Live-lördag på Coolbet!
10 april, 2019
FLASHSCORE MÅLSERVICE!
14 april, 2019

Monte Carlo. Årets första Masters på grus drar igång under helgen. Fyra spelvärden. –

Kanske den tjusigaste idrottsanläggningen som finns där ute på denna planet ska under kommande vecka hålla i sin årliga Mastersturnering. I stort sett alla de bästa spelarna är redan på plats (bortsett Federer som står över och Del Potro som fortfarande är skadad).

Under onsdagen åker undertecknad ner till Franska Rivieran och följer det här spektaklet på plats men innan dess ska det hinnas med att följa de första rundorna på skärmar, och även hinna med en avstickare till Barcelona under tisdagens Champions League-match. Kämpigt.

Utöver nedanstående spelrekommendationer är jag lite småsugen på att placera polletter på superbrodern Jan Lennard Struff till 2,40 mot Denis Shapovalov. Struff brukar gå ruskigt bra i just Monte Carlo och Shapo är fortfarande ett osäkert kort på grus.

Lottningen kom igår kväll så den ska gås igenom ordentligt innan vi skickar ut slantarna på vinnarmarknaden även om jag redan nu har sett några intressanta öppningar i lottningsträdet. Återkommer med det där.

Söndag från 11.00 och framåt;

Elias Ymer vs Alexei Popyrin. SPEL Elias Ymer till 1,63

Superläge igen för vår svenske Elias Ymer att kvala in till en masterstävling. Senast var det ju som bekant i Kalifornien under Indian Wells där undertecknad med sällskap var på plats under några ruggigt händelsefulla kvalmatcher för Elias del.

Jag såg Ymers match mot Kecmanovic för några timmar sedan och han såg rejält uppumpad och solid ut. Popyrin skrällvann mot Mayer men på det här underlaget ska det vara klar, klar favör för Elias att vinna den här matchen.

1,63 på Ymer tycker jag duger gott.

***

Matteo Berrettini vs Grigor Dimitrov. SPEL Berrettini till 2,20

Berretini har rent namnmässigt inte hunnit etablera sig i toppen ännu men rent spelstyrkemässigt är jag övertygad om att han kommer klÄttra rejält på rankingen i år. Rätt så allround spelare med bra serve och tunga grundslag. Lite Khachanov-light.

Berretini har visat bra form senaste månaderna och nu med grus under dojjorna lär inte den formen försämras då grus är italienarens absolut bästa underlag.

Dimitrov däremot, han fortsätter gå kräftgång mest som hela tiden och det börjar kanske snart bli dags att skriva av den där gossen för gott. Väldigt hög potential men ser mest ut att aldrig lyckas förvalta det i resultatmässiga prestationer.

På grus, som är Dimitrovs absolut sämsta underlag, med den dåliga formen han egentligen haft i snart ett år, ja då är Berretini ingen motståndare Dimitrov ska ha särskilt mycket högre vinstsannolikhet mot än 50%.

2,20 på Berretini är minst 15-20 punkter för högt i min bok.

**

Måndag från kl 11.00 och framåt,

Fernando Verdasco vs P-H Herbert. SPEL Verdasco till 1,70

Två ganska så formsvaga spelare men med ett par väldigt viktiga faktorer som talar för Verdascos favör här.

Verdasco har returerna som sin starka sida vilket i sin tur föranleder till att Herberts starka vapen, hans serve, allt som oftast helt neutraliseras. Särskilt på grus.

Monte Carlo tillhör tourens kanske allra långsammaste bana vilket leder till att de flesta poängerna avgörs efter längre bolldueller. I bollandet råder det inte direkt någon som helst tvekan om att Verdasco är den starkare spelaren av dem här två.

3-0 i inbördes möten till Verdasco understryker dessa teser.

Verdasco till 1,70 känns som ett givet spelval under måndagen.

***

Diego Schwartzman vs Kyle Edmund. SPEL Schwartzman till 2,50

Har blivit alldeles för stort favoritskap på Edmund här. Schwartzman är ingen spelare som skojar bort och särskilt inte på detta underlag. Edmund behöver bevisa mer på grus innan han med fog ska kunna prissättas såhär lågt.

Möttes två gånger förra året och vann varsin match. Dock inga inbördes fighter på grus och på förhand ska det vara knapp underlagsfördel för Schwarre här. Doftar jämn match här.

Minst 20-25 punkter för högt på den argentinska dvärgen Schwartzman här.

***