10BET är tillbaka!
17 maj, 2019
Årets andra Grand Slam startar på söndag. Tankar om slutsegraroddsen.
24 maj, 2019

Seger för Manchester City

Seger för Manchester City

Manchester City kände nog hur en tyngd lyfte från axlarna efter säsongens sista Premier League-match. Efter att de mer eller mindre krossade Brighton med 4-1 stod det klart att de behöll ligatiteln även den här säsongen. Det spelade ingen roll att Liverpool, som har jagat dem under hela våren, också vann sin sista match. Poängställningen slutade 98 poäng till City och 97 till Liverpool, vilket måste vara en tröst efter att de åkte ur Champions League i kvartsfinalen och Liverpool tog sig till final.
Tackar Liverpool
Det var upp till de regerande titelmästarna om de skulle stå som vinnare igen. Pep Guardiolas lag ledde med ett poäng före Liverpool och det vara bara deras vilja och prestation som kunde leda till seger. Första halvlek på Falmer Stadium var osäker och det stod 2-1 till City när domaren blåste av. Mer hände under andra halvlek och Mahrez gjorde 3-1 målet i 63:e minuten och Gündogan sköt in det fjärde i 72:a minuten. Efteråt tackade Mahrez Liverpool för att de hade jagat dem hela säsongen. De fick laget att alltid vara på tårna och aldrig ta något för givet. En snabbsökning på Betfair premier league spelen visar att City är förhandsfavoriter att vinna nästa säsong också. Oddsen för att de vinner för tredje gången i rad och därmed tar sin sjunde titel är 1.61. Det är första gången på tio år som ett lag har försvarat titeln i Premier League (Manchester United 07/08-08/09).


Tre skyttekungar och årets spelare
Förutom att titelmästarna nu har korats har även årets spelare och vinnaren av skytteligan utsetts. Den här säsongen är det tre spelare som delar på första platsen. Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang och Liverpools Sadio Mané och Mohamed Salah har alla gjort 22 mål. De två förstnämnda spelarna gjorde sina mål på 36 spelade matcher, medan Salah gjorde sina på 38. Årets spelare blev Virgil van Dijk. Han valdes ut av både spelarna och av fansen. Han har haft en otrolig säsong i Liverpool och hyllas för att ha lyft hela laget. I Premier League har han gjort tre mål och spelat 36 matcher.Mer brittisk fotboll väntar
Premier League-avslutningen var inte slutet för brittisk fotboll den här säsongen. Både Europa League och Champions League är helbrittiska i finalerna. EL-finalen spelas den 29 maj och står mellan Arsenal och Chelsea. Finalen kommer att spelas på Bakus Olympiastadion i Azerbajdzjan. CL-finalen kommer att spelas den 1 juni mellan Liverpool och Tottenham på Wanda Metropolitano, som är Atletico Madrids hemmaarena. Det har aldrig tidigare hänt att fyra finallag har kommit från samma nation. Spanien hade tre lag i finalerna säsongen 15/16. Enligt Chelseas tränare Maurizio Sarri är detta ett bevis på att de brittiska lagen och den brittiska ligan är den bästa i världen, trots att La Liga rankas högre.

Oavsett vilket lag som vinner kan det brittiska fotbollsförbundet stoltsera med en seger i både den högsta och näst högsta europeiska fotbollsligan. Det finns en oro för att brittisk fotboll står inför ett generationsskifte, men om det här är resultatet är skiftet mer än välkommet.