Mål måste göras ikväll på Amsterdam Arena. (1.71)
8 maj, 2019
Onsdagen nere i Rom. (1.70 , 1.98 , 2.28 , 2.70 )
15 maj, 2019

Bästa kvartsfinaluppställningen på flera år under fredagen. (4.0 , 1.71 , 1.80)

Av de nio mastersturneringar och fyra GrandSlams som spelas varje år är det alltså totalt 13 turneringar varje år där alla världens bästa spelare ställer upp i samma turnering. Det finns alltså gott om tillfällen för sanslöst kyliga bataljer mellan de allra bästa men på senare år har detta i snudd på konstant uteblivit. Allt från skador till näst intill oförklarliga brutala formsvackor hos de allra bästa har lett till att de stora turneringarna allt som oftast haft ett och annat rätt menlöst namn långt framme i turneringen medan de stora gossarna ramlat ur i tidigt skede. Kanske är det slut på det eländet nu, för dagens utbud till kvartsfinaler är både namnmässigt och kvalitetsmässigt bland de bästa vi sett på bra bra länge.

Ikväll blir det att boka av både golfrundor, dekadens och övriga åtaganden för att istället helt och hållet luta sig tillbaka och se på det här spektaklet.

ATP Madrid fredag från kl 17.00 och framåt;

Roger Federer vs Dominic Thiem. SPEL Federer +1,5 set till 1,71.

Jag har sagt det förr och tycker det är värt att upprepa, Federer är mycket mycket bättre på grus än vad oddsen inför Franska och även inför den här turneringen verkar vilja göra gällande. Det är lixom inte så att han glömt bort hur det är att spela på grus bara för att valt att stå över grusspel senaste två åren, han har ju ett par års erfarenhet sedan innan istället tillgodo, minst sagt.

Idag möter han världens JUST NU bästa grusspelare och därför är favoritskapet hos Thiem med ganska så stor favör. 1,46 vs 3,0 är priserna i skrivande stund på matchoddsen.

Thiem har imponerat stort den här veckan och kanske ännu mer förra veckan och det råder såklart ingen tvekan om att Federer kommer få det tufft här. Jag tycker ändå Federer redan visat att han fortfarande håller väldigt hög nivå på gruset och lär komma väldigt mentalt stärkt av gårdagens vinst mot Monfils efter räddade matchbollar emot sig.

Just det mentala ska inte underskattas när det kommer till Federer, och i den här matchupen lär den mentala biten snarare tala till hans favör. Han har inget att förlora här och han möter en Thiem som han naturligtvis har respekt för men inte på något sätt räds av. Thiem som spelar sin bästa tennis när han får god tid på sig att veva med sina svingar från både fore och backhandsidan. Just god tid på sig är väl inte riktigt det man så ofta får när man möter Federer, den kanske starkaste tempospelaren som någonsin spelat spelet.

Snabb bollflykt i Madrid och en Federer som lär vara väl medveten om att han från start måste skruva upp tempot rejält för att störa Thiem. Jag tror Federer har kanonchans att få med sig ett resultat här och MINST ett set ska han grejja.

Federer +1,5 set (vinna minst ett set) till 1,71 tycker jag är klart spelbart.

***

Stefanos Tsitsipas vs Alex Zverev. SPEL Tsitsipas till 1,80

Zverev kanske börjar komma igång nu efter ett helt bedrövligt år såhär långt men även om han lyckats vinna två tighta matcher så är han mil ifrån hans höjd vad gäller spelnivå. Tsitsipas som i sin tur bara öser på för stunden och ser ut att vara i ruggigt starkt slag anser jag i nuvarande skick helt enkelt vara en bättre spelare än Zverev.

Detta är lite av ett rivalmöte. Det råder inga tvivel om att spelarna avskyr varandra och det är dessa två som lär tävla om att ta över som tennisens kung när Nadal, Federer och Djokovic sular racket på hyllan. Kan komma att bli smutsigt ikväll och väldigt roligt spel.

Klart värde hur som helst på Tsitsipas till 1,80.

***

Stan Wawrinka vs Rafael Nadal. SPEL Wawrinka till 4,0

Nadal börjar spela upp sig en aning men ser ändå ut att vara långt ifrån den höga nivån han har i sig. Wawrinka som i sin tur visat upp ett spel denna vecka som bådar RUSKIGT gott inför Franska Öppna.

Högstanivån Wawrinka har i sig kan slå en Nadal även i allra bästa skick. När nu Rafa ser lite svajjig ut medans Wawrinka ser formtoppad ut, ja då doftar det skrällchans här ikväll.

Klart värt att testa skrällpeng på Wawrinka här till 4 gånger smeten.

***