Lite väl underskattat Ajax på Amsterdam Arena. (1.70)
9 april, 2019
Live-lördag på Coolbet!
10 april, 2019

Spurs vs City på plats på nya arenan ikväll. Tottenham ger bra betalt på Asian +0,5. (1,99)

Champions League, Tisdag kl 21.00

Tottenham vs Manchester City. SPEL Tottenham 1X (Asian +0,5) till 1,99

Dags för kvartsfinalerna att veva igång och under tisdagen får ju tramsmötet på Anfield ursäkta, kvällens höjdpunkt är utan någon som helst tvekan spektaklet som ska äga rum på Tottenhams sprillans nya arena där man tar emot Pep Guardiola och hans giriga Manchester-gäng.

City bedöms av marknaden som oerhörda favoriter att nå avancemang ur det här mötet. Lite drygt 80% sannolikhet att City går vidare är den bedömningen som har gjorts utav marknaden och nja, jag kan verkligen inte hålla med om det. Att dem ljusblå är favoriter, absolut, men i sådan där stor vikt? Aldrig i livet.

Oavsett hur felplacerade oddsfördelningen för avancemang jag än må tycka vara är det inte där jag placerar polletterna inför det här mötet. Jag väljer istället att gå på den väsentligt mer tryggare vägen och anförtro Tottenham att minst lösa ett kryss här i första mötet.

Faktorer som talar för;

1.
Tottenham har besegrat Peps Manchester City förut och man har en organisation och en spelstil som kan ställa till det för Peps korta bolltrillande. Presspelet och omställningsspelet är Pochettinos upplaga av Tottenhams starkaste sida och ett högt välsynkat presspel är precis det som skickat ut Guardiolas gäng med dunder och brak ur CL de senaste åren.

2.
Tottenham kliver in ikväll med en trupp som relativt sätt under denna period av året måste anses som extremt utvilade då man inte spelat sedan förra onsdagen och med samtliga av deras nyckelspelare i gott slag och skadefria.

3.
Den extremt efterlängtade arenan som man äntligen fått klar kommer ingjuta energi så det dånar om det, inte bara till spelarna utan det ska nog förväntas ett tryck från läktarhåll utöver det vanliga ikväll. Som dem ledsnat på den där trötta Wembley Stadium man tvingats harva runt på senaste två åren.

4. Manchester City har sin notoriske målskytt Kun Augero tveksam till start, Kyle Walker förmdodligen out och bör vara aningen slitna efter lördagens FA-cupsemifinal. Endast två hela dagars vilande har man sedan dess.

5
. City och Pep Guardiola bör ha lärt sig från föregående år. Denna gång lär man vara mer måna om att hålla nollan och få med sig dugligt resultat hem till returen snarare än att attackera för mycket och sälja bort sig.Faktorer som kan tala emot;

Manchester City är odiskutabelt det lag i England med absolut högst högsta nivå. Det går till och med att argumentera för att man innehar världens högsta högtsanivå. När spelet flyter är man i stort sett oslagbara och kan fullkomligt slakta sitt motstånd, oavsett kaliber. Har City en ”sådan där dag” så kommer Tottenham få väldigt svårt att stå emot. City har dessutom idel segrar i deras senaste matcher.


När vi får dryga dubbla pengen till 1X här rekommenderar jag starkt att köpa på sig hemmalaget. För den mer högtravande finns ju Tottenham draw no bet till runt 3,20. Också ett odds som i min värld är alldeles för högt.

Dubbelchans 1X Tottenham till 1,99 (samma spel som Asian +0,5) – taget hos 888sport.se

****

Nu dags att traska sig till Gate 18 på Arlanda och hoppa på ett ruttet och förhoppningsvis väldigt turbulent flyg till den brittiska huvudstaden. Den här matchen känns lite väl för intressant för att missa på plats. J*vlar, så det kan komma att koka i norra London ikväll.


***