Halvusla försvar till en överlina högre än vanligt i mötet United vs Barcelona. (1,74)
9 april, 2019
Spurs vs City på plats på nya arenan ikväll. Tottenham ger bra betalt på Asian +0,5. (1,99)
9 april, 2019

Lite väl underskattat Ajax på Amsterdam Arena. (1.70)

Onsdag kl 21.00 Champions League

Ajax vs Juventus. SPEL 1X (Dubbelchans) Ajax till 1,70

Juventus och Europacupspel. Bara det skulle nästa räcka som motivering. Man kryssar och/eller i värsta fall förlorar borta, och sedan löser man uppgiften väl hemma i Turin. Senast med nöd och rejäl näppe.

I åttondelen mot Atletico var man fullkomligt överkörda i första mötet och ska vara tacksamma att man ”bara” förlorade med 0-2. Väl hemma i returen i Turin var Atleticos insats bland de svagare man sett från Simeones annars så otäckt ramstarka organistion, men även om Atletico inte kom upp i nivå var det ändå, som så många gånger förr, Cristiano Ronaldos utomjordiska förmåga att avgöra matcher när det gäller som mest i dem största matcherna.

Ronaldo och Allegris förmåga att läsa matchbilden rätt gav dem avancemenaget där och då. Nu, med denna lottning man fått, är man helt plötsligt stora favoriter att nå hela vägen fram till final. Gör man det då? Det låter vi vara osagt. Jag tror däremot man kommer få sig en tuff bortamatch i Amsterdam under onsdagskvällen mot detta Ajax som nog spelar den bästa fotbollen man gjort på 15-20 år. Laget flyger fram i både liga och cupspel och spelar en kusligt snabb och kreativt effektiv fotboll, något som inte minst trefaldiga vinnarna Real Madrid fick erfara efter en total spelmässigt slakt i åttondelen.

Juventus är sällan ett lag som dominerar matcher. Man är väldigt trygga i att lämna bort initiativet i matcherna och istället utnyttja det ytor som motståndarna bjuder på. I den här matchen är jag ganska så övertygad om att Ajax kommer vilja och lyckas med att föra matchen i deras tempo och styra matchbilden.

Både tränare och spelare i Ajax har inför det här mötet gått ut och sagt att man inte har något att förlora, att man kommer gå in och spela avslappnat och att man har full tillit till sin kvalité att faktiskt lyckas slå ut det här Juventus. Ska man lyckas med det krävs naturligtvis ett bra resultat i första mötet på hemmaplan.

Ett Juventus som inte alls kommer attackera i onödan mot ett väldigt spelskickligt och bollförande Ajax. Det doftar ju X här, även om nog Juventus inte skulle gråta blod vid eventuell uddamålstorsk.

Jag tror Ajax har alla goda förutsättningar att få med sig minst ett kryss här och hade nog förväntat mig priser till 1,60. När vi då istället kan spela 1X Ajax till 1,70 så köper jag hemmalaget.

****