Hög mållina trots försvarssvaga lag på Emirates. – (1,99)
2 maj, 2019
Mål måste göras ikväll på Amsterdam Arena. (1.71)
8 maj, 2019

ATP Masters Madrid. Flertalet spelvärden under onsdagen.

Med dryga tre veckor kvar till Franska Öppna vevar igång är det nu högkalibriga turneringar i form av Masters både denna vecka i Madrid och i Rom nästa vecka. Stora utropstecknet inför den här veckan är utan tvekan det faktum att fossilen farbror Federer gör comeback på gruset efter tre års frånvaro från grusspel och att Juan Martin Del Potro kommer tillbaka från sin snart halvårs långa skada. Med dessa gossar tillbaka samtidigt som några av de yngre figurerna börjar visa framfötterna medans Nadal och Djokovic svajjar så känns årets upplaga av Franska Öppna mer öppen än på många år. Vore rent av idiotiskt att inte ta sig några dagar nere i Paris och följa spektaklet på plats om några veckor, så får det bli.

Hur som helst,i Madrid pågår det som sagt en Masters-turnering i skrivande stund. Då tisdagens matcher pågår i detta nu är de flesta vinnarmarknader stängda så titeloddsen får vi gå igenom i ett senare skede, även om Thiem till över 6,5 och Federer till dryga 17 är priser man inte kan ducka för om man får tag i.

***

ATP Madrid Masters Onsdag & Torsdag.

Felix Auger-Aliasimme vs Rafael Nadal. SPEL Alliassime + 5,5 gem till 1,74

Rafael Nadal är utan tvekan inne i sin största spelmässiga svacka på gruset på väldigt väldigt länge. Senast för några dagar sen blev han överkörd av Thiem
i Barcelona och innan dess har han åkt på däng mot Fognini i storartad stil och varit allmänt svajjig och stel i övriga matcher han hunnit med att spela på gruset den här säsongen. Med tanke på hans vanliga standard på grus (där han vanligtvis fullständigt mosar allt motstånd) är de senaste veckornas prestationer från Nadal väldigt oroande om man har sina sympatier hos den till synes psykopatiske spanjoren.

Nu ställs han mot supertalangen och nya stjärnskottet från Kanada, Felix Auger-Alisammime. Inte de allra mest stavningsvänliga namnet så vi nöjer oss istället med att kalla honom Felix.

Felix har en spelstil som lämpar sig på gruset och har redan visat att han inte på något sätt räds av att möta de stora namnen. Plus 5,5 i gemhandikapp är väldigt mycket i bäst av tre och med tanke på att vi nu befinner oss i Madrid där spelförhållandena är mycket snabbare än vanligt på grus är det ju ingen hemlighet i att detta inte direkt är Nadals favoritturnering. Snarare tvärtom. Finns ingen grusturnering Nadal har så ”dålig” statistik som denna, och det beror såklart på att bollflykten är väldigt snabb med tanke på den höga höjden och gruset i sig är satans hårt.

Så jo, jag tycker nog Felix borde klara sin handikapplina här. Felix +5,5 gem till 1,74 känns spelvärt.

***

Juan Martin Del Potro vs Laslo Djere. SPEL Del Potro till 1,87

Laslo Djere är långt ifrån en spelare man skojar bort när grus är underlaget under skorna men någonstans måste vi ändå förvänta oss att Del Potro kommer hit till Madrid i någorlunda dugligt fysiskt och spelmässigt skick och då ska hans grundkapacitet helt enkelt vara flertalet nivåer för bra för Laslo Djere.

Del Potro till 1,87 går inte att blunda för. Jag har dessutom svårt att se varför han skulle ställa upp här om han inte kände att han var redo. Hans kropp är ungefär lika ömtålig som min genomusla Samsungmobils skärmglas, så han borde vara rätt så försiktig med att kliva ut för tidigt i matchspel.

***

Philipe Kohlschreiber vs Francis Tiafoe. SPEL Kohlschreiber till 1.69

Kohlschreiber ser grym ut för stunden medans Tiafoe i min mening får lite bättre resultat än vad hans prestationer egentligen förtjänar. En satans jävla matchvinnare är han dock, den gode Francis Tiafoe. Det måste man ge honom. Trots det tycker jag ändå Kohlschreibers spelstyrka på grus, hans nuvarande form och rutin underskattas i den här prissättningen en aning.

Kohlschreiber till 1,69 tar jag hos 888sport.

***
***

Fernando Verdasco vs Karen Khachanov. SPEL Verdasco till 2.40

Två ganska så formsvaga spelare som inte fått mycket uträttat under grussäongen hittills. Däremot råder det ingen tvekan om att grundkapaciteten i bägge dem här gossarna är ruskigt hög.

Jag såg båda dessa spelares vinster i öppningsronden och även om Khachanov ställdes mot ett svårare motstånd där och då tyckte jag inte alls han visade upp tillräckligt med nivåhöjning för att värderas till en såhär pass stor favorit mot hemmaspelaren Fernando Verdasco.

Khachanov den spelaren av dem här två som kommer få mer utdelning på sin serve medans Verdasco är betydligt tryggare i bollandet. Känns vidöppet det här och därför är Verdasco till 2,40 definitivt värt att pröva.

***