AIK ”halvfloppar” och Häcken snuddar på guld. Givna långtidsspel inför Allsvenskan 2019. – M
30 mars, 2019
Äntligen premiärdags av Allsvenskan. – Krönika av Marcus Birro.
31 mars, 2019

Final i Miami Open. Fossilen Federer mot titelförsvarande jätten John Isner. (1,69)

ATP Miami Open. Söndag kl 18.00 svensk tid.

Roger Federer vs John Isner. SPEL Federer -1,5 set till 1,69

Börjar ju bli larvigt och vansinnigt tjatigt detta konstanta hyllande av farbror Federers förmåga att bita sig kvar i den absoluta världstoppen trots att han rent åldersmässigt borde vara pensionerad för länge länge sedan. Så, vi skippar det denna gång.

Vi nöjer oss med att konstatera att han visar prov på en form och nivå man i höstas inte trodde var möjligt att se Federer i något mer utav hans karriär. Det lyser om gubbfan när han spelar, och när det gör det, och han verkligen njuter av att vara på banan, ja då är det inte många motståndare där ute som kan göra något annat än att bara titta på medans Federer ger dem en lektion i hur tennis ska spelas.

Lite som gårdagen, Denis Shapovalov, den unga supertalangen som imponerat rejält under sista veckorna, han hade helt plötsligt inte ett skvatt att sätta emot när Federer redan från start satte igång ett skyhögt tempo med maximal variation. Shapovalov såg ut som den junior han rent åldersmässigt fortfarande är.

Så, Federer i högform mot en John Isner som inte bara är regerande mästare här i Miami, han har även än så länge i årets turnering mäktat med att hålla sig helt borta från att ens tappa ett set. Av det 10 raka set han vunnit har 9 av dem varit i tiebreaks. Han är ganska så skarp dem avgörande lägena, den långe John.

Så, hur kan jag välja att spela emot en spelare som än så länge inte tappat något set i turneringen?

Jo, vi såg redan igår i Isners match mot Felix att Isner långt ifrån var omöjlig att bryta. Felix läste Isners servar väldigt bra och lyckades inte bara bryta honom i båda setten, han var nära på att göra det flera gånger. Felix orutin fällde honom i den matchen. Vi kan väl lite smått försiktigt konstatera att just orutin är nog inget som lär fälla Roger Federer här.

Federer har alltid haft lätt mot servekanoner. Hans blockreturer och förmåga att läsa motståndarens servar passar utmärkt mot just servebomber och väl i spelet kommer såklart Isner inte ens vara nära att hänga med. Federer som dessutom varit lysande i returspelet hela veckan samtidigt som han sett väldigt stabil ut i egen serve.

I det slaget som Federer är i nu ser jag det som mer än 60% sannolikhet att Federer vinner detta i raka set. Lägg därtill att Federer nog lär vara lite sådär extra koncentrerad denna gång med tanke på att väldigt snöpligt förlorade finalen i Indian Wells för två veckor sedan, trots att han hade fullständigt kontroll på den matchen första två setten.

Ett avgörande skiljeset mot en servekanon som John Isner är inget som ingen vill behöva ställas emot. Federer lär komma in extremt koncentrerad från start för att ge sig fan på att knipa hem sin 101 titel någonsin och ännu en superskalp i sitt CV, att vinna en Masters där alla världens bästa spelare är med, och göra det som snart 38-åring på ett underlag som egentligen inte passar honom perfekt.


Federer att vinna med 2-0 i set till 1,69 – Det köper jag på mig inför söndagsfinalen.

***

Detta är sista matchen innan ett kort uppehåll kommer som sedan följs av grussäsongsstarten. Ovannämnda Federer som för första gången på tre år meddelat att han ska spela gruset i år. Två turneringar endast dock, Madrid och Franska Öppna.

Med den form han visar upp nu samtidigt som Nadal har skadeproblem och Djokovic har ytterst tveksam form, ja då är Federers 29 gånger pengarna i Franska Öppna som vinnare utan tvekan värt att kasta iväg en peng på.

Bakom storfavoriterna Nadal och Djokovic är enligt oddsen Zverev och Thiem andrahandsfavoriter. Ca 12-14 i odds på Thiem och Zverev. Inte de mest stabila gossarna, dem två.

Att då sitta på Federer till 29 gånger pengarna som kommer kliva in i turneringen helt utan press, det är ju något som kittlar något alldeles oerhört. Federer är bättre på grus än vad folk tror. Och allas vår Stan Wawrinka till runt 35 i odds, på hans favoritunderlag, i hans favoritturnering, mjo tack, det tar jag gärna också sett till rådande förutsättningar. Just grusunderlaget är sådant som nämligen exkluderar en hel del toppspelare från att ens ha en chans på titeln, det gör att värdena på spelare som däremot trivs på gruset i Paris blir väldigt angenämt.

***


Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!