Stormöte i Premier Leauge!
14 april, 2019
Var finns värdena på slutvinnare i Champions League? – M
15 april, 2019

Vinnaroddsen på Monte Carlo Rolex Masters – M

Med första rundan snart avklarad av Monte Carlo Masters kan det vara läge att ta sig en liten kortare titt på vinnaroddsen av den här turneringen. Nadal såklart megafavorit till under 2 gånger pengarna följt av Djokovic som går att handla till dryga 4,0. Därefter blir det ett ganska så rejält glapp till övriga fältet. Är väl ganska så korrekt så, även om Nadal har en tveksam fysisk status efter sina avhopp från Indian Wells och Miami och Djokovic som såg sämre ut än på mycket länge i båda dem turneringarna.

Vill man tro att Djokovic och Nadal floppar här i Monte Carlo finns det ett par namn att rikta blickarna mot gällande vinnaroddsen. I stort sett bästa möjliga startfält är det som ställer upp här i Monte Carlo, bortsett skadade Del Potro och avstående Roger Federer.

**
Thiem 8 –
Desto långsammare underlag desto bättre blir han, Domnic Thiem. I just Monte Carlo är gruset kanske tourens långsammaste underlag. Lottningen fram till semi är i princip öppen gata. Väl där framme är Djokovic trolig motståndare och av det vi såg av Djokovic i Sunshine-double i Indian Wells och Miami är det mer än stort frågetecken kring vart han står. Thiem slog dessutom Djokovic här i Monte Carlo förra året.

8 gånger pengarna på Thiem är högt här, särskilt om Nadal går sönder.Cecciniato 150 –
Extremt jävla felsatt odds. Den här gossen skulle jag vilja påstå är top 10 i världen på grus och kan slå i stort sett vem som helst med grus under dojjorna. Ponera att Djokovic och Nadal mot förmodan ryker så är Cecchinato till 150 gånger smeten ruskigt, ruskigt övervärde. Hos andra bolag ger han knappt hälften, vilket säger en del om hur snett den här prissättningen är.
Nackdelen är väl det att han redan i nästkommande runda möter Stan The Man Wawrinka. Och Wawrinkas kapacitet på grus, det behöver vi ju knappast ens förklara. Har Wawrinka en bra dag så blåser han bort Ceccinato ner i havet.Stan Wawrinka 41
Sett till grundkapacitet är 41 gånger degen på Wawrinka i en grusturnering alltid intressant. Vunnit den här turneringen förut och är väl en av ytterst få spelare som kan ta sig an både Djokovic och Nadal utan att känna sig underlägsen.


Khacanov 41 – Är väl dags för den här gängliga ryssen att ta sig i kragen och börja prestera någon gång efter hans rejäla formdipp senaste månaderna. Gick bra här i Monte Carlo förra året och har ett spel i sig som passar bra på grus. Som skrällpeng kan 41 gånger degen vara lite småintressant.

Tsonga 67 –
Snudd på hemmaplan och även han tenderar att gå bra här i Monte Carlo. Återigen, åker Nadal ut så finns det väldigt många som kan sticka fram nosen och aspirera på titeln här. Konstigare saker har skett än att en sådan som Tsonga skulle vinna en grusmasters.

Zverev 17 –
Genomusel form men att nu övergå till grus bör passa Zverev alldeles utmärkt. På många sätt passar hans spelstil kanske som allra bäst på grus och han har redan visat att han kan vinna sådana här turneringar och hota dem allra bästa. Gick till semi här förra året. 17 gånger pengarna sett till den nivå vi vet att han besitter tycker jag är för högt. Med Djokovics ytterst tveksamma status och Nadal som alltid är ett frågetecken kring hans fysik finns det inte många spelare där ute med högre vinstsannolikhet än Zverev.

Han har dessutom förr visat att han lite från ingenstans kan hitta formen och gå hela vägen i stora turneringar (frånsett Grand Slam).*****Nu dags att traska sig på flyget ner till Barcelona och glo lite Champions League-fotboll innan lasset avgår till Monte Carlo för att bevittna avslutningen av Rolex Monte Carlo Masters på plats, sisådär 100 meter från havslinjen.

**