Kvartsfinaler nere i Monte Carlo. Genomusla chaufförer och dåren Fabio Fognini på hugget.
19 april, 2019
KASINOBONUSAR!
24 april, 2019

Dunderskrällen i Rolex Monte Carlo Masters bäddar för minst sagt osannolikt finalpar. (2,85)

Final söndag kl 14.30 ATP Rolex Masters Monte Carlo

Dusan Lajovic vs Fabio Fognini. SPEL Lajovic till 2,85

Skrev ju ett litet inlägg i fredags inför kvartsfinalerna och flaggade för att super-Fabbe Fognini vaknat på rätt sida den här veckan och när han gör det är han på en bra dag kapabel att slå allt och alla på grusunderlag. Vinsten i kvarten mot Coric fick vi in till fina 2,30 i vad som till slut blev en ganska så komfortabel vinst trots en fullkomligt bedrövlig inledning på matchen. Såpass usel att jag och mitt resesällskap var på väg ut från arenaområdet för att för en gångs skull ha lite god tid på oss att ta oss till sena kvällsflyget hem.

På väg ut sladdade vi dock förbi en bar som ligger precis vid utgången och tänkte att vi ändå slänger in oss en förfriskning och ser några gem på storbildsskärmen innan vi ger upp. Ungefär lagom till att drinken serverades hade Fognini ledsnat på att bete sig som en värdelös fåne och bestämde sig för att ta tag i matchen och vända på steken. Och när Fognini väl bestämmer sig och får lite momentum och inspiration från publiken i ryggen, då är det inte många som kan stoppa honom, vilket vi såklart började ana och därför snabbt fick klamra oss tillbaka till arenan och se om han kunde fullborda vändningen. Och jo, sista set var det inget snack. Fognini bollade gris med Coric. Nivåskillnaden mellan Fogges första och sistaset går inte ens med ord att beskriva.

Det är ju å andra sidan ganska så symptomatiskt gällande den här dåren vid namn Fognini, det går upp och ner, ner och upp, åt alla håll, över och under osv osv. Någon röd tråd är inte direkt lätt att hitta hos Fognini, vare sig gällande hans tennisspelande eller hans beteende. MEN, satan så härlig han ändå är.

Under lördagen ställdes han mot Nadal som vunnit den här turneringen 11 gånger av 13 starter så att Nadal var mer än dundergiven supermegafavorit var såklart ingen underdrift. Men, det som knappt ens är möjligt numera hände. Nadal förlorade en match på grus och SOM han gjorde det. Fognini vräkte bort Nadal med en nivå som nog måste varit en av Fogges bättre spelade matcher i karriären, detta även om Nadal långt ifrån var uppe på sin normala nivå.

Allt detta tokhyllande av Fognini och ändå en spelrekommendation EMOT honom? Det kan ju tyckas lika psykskadat som jag vill påstå att Fognini är, men låt mig motivera.

Lajovic, hans smått osannolika finalmotståndare, har varit fullkomligt lysande denna vecka och ännu inte ens tappat ett enda set trots högkvalitativt motstånd. Han är stabil i serven och får en hel del gratis på den, haft grym träff på bollen denna vecka och varit väldigt säker i bollandet. Att Lajovic tagit sig till final i en Mastersturnering är faktiskt helt j*vla otroligt, men faktum är att han minst sagt förtjänat finalplatsen efter fullkomligt briljant spel och långt ifrån bara utav det faktum att han utnyttjat att en del seedade spelare, bland annat Djokovic, ramlat ur turneringen i ett tidigare stadie.

Lajovic har en spelstil och en persona som defintivt borde kunna få Fognini ur balans. Eller, ur balans blir ju Fognini alltid någon gång under matchen på ett eller annat sätt, frågan är bara hur bra Lajovic kommer vara på att hantera och utnyttja det. Jag vill tro att han kommer profitera på det rejält.

Fognini kommer ha stort stöd av publiken i ryggen, han kommer spela sin största match i karriären och vara ganska så stor favorit till att kamma hem titeln. Favoritskap och höga förväntningar i stora tillställningar, det känns inte riktigt som något som Fognini alltid trivs allt för bra i. Han tenderar mer än ofta att kanalisera sitt försök till att dölja sin nervositet genom att spela allan, inte låtsas bry sig, skylla på smärta och skavanker, väder och vind och allt annat han kan försöka fantisera om som spelar han ett spratt.

Oddsen inleddes till en början betydligt jämnare men har sedan under sen lördagskväll/natt lutat till ett allt större favoritskap för Fognini och med de faktorer jag nämnt kan jag inte alls köpa att Fognini ska vara såpass stor favorit att han handlas ned till under 1,50.

Vi pratar trots allt om Fabio Fognini, en av idrottsvärldens mest oförutsägbara spelare och personer mot en den här veckan hyperstabil Lajovic som visat på en ruggig form och kommer defintivt gå in i söndagens final med känslan att han har allt att vinna. Han har dessutom vinklarna i sitt spel som Fognini inte trivs med. Fognini vill helst styra och ställa spelet från mitten av banan, precis som han fick göra mot Zverev, Coric och inte minst Nadal. När han däremot hamnar mer i försvarsläge får har han det betydligt tuffare vilket jag tar för givet att Lajovic kommer arbeta hårt för.

Fognini är favorit till söndagens final, absolut, men inte en chans att han ska vara såpass stor favorit.

2,85 på Lajovic som segrare är därför helt klart värt att investera en peng i under söndagen. Förslagsvis på en sida som 888sport.se eller liknande bolag som betalar ut vinst även vid avbruten match pga skada då Fognini spelat med tejpade vader och tejpade armar, tagit en del medical timeouts och utan tvivel är kapabel till att slänga in handduken om han känner att saker och ting inte går hans väg.

2,85 på Lajovic hos 888sport skjuter jag iväg en större peng på.

***