NHL – Slutspel
9 april, 2019
Lite väl underskattat Ajax på Amsterdam Arena. (1.70)
9 april, 2019

Halvusla försvar till en överlina högre än vanligt i mötet United vs Barcelona. (1,74)

Champions League Onsdag kl 21.00

Manchester United vs Barcelona. SPEL Över 2,5 mål till 1,74

Ole Gunnar Solkjaer,
ska han fortsätta överträffa sig själv och sin klubb och lyckas skrälla mot Barcelona? Är väl dessvärre inte allt för mycket som talar för det. Att vi på Old Trafford får se mål däremot, det tycker jag oerhört mycket talar för.

United har släppt in mål i deras sju senaste matcher och det är inte direkt någon hemlighet i att man lider av stora personalproblem i defensiven. Matic som städgumma tenderar att vara lite för långsam ibland, och bakom honom vrålar det ju inte trygghet i namn som Ashley Young, Chris Smalling, Luke Shaw eller Phil Jones. Victor Nilsson Lindelöf förtjänar nog ändå numera att betraktas som deras starka kort i försvarslinjen, så han lämnar jag utanför den där gruppen uslingar som United tvingas slänga in i elvan i försvaret.

Barcelona då? Jo, med Leo Messi, Philipe Coutinho och Luiz Suarez känns det ju onekligen som att det finns kvalité nog att göra både en, två och tre baljor bakom David De Gea i den här matchen. Barcelonas spel må förvisso inte riktigt flyta lika fritt och flödande som föregående år men man besitter trots allt fortfarande en trupp som nog bör anses som den bästa i världen, samtidigt som man fortfarande förfogar över planetens, genom tiderna, överlägset bästa fotbollsspelare. Slutsatsen blir ju att Barcelona bör vara lite för vassa för att gå mållösa samtidigt som United känns lite för tunna bakåt för att lyckas hålla nollan.

För Uniteds del framåt saknas det absolut inte kvalité för att kunna hota Barcelona. Barcelona med Serige Roberto, Pique, Lenglet och Jordi Alba är långt ifrån en backlinje som på kontinuerlig basis stänger igen. Fyra (!) mål insläppta borta mot det numera genomusla bottengänget Villareal vittnar om en backlinje som tenderar att vara lite svajjig.

Över 2,5-linan till 1,74 när Barcelona spelar är väldigt sällsynt att få. När dessutom motståndet heter Manchester United som skakar bakåt men har kvalitét framåt känns det än mer givet att luta mot överspelet här.

Över 2,5 mål till 1,74 – Ja tack.


****