Esport på frammarch
22 mars, 2019
AIK ”halvfloppar” och Häcken snuddar på guld. Givna långtidsspel inför Allsvenskan 2019. – M
30 mars, 2019

ATP Miami Masters, kvartsfinaler. (1,75 och 2,80) – M

Med ganska så kort om tid till matchstart blir det en kortare motivering denna gång. 

ATP Miami kvartsfinaler torsdag natt och kväll

Borna Coric vs Felix Auger-alliasime. SPEL Coric 1,75 

Felix, ja vi skriver förnamnet gällande honom istället för hans inte allt för lättstrukturerade efternamn, har gått som tåget senaste veckorna och den osannolikt unge 18-åringen håller redan på att etablera sig uppe i toppen. Han har egentligen alla verktyg för att bli en superstjärna här framöver. Bra skalle, bra defensiv, bra tryck i slagen och förhållande bra serve. Lägg därtill hans snabbhet och rörlighet. Nej, den gossen kan bli något alldeles överjävligt, även om det nog lär komma något bakslag här framöver. Dröjer nog några år innan han hotar i dem stora eventen.

Här ställs alltså Felix mot Borna Coric som har en grundkapacitet som åtminstone snuddar på top 10. Det är fortfarande en klar nivåskillnad mellan dem här två och även om Felix är ruskigt formstark och Coric inte direkt blixtrat av självförtroende senaste veckorna så tycker jag 1,75 på Coric är minst 10 punkter för högt.

Jag tror att Felix kommer få stora problem i att lyckas slå igenom Coric och väl i bollandet ska Coric vara den klart stabilare.

****

Francis Tiafoe vs Denis Shapovalov. SPEL Tiafoe 2,80  

Nog för att Shapo verkligen börjat hitta formen igen och gjort ett par ruggigt vassa insatser här i Miami senaste dagarna tycker jag det här oddset har rusat i väg alldeles för överdrivet. Shapovalov är fortfarande alldeles för svajjig och ojämn, både under själva matcherna och även från match till match för att man ska kunna ge honom såhär pass stort favoritskap i den här matchupen.

Francis Tiafoe är dessutom inte vilken byfåne som helst.  Han är numera ordentligt etablerad på touren och räds inte spelare som Shapovalov ett dugg och nu med hemmaplan i Miami i en turnering han gjort riktigt bra ifrån sig förut och även i det här årets upplaga. Han körde spelmässigt fullkomligt över David Goffin i förra rundan och innan dess imponerande segrar mot Ferrer och Kecmanovic. 

Jag tror det här blir tight och jämnt. Shapovalov den högre högstanivån men Tiafoe den klart stabilare. 2,80 är tokhögt på Tiafoe. 

***


I övrigt är det värt att notera att Federer fortsätter gå djupt i mastersturneringar och med Djokovic utslagen, Nadal och Del Potro skadade, Zverev inte ens nära att hota har Federer nu gått upp som klar tung favorit att ro hem den här titeln på söndag, precis som han blev ungefär i det här stadiet för 2 veckor sedan i ett liknande scenario i Indian Wells. Det slutade ju i en ganska så oväntad torsk i finalen mot Thiem av alla dårar, men det finns nog väldigt stor chans för revansch här i Miami nu istället.

För några timmar sedan blev Federer klar för kvartsfinal efter en total spelmässig och taktisk slakt av Medvedev. De spelare som är kvar i turneringen ska inte vara några namn som Federer blir allt för nojjig mot.

Federer, Felix Auger-Alisimme, Kevin Anderson, Shapovalov, Tiafoe, Coric och Isner är spelarna som återstår i tävlingen. Har ju varit Mastersturneringar som innehållit namnstarkare kvartsfinaler än så, minst sagt. Isner som för övrigt försvarar titeln här från förra året, ganska så osannolikt nog. Han blev alldeles nyss klar för semifinal. 

***

Kanske inte blev sådär vansinnigt kort inlägg ändå. I skrivande stund strax matchstart i Coric vs Felix. Sedan sikta på att få i sig någon kvarts sömn innan ny dag och nya eländen anländer.

***