Seger för Manchester City
17 maj, 2019
Spelvärden i rond 1 av Franska Öppna. Söndag och måndag.
24 maj, 2019

Årets andra Grand Slam startar på söndag. Tankar om slutsegraroddsen.

Då är alla grusmasters överstökade och snart även looserveckan (ATP Geneve och Lyon) bokförd och klar och vi kan istället rikta all fokus på Roland Garros, eller Franska Öppna som för oss svenskar kanske är det mer etablerade titeln.

Grand Slam är det hur som helst, i Paris, på grus. Vinnaroddsen, hur ser det ut då? Spelbörsen Betfair har överlägset högst odds och störst likviditet på vinnarmarknader så rekommenderar att man vänder sig dit för att investera sina polletter.

Rafael Nadal 2,0 – i sedvanlig ordning storfavorit även om han haft en något dystrare grussäsong än på länge detta år. Till drygt 2 gånger pengarna kan man köpa på sig Nadal som slutsegrare. Vinner han denna 50% av gångerna? Alltså, historiskt sett har alltså den här dåren vunnit denna turnering 11 gånger av de 13 gångerna han har ställt upp. Det är ju inte en allt för dålig statistik det, nej. Ena gången av dessa två gånger han åkt ut tävlingen var det en skadad handled som satte stopp för det. Andra gången, 2009, då var det en viss Robin Söderling av alla j’vla fånar som bombade bort Nadal i något som måste tillhöra en av 2000-talets största skrällar. Hur som helst, rättmätig favorit är han, den gode Rafa. Men spelbar till 2 gånger degen? Tveksamt.

Djokovic 3,85 – Han har ju ingen dålig förmåga att växla upp när det gäller som mest. Vunnit tre av de tre senaste Grand Slamsen och är såklart alltid en spelare som precis alla på touren är fullkomligt livrädda för. Det som talar emot är väl trots allt det faktum att Nadal neutraliserade Djoko fullständigt nu senast i Rom-finalen men nja, det kändes inte som att det var den riktiga Djokovic på planen den aftonen. I övrigt är Djokovic en av ytterst få spelare som knäckt koden i hur man ska slå Rafa på grus så jag måste nog säga att 3,85 på Djoko trots allt lockar en hel del.

Thiem 9,8 Lite halvlurig lottning skulle man kunna påstå och Thiem har förmågan att sätta sig i klistret mot motståndare han egentligen inte ska behöva göra det emot. Trots det slipper han dem allra värsta hoten tidigt i turneringen, har sedan en förmodad Del Potro som värsta kvartsmotståndare, också något han på grus ska klara av utan allt för stora problem. Thiem går dessutom alltid ruskigt starkt i Franska Öppna och har nått semifinal i de senaste tre upplagorna. Han stortrivs i Paris på gruset. Thiem till 9,8 är min största rekommendation. Här kliver jag in hårt. Thiem gynnas dessutom av 5-set då han förmdoligen är bäst tränad på hela touren och han är även den spelare som kliver in mot både Nadal och Djoko med vetskapen av att han en bra dag kan blåsa bort bägge två från banan fullständigt.

Stefanos Tsitsipas 24 – Spelat magiskt på slutet med hans mått mätt men tror inte för en sekund att han är redo att vinna en Grand Slam.

Zverev 44 Nån j’vla gång måste han ju hitta tillbaka till sin höga nivå men än så länge känns det långt borta. Kapacitet finns där, utan någon som helst tvekan. Får han ut det här? Känns väl ändå inte så. En Zverev i högform däremot, han hade stått i runt 10.

Federer 45 – Drog sig ur Rom pga skada men verkar inte vara någora problem på den fronten nu. Det klart att Federer alltid har kapaciteten att vinna vilken tävling som helst men det känns tyvärr ganska så långt borta att han ska göra det här i Paris på grus. Men en outsider är han ju såklart, och som han trivs med att vara det.

Juan martin del Potro 75
Långt skadeuppehåll tills bara för några veckor sedan men SATAN så bra han var i matchen mot Djokovic härom veckan. Nådde semi här förra året. Räkna aldrig bort den här björnen. Har både skalle och tenniskunnande för att gå hela vägen om saker och ting faller hans väg.

Stan Wawrinka 160 – Ska ju kanske understrykas att jag inte direkt hatar den här brodern. Alla odds över 1,01 på Stan vill jag ju snudd på alltid intala mig själv är drömodds och det kanske inte riktigt faller inom ramen för vad som är rimligt. Men om vi ska se det rent objektivt sätt; Wawrinka visar inga tendenser just nu på att han är ens nära sin storform. Däremot är Wawrinka lite klurig i just det avseendet. Wawrinka visar nämligen nästan aldrig någon storform varken innan eller efter Grand Slams. Under Grand Slams däremot, ja då händer det ibland någonting i hans kropp och skalle. Han höjer sig lixom, på alla plan. Någon skrev på twitter att Brooks Koepka är golfens svar på Stan Wawrinka. Ganska loj och ointresserad större delarna av året men under Majors så kopplas alla motorer och cylindrar igång. Det styrker inte minst statistiken i att Wawrinka har vunnit tre Grand Slams senaste åren. I övrigt knappt några turneringar över huvud taget.

Summa summarum, hittar den här mänskliga dieselmotorn rytmen och bollträffen och lyckas ta sig förbi första veckan så vet alla, inte minst spelarna själva, att Wawrinka har allt som krävs för att gå hela vägen. Bortsett från förra året då han fortfarande var snudd på invalid har han innan dess i den här turneringen;
Vinst 2015, Semi 2016, final 2017.

Skrällpeng på Wawrinka till 160 på hans bästa underlag i hans favoritturnering är givet även om det just nu känns väldigt långt borta att han ska vinna.

****

Bland övriga i startfältet är det ytterst få, om ens någon som känns som ens tänkbar spelare att mirukalöst nog skrälla sig hela vägen fram till segern. Man kan ju dock hitta höga värden på spelare som man sedan i senare skede kan sälja av för en förtjänst. Tänker kanske främmst på spelare som; Verdasco 1000, Ceccinato 600, Khachanov 380, Coric 270, Fognini 200. Samtliga av dessa spelare har en höjd i sitt spel som skulle kunna räcka för en semifinal.

**

Vi nöjer oss där och tar i senare inlägg matchspelen inför rond 1.


Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!