Var finns värdena på slutvinnare i Champions League? – M
15 april, 2019
Dunderskrällen i Rolex Monte Carlo Masters bäddar för minst sagt osannolikt finalpar. (2,85)
21 april, 2019

Kvartsfinaler nere i Monte Carlo. Genomusla chaufförer och dåren Fabio Fognini på hugget.

Det mesta är som vanligt i den här glamorösa men makalöst märkliga platsen som kallas Monte Carlo. Servicefolk som knappt pratar en bokstav engelska och som inte har en tillstymmelse till vilja att hjälpa om du så inte har dussinet examensarbeten utförda i franska från medeltiden, drinkar som ligger på runt 30 euro styck, taxi och tågförbindelser som är fullständigt ickeexisterande och om man väl lyckas roffa åt sig en taxi har föraren i fråga inte en susning om vilken stad eller ens kontinent han befinner sig på och en alkoholhalt i kroppen som överstiger parkbänksstadiet, MEN, detta är ändå en miljö som ändå summa summarum är satans mysig att vistas i. Ungefär så ligger läget till, även detta år.

Väl på Monte Carlo Country Club ska det spelas kvartsfinaler under dagen och det börjar bli läge att traska sig dit. Första matchen mellan Sonego vs Lajovic, mjo, den behöver man ju inte skynda sig dit till direkt. Underhållningsvärde; minus 250.

Efter det har vi ändå några matcher som blir intressanta;


Djokovic vs Medvedev 1,24 vs 4,80 – Medvedev har överraskat rejält denna vecka och spelat en grustennis han aldrig bjudit på förut. Djokovic måste nog se upp och vara skärpt för att ingen skräll ska ske här.

Nadal vs Pella 1,02 vs 24,25 – Man kan väl inte anklaga Nadals odds fär att vara ett drömodds. Pella duktig på grus men har såklart inte ett dugg att sätta emot Nadal här.

Fognini vs Coric 1,70 vs 2,30 – Nu börjar det likna något. Fognini såg rejält skärpt och taggad ut i gårdagens nästintilla slakt av Zverev och med publiken i ryggen verkar han ha bestämt sig för att uträtta något här i Monte Carlo denna vecka. Coric spelade på sidobanan mot Herbert igår och det var ingen jätteimponerande insats från honom där och även innan i veckan har han mer harvat sig fram snarare än storspelat.

Är Fognini på tårna idag är han på detta underlag i denna miljö nog nästan en bättre spelare än Coric. 2,30 är 10-20 punkter för högt i min bok för att avstå spel
. Fognini till 2,30 – den plockar vi på oss.