slaktat sina inhemska ligor. Detta odds bör man nog avstå tills vi ser lottningen i kvarten. Runt 6,0 hade jag velat ha för att kliva in. 

Barcelona 5,9 Fruktansvärt bred och bra trupp. Världens bästa spelare. Inte den allra mest kompetenta tränaren. Möter Lyon i åttondelen vilket man bör kunna städa av. Kan verkligen tänka mig köpa en slant på Barca. 

Juventus 8,8 – Baserat på senaste månadens spel från Juves håll är det här ett DUNDERPASS på detta odds. Försvaret har svajjat oerhört och när nu Chiellini och Bonucci är skadade och Rugani ser så usel ut som han gör, ja då ser jag det som fullt tänkbart att man ryker redan i åttondelen mot cupgenierna Atletico Madrid. Med reservation för att Juventus alltid höjer sig i Europa-spel, att man besitter världens kanske slugaste tränare och sedan har den största vinnarskallen denna fotboll någonsin upplevt i Ronaldo så kan man såklart aldrig räkna ut dem. Men 8,8 – njaa. Det är för lågt. 

PSG 11,5 Aldrig i livet. Med Cavani och Neymar out inför mötet mot United tror jag man riskerar att ryka redan där. PSG har haft väldigt svårt mot etablerade lag i Europasammanhang.  Tränare Thomas Thuchel spelar underhållande fotboll men alldeles för jävla naivt för att nå hela vägen. 11,5 – Tokpass.

Liverpool 10,5 Jag har lite på känn att man ryker mot München men det är mer baserat på magkänsla än någon initierad analys. Senast i helgen mot Bournmouth såg man alleles överjävligt bra ut och Klopp och hans Liverpools sätt att spela passar ju cupspel något sanslöst perfekt. Frågan är dock om man omedvetet nu börjar fokusera mer på att kamma hem PL än Champions league detta år? Jag tycker 10,5 är lite för lågt faktiskt. Avstår. 

Real Madrid 12 – Man stod i runt 15 innan jul då allting såg helt åt helvete uselt ut. Nu har det börjat se bättre ut men jag tror ändå man saknar den sista spetsen och hungern för att nå hela vägen och vinna en fjärde raka titel. Tränare Solari har dessutom inte en tillstymmelse till rutin på denna nivå. Avstår. 

Bayern München 16 – Det är ju någonting med storlag som vankar runt i ligaspelet och ser rätt så mätta och trötta ut men som sedan kickar igång något sanslöst när det vankas kvällsmatch i en CL-slutspelsrunda under hela våren. Finns oändligt med många exempel på detta. Jag tror man är dum om man räknar ut tyskarna helt här. Jag tror som sagt man slår ut Liverpool och väl i nästa stadie har man kvalité och högstanivå att nå hela vägen, inte minst tack vare den vinnar- och storlagsmentaltiet som finns i hela klubben. Absolut inte idioti att pröva tyskarna.

Atletico de Madrid 27 – Outsider av guds nåde här. Bredare trupp än på länge och har ju visat år efter år att man är fruktansvärt starka i cupspel. Mardrömsmotstånd för samtliga andra lag. Lyckas man slå ut Juve, vilket jag tror man har god chans att göra, ja då är det ett supervärde att sitta på detta odds. 

Tottenham 38Hyfsat acceptabelt motstånd i åttondelen då man ställs mot ett energiskt hyperaktivt Dortmund men som kanske inte är tillräckligt cyniska för att klara av den här typen av matcher. Tottenham har väldigt smal trupp och med både ligarace och CL-race så vore det märkligt om man lyckas nå hela vägen i någon av dem. Men 38 är ändå högt i jämförelse med andra lag här, särskilt då jag verkligen tror man utmanövrerar ut Dortmund på ren cynism. 

Dortmund 26  – Spelar ju magiskt rolig och snabb fotboll men truppen lite för ung och oetablerad för att gå hela vägen i en sådan här turnering. 26 känns snudd på lågt. Med Reus skadad har man sin överlägset bästa spelare borta i deras viktiga möten mot Tottenham. 

Manchester United 27 – Nu så, nu börjar det ju bli spännande. Nu har detta odds halverats sedan för några månader sen då jag strax före jul poängterade vilket otroligt oddsfynd det kunde vara att köpa på sig United till över 50 gånger degen där och då, när fortfarande Mourinho var manager. Motiveringen baserade på att Uniteds ledning, förmodligen skulle inse att man behövde göra sig av med den psykopatiske Mourinho, plocka in en stjärntränare och sedan värva 2-3 superspelare i januarifönstret för att både kunna klättra i PL-racet och även kunna vara med och hota i Champions League. Nu blev ju iförsig inte så, man tog istället in en ganska så oerfaren Ole Gunnar Solskjaer och man värvade inte ett smack i januari. Däremot vände man helt och hållet på energinivån, formen, framtidstron och momentumet.

Ole Gunnar har fått fart på hela det här maskineriet på ett sällsynt imponerande sätt och varenda spelare har lyft sig flertalet nivåer sedan hans intåg. Tittar man på spelartruppen och dess kvalité råder det inget tvivel om att den är fullt kapabel och tillräckligt bra för att vinna den här turneringen. Möjligtvis frågetecken kring backlinjen dock. 27 gånger smeten på att United spinner vidare på den här fantastiska period man hittat sedan Mourinhos uttåg och Ole Gunnars intåg är ett väldigt fint skrällvärde. Kommer bli en mardröm att åka till Old Trafford som motståndarlag om United tar sig vidare till kvarten. Skrällvärde!. 


Ajax 130 –
Bättre lag och spel än på flera år och jag tror inte Real ska vara helt säkra på att dem får ett säkert avancemang här. Vinner allting gör dem ju såklart inte dock. 

 

Porto 130 Åker väl alltid ut i åttondelen, portugiserna. I år kanske man kan ta sig en runda till men sen är det tvärstopp. 

Roma 130 – Förra årets semifinalister. Går dem till semi i år? Nej. 

Lyon 150Hade dem inte mött Barcelona hade jag nog köpt några slantar på Lyon. Visade inte minst mot City i gruppspelet att man har en grym högstanivå. Vill man gambla på långskott är Lyon laget. 

Schalke 520 – Hur kan ens dem vara i slutspel? Vinner knappt ens matcher i Bundesliga. 

**

Att gå vidare från sina åttondelar spelar jag samtliga av dessa ”underdogs” ;

Manchester United 2,25 

Bayern Munchen 2,10 

Atletico de Madrid 2,58 

Tottenham 2,15

***

Satan så intresssant detta blir. Blir att åka på minst fyra kvartsfinaler så fort den lottningen är klar.

**