ATP Miami Masters, kvartsfinaler. (1,75 och 2,80) – M
28 mars, 2019
Final i Miami Open. Fossilen Federer mot titelförsvarande jätten John Isner. (1,69)
30 mars, 2019

AIK ”halvfloppar” och Häcken snuddar på guld. Givna långtidsspel inför Allsvenskan 2019. – M

Äntligen ska den svenska ligan veva igång och nu på söndag är det alltså dags för premiär. Behovet och efterfrågan av någon längre genomgång av respektive lag känns ju inte direkt skyhögt då det ute på alla möjliga mediala plattformar finns fler Allsvenska biblar, prognoser, lagsammanfattningar, inför-artiklar, intervjuer och övrigt trams om den stundande allsvenska säsongen än vad det där satans-lika avskummet Örjan Rambergs namn nämnts på Twitter senaste dagarna. Och det, det är inte lite. Med all rätt förvisso.

Hur som helst, det leder oss konkret och direkt in på var och på vad vi placerar långtidsinvesteringarna inför årets synnerligen efterlängtade Allsvenska. Medans dem större europeiska ligorna förpestar sina ligor och cuper med nyinstallerad VAR-teknik, sinneslösa publikrestriktioner och annat elände som tar död på intensiteten under matcherna och passionen på läktaren har vi tack och lov kvar en Allsvenska som än så länge håller traditionen och inlevelsen vid liv.

Så, inte nog att det ska njutas av den här säsongen. Det ska ju göras en slant också. Tycker mig hittat ett par givna spel att skjuta iväg polletterna på.

***

Betsson – AIK att sluta top 3 – SPEL: NEJ till 2,50 –

AIK vann på ett imponerande sätt SM-guldet ifjol och kommer såklart in i den här säsongen, precis som alltid, med höga förväntningar och krav på sig. Man brukar kunna förvalta denna press till leverans av kontinuerliga top3-placeringar men i år tror jag man får det tuffare än på riktigt länge. Dels är konkurrenterna bättre rustade än på länge (Främst såklart Malmö, Norrköping och Häcken) men det finns även lag där bakom som känns bättre rustade och mer intressanta än på länge.

AIK:s segerrecept förra året var framför allt deras hypersolida defensiv och deras galna effektivitet utöver det faktum att huvudkonkurrenten Malmö underpresterade rejält. Anfallsspelet var ytterst sällan särskilt flödande och även i år har man på försäsongen sett ganska så tröga ut framåt. Med försvarsklippan Milosevic borta och lagets motor och kreatör Kristoffer Olsson såld har man tappat två helt avgörande pjäser som man kommer få sällsynt svårt att ersätta.

Lägg därtill att AIK har ett Champions League-kval att lägga krut på fram till sommaren och eventuellt vidare spel i Europa under hösten som kommer ta energi och kraft.

Jag vågar inte riktigt sträcka mig så långt att säga att AIK går en med deras mått mätt floppsäsong till mötes men jag är fullständigt övertygad om att man kommer få det extremt svårt att försvara titeln, eller ens vara särskilt nära den.

Vi minns ju senast AIK vann guld, 2009. Året därpå, ja då var man faktiskt ytterst nära på att åka ur. Något sådant kommer såklart inte hända i år, men till 2,50 ser jag ett klart värde i att spela på att man åtminstone inte når en top 3 placering. Häcken ser livsfarliga ut, Norrköping har värvat toppnamn, Malmö är Malmö. Bara där har vi tre lag som i mitt tycke känns snäppet vassare än AIK inför den här säsongen.

AIK utanför top 3 till 2,50. Det köper vi på oss.

***

Bethard 2,75 – Häcken att komma top 3 – SPEL: JA till 2,75

Nu ska man såklart inte enbart stirra sig blint på försäsongen och cupspelet men nog är Häcken utan tvekan det lag som imponerat överlägset mest hittills under året. Det är förvisso i sig ingen jätteöverraskning. Man hade redan förra året en ruggigt vass trupp och en väldigt skarp tränare i Andreas Alm men fick en alldeles för dålig start för att hota om topplatserna trots att man gick urstarkt efter sommaren.

Inför i år har man fått spela ihop sig och kryddat truppen med ett par ytterligare riktiga kvalitétsförvärv.

Målvakt Abrahamsson är hög klass i målet. Defensiva centrallinjen med Lindgren, Joona Toivo, Friberg och Faltsetas är väldigt stabil. Kreativa pjäser som Ekpolo, Adam Andersson, Irandust, Paulinho, Jeremejeff, Yasin, Viktor Lundberg, Nasiru Muhammed, Mervan Celik.

Nej, det stinker kvalité och succé om Häcken i år. Top 3 till 2,75 – dundertaget.

***

Unibet – Vinnare (Exklusive Malmö och AIK) – SPEL: Häcken vinner guld till 4,0

Motiveringen går ju lika bra att finna i ovannämnde stycke. Plockar man bort Malmö och AIK ur tabellen känns det väldigt troligt i att det kommer stå mellan Norrköping och Häcken och möjligtvis någon joker i form av DIF eller liknande.

Oddsmässigt på detta spel ger lagen följande;

Norrköping 2,50
Häcken 4,0
DIF 5,0
Hammarby 6,0
Österstund 7,0

Vill påstå att det inte råder något som helst snack om att värdet här ligger på Häcken till 4,0.

***


Unibet – Number of points taken by Djurgårdens IF in the games against AIK & Hammarby IF in the league – SPEL: DIF ÖVER 4,5 poäng till 1,70.

Det där derbyspöket som pågått, eller åtminstone pågick, under sisådär 295 sekel har ju så sakteliga börjat raderas ut och Djurgården har nu till slut visat att man faktiskt kan slå både Hammarby och AIK. Det är ju en bra start som moitivering till detta spel åtminstone. Och inte minst tacksamt för den spelrulle som blivit ganska så hårt ansatt under dessa nattsvarta derbyår.

Nåja, minst 4,5 poäng av 12 möjliga ska hämtas in. Nog ska man kunna lyckas med det. Det räcker alltså med en seger och två kryss så är vi i hamn. Det känns som klart mer sannolikt än vad oddsen här vill göra gällande.

DIF har inför i år värvat in ett par riktigt spännande namn där Witry, Astrit och Buya Turay nog är de som sticker ut mest. Spelmässigt har det stundtals sett riktigt bra ut under försäsongen och det känns som att Sirius gamla succé-tränarpar kan komma att få bra utväxling på detta Djurgårn i år.

Hammarbys säsong 2019 känns desto ovissare och osäkrare att sia om och jag tycker som sagt att AIK inte ser sådär blytungt vassa truppmässigt som man gjorde inför fjolåret.

Över 4,5 poäng utsträckt på 4 derbymatcher ska Djurgården ro i hamn till 1,70.

***

Må spektaklet veva igång nu. SPELSTOPP SÖNDAG 14.59.

888sport ger bonus till gamla såväl som nya kunder.