Spelvärden i rond 1 av Franska Öppna. Söndag och måndag.
24 maj, 2019
Full pott senast, nya spel under torsdagen. (2,45 & 1,64)
30 maj, 2019

Onsdagens andrarunda av Franska Öppna. (2.20 , 2.85 , 1.66 , 1.60)

När vi summerar första rundan av årets upplaga av Franska Öppna kan vi snabbt konstatera att de stora favoriterna och namnen höll och där majoriteten av dem också visade upp en ganska vass form. Kan nog bli några ruggiga bataljer nästa vecka när det börjar dra ihop sig till avgörandet. 3/7 spel hittade in från förstarundan och även om det kanske inte är någon katastrof så är det allt annat än godkänt. Nu höjer vi oss.

Imorgon onsdag kliver övre lottningshalvan in i rond två och vi får ett par högklassiga matcher, åtminstone rent namnmässigt. Cilic vs Dimitrov och Tsonga vs Nishikori som exempel är möten som bara för något år sedan inte alls omöjligt kunde varit semifinaler i en Grand Slam.

Nu lägger vi ner svamlet och istället fokuserar på vart vi investerar polletterna under onsdagen.

Franska Öppna Onsdag start kl 11 och framåt;

Juan Ignacio-Londero vs Richard Gasquet. SPEL Londero till 2,20

Hade inte Gasquet varit på hemmaplan och haft förmågan att ibland verkligen höja sig i vissa enstaka matcher hade det här varit ett tveklöst maxspel. Londero är numera väldigt kompetent på gruset och såg fullkomligt klinisk ut i öppningsronden mot Basisvahili.

Gasquet däremot har haft en bedrövlig säsong så här långt med både skador och usla resultat. Nu vann han förvisso sin första match här i Paris i raka set men det mot en av 2000-talets mest formsvaga top 100-spelare, nämligen Mischa Zverev. Mischa Zverev alltså, Alexander Zverevs storebror, han har knappt vunnit ett set på hela säsongen så allt för stora växlar ska vi nog inte dra ifrån den vinsten.

Londero har både försvaret att stå emot Gasquets vinklade slag men framför allt förmågan att sätta tryck på Gasquets allt långsammaare och svagare kropp och ben. Londero som dessutom servade exemplariskt i öppningsronden.

I min bok är Londero favorit i det hör mötet. När vi då istället för 2,20 – ja, då är det tjänstefel att inte kliva in hårt på argentinaren.

**

Jo-Wilfred Tsonga vs Kei Nishikori. SPEL Över 3,5 set till 1,66 samt Given skrällpeng på Rak Tsonga seger till 3,80 .

Här tycker jag precis allting talar för att vi kommer få se en hyperjämn match som lär svänga fram och tillbaka flera gånger om. Båda har en skyhög högstanivå i sitt spel men dem delar även den mindre briljanta förmågan att pendla oerhört i nivå under matcherna och stundtals helt falla ur ramen. Detta vet såklart bägge spelarna om och lär inte vara sena att utnyttja detta när läge ges.

Varför är Nishikori sådan skyhög favorit då? Jo, det går väl enklast att förklara med motiveringen att Tsonga haft en rekordsvag säsong där framför allt skador suttit stopp för honom under det här året men nu på sistone verkar fysiken vara återställd och hemma i Paris, i just den här tävlingen, då kan man aldrig räkna ut Tsonga. Tsonga såg dessutom bitvis riktigt skarp ut i öppningsronden.

Nishikori har för den delen inte heller alls gjort någon höjdarsäsong. Gruset är Nishikoris svagaste underlag och jag kan inte se föreställa mig att Nishikori vinner det här i raka set framför en extatisk hemmapublik som alltid ger Tsonga ett enormt stöd i Paris.

6-4 i inbördes möten är ytterligare fakta för att det här är en jämn matchup. Tsonga har ruggigt fint skrälläge här och till 3,80 är det klart värt en peng. Det större spelet hittar vi dock på den lite mer säkrare varianten, nämligen att vi får se över 3,5 set till väldigt fina 1,66.

****
****


Grigor Dimitrov vs Marin Cilic. SPEL Dimitrov 2,85

Usel form hos båda spelarna men en stor talande faktor som är till Dimitrovs favör, nämligen att han är klart mer kompatibel på grus än vad Marinen Cilic är. I nuvarande skick är ingen av dessa pålitliga men när Dimitrov finns att köpa till så här höga priser känns det dumt att avstå. Inte en chans att Dimitrov ska vara såhär stor underdog. 2,40-2,50 hade varit en rimligare prissättning.

***

Benoit Paire vs Pierre Herbert. SPEL Över 3,5 set till 1,60

Paire en av tourens mest formstarka spelare på slutet mot Herbert som även han har gjort rejäla framsteg sista månaderna. Råder ingen tvekan om att Paire är den något vassare spelaren men över fem set är det extremt sällsynt att Paire lyckas hålla nivån över hela matchen. Det kommer nästan alltid perioder där han svajar och då har Herbert noggranheten i både returspelet och i sina egna servegem att knipa hem både ett och två set. Två fransoser som möts här i vad som kan bli morgondagens bästa match med två väldigt roliga spelstilar.

Väldigt mycket talar för att det här INTE blir någon promenadseger åt något håll. Över 3,5 set till 1,60 är fint värde.

***

Bortsett från ovanstående matcher är det såklart givet att hålla ett öga på Stan ”The Man” Wawrinkas match mot Garin. Garin är ganska så anonym spelare för den breda publiken men vansinnigt vass på det här underlaget. Tar sig Wawrinka förbi morgondagens hinder är vägen däremot helt öppen för att kamma hem årets Franska Öppna och sedan samtliga efterföljande turneringar han ställer upp i kommande 3-5 åren, och det såklart helt utan setförlust. Kanske ändå inte riktigt så, men vi kan väl åtminstone hoppas på det.

**