Dags för skuggan att stråla. Krönika om Ole Gunnar Solskjaer. – Av Birro
10 mars, 2019
Genomusla Schalke 04 mot City på bortaplan låter inte direkt som en målsnål matchup. (1,95) – M
12 mars, 2019

Juventus och Atletico vet exakt hur man täpper till. -(1,69)

Champions League tisdag kl 21.00

Juventus vs Atletico de Madrid. SPEL Under 2,5 mål till 1,69

Behövs väl ingen närmare motivering till påståendet om att dessa två lag tillhör två av världens absoluta bästa lag. Båda klubbarna har dessutom lyckats ta sig till två finaler vardera i Champions League de senaste 5 åren. Extremt imponerande med tanke på vilken konkurrens det ändå finns. Framgångsreceptet har framför allt varit en extremt välorganiserad taktisk defensiv skräddarsydda av Simeone och Allegri, två av de kanske skarpaste taktiska fotbollshjärnorna som just nu huserar i toppfotbollen. Så, vad vill jag ha sagt? Jo, det är två lag vet hur man täpper till ytor och stänger till matcher.

Med Atleticos 2-0 i ryggen kliver man in här med glasklara förutsättningar. Håll nollan, ligg lågt och satsa på att eventuellt stänga matchen med ett kontringsmål. Atletico har hållit nollan i fem raka matcher och offensivt sätt får man klara sig utan Diego Costa pga avstängning.

Jag ser framför mig en matchbild där Juventus styr matchen men där man precis som i förra mötet lär få problem att ta sig igenom Atleticos försvarssmur. Juventus lär dessutom vara väldigt måna om att inte kliva fram för högt till en början då ett insläppt mål mest sannolikt lär betyda game over för italienarna.

Underspelet när två av världens mest defensivt slipade lag möts känns som det givna valet och när förutsättningarna är som det är ikväll och till ett odds på 1,69 är det utan tvekan köpläge på under 2,5 mål till 1,69. Hade snarare förväntat mig ett odds under 1,60.

***