Mysturre i Delray Beach denna vecka. (2,40 och 2,50) –
19 februari, 2019
Anaheim Ducks mot slutspel!
20 februari, 2019

Favorit i repris, denna gång på Spurs till 5,50. – M

Bästa engelska lag i Champions League – Tottenham 5,50 (= Dött lopp gäller, vilket innebär att det blir 2,75 i odds ifall Tottenham och ett annat engelskt lag når längst och åker ut i samma omgång) 

I ett väldigt liknande scenario förra året gick samma typ av spel till samma typ av odds att finna, den gången på Liverpool och det gick ju som bekant mer än vägen.

Oddsen på att nå längst av PL-lagen är följande;

Man City 1,44 
Liverpool 4,33 
Tottenham 5,5 
United 101 

Med United i stort sett utslagna och ett Liverpool som ikväll ställs mot ett i mitt tycke detta år underskattat Bayern München får nog City och Tottenham betraktas som dem enda lag som känns givna att boka in sig i kvartsfinalerna.

City ställs mot Schalke och nej, där ska man inte kunna åka ut med tanke på det usla skick Schalke är i i år. Tottenham har 3-0 i ryggen efter första mötet mot Dortmund och man är alldeles för solida för att tappa det övertaget. 

Så, hur kan då Liverpool betraktas som större favoriter än Tottenham, trots att Liverpool ännu inte ens spelat sin första match mot giganten München? Ja, bra j*vla fråga. Dumheter, är nog det enda rätta svaret på den frågan.

Att Liverpools sätt att spela sin fotboll passar utmärkt för cupspel och inte minst i Europasammanhang är såklart ingen hemlighet men med deras ypperliga läge att knipa hem ligatiteln i år tror jag man får betala priset av det i CL-slutspelet här istället. Det kommer såklart bli en sanslös och jämn tillställning mot Bayern Munchen ikväll och i returen men min fasta övertygelse är att Bayern slår ut Liverpool här. Det har snackat ovanligt lite om Bayern detta år och man har gått trögare än vanligt hemma i ligan, med deras mått mätt åtminstone.

Faktum är att Bayern har 13 vinster på sina senaste 15 matcher så nja, man är ju ändå inte direkt i något uselt slag. Lägg därtill storlagsvinnarmentaliteten som finns i klubben och hos dess fulla drös med stjärnspelare. Dem kommer växla upp, var så säkra. Antingen redan ikväll eller framför allt hemma i returen.

Nåja, poängen är att Liverpool mycket väl kan ryka redan nu i åttondelen och då står vi med vårt spel på Tottenham som bästa engelska lag endast mot City som motståndare. Med lite medvind i lottningen, antingen att Tottenham får sig en någorlunda behaglig motståndare eller att City får värsta tänkbara, ja då sitter vi helt plötsligt i en ordentlig drömsits med 5,5 gånger pengarna på Tottenham.

För City, ja dem är såklart rättmätiga favoriter här men i min bok kanske lite väl anförtrodda. Vi ska komma ihåg det faktum att Pep och hans lag, i både City och när han förfogade över Bayern Munchen, har gått bet i CL-slutspelen när hans risktagande fotboll straffats av blixtsnabba kontringslag av den allra yttersta världseliten. 2011 är länge sedan, och det var senast Pep Guardiola var framme i en CL-final. Ganska intressant fakta då Pep så gott som alltid omnämns som världens i särklass bästa tränare. Och hans spelarmaterial han förfogat över har knappast varit av det sämre slaget. Med det sagt ska man såklart inte utesluta att City går hela vägen i år, kvalitén och högtsanivån finns ju där med råge. MEN, till oddset 1,44 är det direkt löjligt rikta blickarna mot att klicka in det oddset.

Tottenham som snart får tillbaka både Kane och Dele Alli har i flera år under Pochettinos ledning visat att man mer än väl kan stå upp mot dem allra bästa och största lagen i Europa trots sin relativt tunna trupp. Tottenham har definitivt både stabiliteten och högstanivån att slå ut vilket lag som helst en bra dag. Förra året var det rena rama rånet att man ej slog ut Juventus, för att ta ett exempel.

Dött Lopp-regeln gäller här, vilket betyder att i det scenariot att Tottenham åker ut turneringen i samma omgång av turneringen som något annat engelskt lag, alltså oavgjord vinst, så delas oddset på hälften. Alltså får vi då 2,75 i odds. Skulle tre lag hamna på samma, om City, Liverpool och Tottenham åker ut, ja då får vi 1,83 i odds.

Hur man än vrider och vänder på det här så är det ett odds som är alldeles för högt för att motstå. Tottenham som dessutom under våren kommer beträda in på sin egna nybyggda arena, lagom till att kvartsfinalerna ska veva igång. Det kommer koka i norra London under våren, det kan jag lova.

Tottenham att bli bästa engelska lag till 5,50, den köper vi på oss hos Betsson/Nordicbet/Betsafe.