NHL matcher kommande dagarna!
15 mars, 2019
Esport på frammarch
22 mars, 2019

Nadal vs Federer i ena semifinalen när Indian Wells ska avgöras. På plats i Kalifornien.- M

Har minst sagt varit en tämligen svag uppdatering både gällande spelvärden och övrigt trams som pågått här i den amerikanska öknen senaste dagarna men återigen får det sagolika golfutbudet och det ibland lite väl generöst serverade groggarna ta på sig skulden för det. Även det där gula påfundet kallat solen har även den haft ett finger med i spelet. Och så den mängd tennis man ska
hinna med att springa och se på.

ATP Indian Wells Paribas Open – Semifinaler & final lördag söndag; 

Nu har vi hur som helst kommit till det stadiet där endast fyra spelare återstår och när vi träder in i helgens avgörande har vi Milos Raonic som precis som vi förutspådde inför turneringen  tagit sig till semifinal (fina oddset 4,95 hämtar vi hem på det) och hans semifinalmotståndare Dominic Thiem som imponerat sig förbi en lottningskvart som inte minst innehöll världsettan Djokovic.

I den andra semifinalen ställs två spelare vars namn inte är allt för okända. Rafael Nadal vs Roger Federer. Det är inte år 2005. Det är inte år 2010. Det är inte år 2015. Det är 2019 och dessa två gossar håller frånsett Novak Djokovic fortfarande en nivå som de övriga spelare, gamla som unga, allt som oftast inte rår på. Makalöst.

Även en ganska så inbiten Federer-sympatisör som undertecknad har under de senaste månaderna och inte minst efter uttåget i Australien Open börjat tro att tåget nog till slut har gått för den uråldrige farbror Federer gällande att kunna hota om att vinna det stora titlarna men han verkar ännu en gång vara på god väg att motbevisa precis alla. Federer har under senaste två veckorna här hållit en fullkomligt överjävligt briljant nivå och jag kan inte riktigt se hur någon ska kunna stoppa honom nu från att vinna ännu en stor titel här nu när hans största fiende och hot Novak Djokovic mycket överraskande åkte ut mot Philipe Kolshcreiber tidigt i turneringsstadiet.

Faktum är att Federer, snart 38 år gammal, faktiskt bara förlorat en enda match detta år. Mot Tstitsipas i den där mycket märkliga åttondelsfinalen i Australien Open som han i stort sett endast förlorade tack vare sitt synnerligen svaga psyke. Innan dess såg han extremt vass ut i inför-turneringen i Hopman Cup och efter det har han hunnit med att vinna Dubai 500. Så nja, vi får nog dröja en stund till innan vi kan räkna bort den här fossilen från att vinna fler titlar av den högre kalibern. Hur ofattbart det än låter.

Federer ställs visserligen nu i semin mot hans stora rival Rafael Nadal som innan idag även han sett ut att vara i riktigt gott slag men så hände det plötsligt något under hans kvartsfinal i andraset. Knäet började trassla och han såg ut att ha rätt så stora bekymmer att röra sig fritt. Nu löste han det till slut ändå och vann sin kvartsfinal mot Khachanov i två raka tiebreaks men på plats gick det tydligt att se att Nadal inte riktigt var i fullgott fysiskt skick.

Nadal har 23-15 i inbördes favör mot Roger Federer men där Federer har vunnit deras fem senaste möten och dessutom det i ganska så överlägsen stil bortsett från den ruskigt jämna och numera legendariska Australien Open finalen 2017. Federer har knäckt koden i hur man slår Nadal på hardcourt genom att kliva in och ta Nadals höga toppspin-slag så tidigt som möjligt för att pressa bak Nadal och ta bort den tid han vill ha ifrån honom. Youtueba fram några klipp från när Federer mötte Nadal just här i Indian Wells för två år sedan så är det rena rama skolboksexemplet på hur man taktiskt och tekniskt genomför den perfekta matchen mot Rafael Nadal.

Ovannämnda spelmässiga faktorer plus kanske främst Nadals högst tveksamma fysiska status gör att marknaden handlat ned Federers odds rejält inför vad som bara för några dagar kändes som en väldigt oviss matchutgång.

Semifinaloddsen; 

Thiem 2,50 vs Raonic 1,62 – Raonic med 2-0 i inbördes talar någorlunda tydligt språk men faktum är att jag inte riktigt tycker han sett sådär övertygande bra ut  trots att han tagit sig hit till semi för att man ska kunna motivera detta favoritskap han ändå ges här. Samtidigt har Thiem ofta väldigt svårt med returerna så nja, vet inte riktigt om jag finner något värde på honom heller. Tror väl någonstans att Raonic ändå löser det där till slut men 1,62 är inget jag plockar på mig i nuläget.

Federer 1,53 vs Nadal 2,80 – Ska man spela Federer ska man spela hos ett bolag som betalar ut vinst även om matchen avbryts pga skada. Är inte alls omöjligt att Nadal kliver ut och ger det ett rejölt försök men sedan efter något set inser att knäet inte håller och blir tvungen att kasta in handduken. 1,53 är ju såklart lågt men ju närmre matchstart vi kommer så är det fullt tänkbart att Rafa-fansen köper på sig Rafa och justerar upp oddsen en aning och då tycker jag man defintivt kan snegla mot Federer här. Avvaktar än så länge. 

***

Kom i skrivande stund alldeles nyss hem ifrån kvällens sista semifinal i damklassen där Angelique Kerber slog Belinda Bencic. Måste säga att man mer och mer börjar bli såld även på damtennis där det finns flertalet spelare som är extremt vassa och underhållande. Kerber är helt klart en av dessa med hennes ganska så rejält säregna spelstil. Hennes paradslag måste vara när hon mer eller mindre sittande på huk gräver upp slagen från både backhandsidan och forehandsidan med en satans kraft. Ser snudd på sinnessjukt ut, men effektivt är det.

Har blivit en bra ekonomisk förtjänst gjord på några av hennes matcher hittills i turneringen och inför finalen kommer jag utan tvekan köpa på mig Kerber till allt över 1,60 i odds när hon ställs mot den blott 18åriga Andreescu. Kerber har trots världsklassigt motstånd varit klinisk i hennes prestationer.

***

Nu ska det försökas sovas i ungefär 2,5 minut innan det är dags ta sig an dagens agenda.

***