Full pott senast, nya spel under torsdagen. (2,45 & 1,64)
30 maj, 2019
Kvartsfinaler i Paris. Vinnarodds, matchspel och avskyn mot Tsitsipas(2,24)
4 juni, 2019

Finaldags i Champions League och marknaden känns lite snett ute. (1,95 & 1,79)

Ska väl inte göras till en allt för stor hemlighet att undertecknad kliver in mot den här finalen med sympatierna hos Pochettino och hans sällskap i och med spelen vi placerat på Tottenham som slutvinnare till cirka 40 gånger smeten men kanske framför allt Tottenham att bli bästa engelska lag till 5,5. Hade ju känts bra mycket behagligare om Barcelona och deras klåpare till tränare inte sjabblat bort sig fullständigt i semin mot Liverpool, nu är risken istället att vi trots bra spel bokför eländet med röda bockar.

Om vi istället riktar blickarna på själva matchen i sig och hur marknaden har analyserat vill jag påstå att man hamnat lite fel i värderingarna.

Liverpool har handlats ner till stora favoriter och finns till drygt 1,50 som slutvinnare och endast 1,93 som rak seger efter 90 minuter. Vill med bestämdhet hävda att båda dem priserna är minst 15 punkter för lågt satt. Jag tror den här matchen blir betydligt jämnare än så och lär avgöras med ytterst små marginaler.

Champions League Final lördag kl 21.00 Tottenham vs Liverpool.

SPELDRAG 1; Under 2,75 mål till 1,79 ( Halv insats tillbaka om det blir exakt tre mål)

Vi ska komma ihåg att det här är två lag som känner varandra extremt väl utan och innan och det är bara att titta på deras inbördes möten senaste åren, det är ofta oerhört tighta och jämna tillställningar. När vi dessutom adderar den ganska den betydande faktorn att det här är en CL-final, det största man kan spela i klubblagsnivå, då får vi ytterligare en komponent som talar för att lagen lär vara rätt så försiktiga och inte sätta sig i onödiga knipor och riska för mycket.

2 knappa segrar för Liverpool, 1 seger för Tottenham med 4-1 och ett oavgjort. Det är statistiken när dem här lagen drabbats samman de två senaste säsongerna. Överlinan har förvisso täckts men det med mål i matchens tilläggsminuter i tre av fallen.

Vad lär vi får för matchbild? Jag ser framför en ganska så avvaktande inledning då båda dem här lagen har väldigt liknande spelsätt. Ett extremt välorienterat presspel och vassa omställningar är lagens signum och när två lag möts som har en väldigt likartad spelstil som dessutom känner varandras styrkor och svagheter oerhört väl brukar det i stora matcher leda till ganska så tillknäppta historier. Finns ju såklart oändligt med kvalité i båda lagen att göra det här till ett målkalas också, men detta till trots talar ändå mer för att vi tyvärr nog inte får se något alldeles för sprakande till en början och även vid uddamålsledning åt något håll lär ingen av tränare välja en tokoffensiv då djupledshoten från båda lagens offensiv är alldeles för stora.

Harry Kane är fortsatt frågetecken hos Tottenham även om det mesta talar för att han kommer till spel och i Liverpool är det spikat att dem får klara sig utan mittfältsgeniet Keita. Keita som helt klart gör Liverpool till ett betydligt mer dynamiskt och offensivt balanserat mittfält än det ganska så rejält mer statiska spelarna Henderson, Milner och Fabinho. Två av dem lär spela ihop med Wijnaldum.

För Tottenhams del talar det mesta för att Pochetino väljer det mer defensiva alternativen på mitten och mycket tyder även på att man kommer ställa upp med en 5-backslinje. Riskminimering till en början kommer vara prio ett.

Tottenhams största match i deras klubbs historia mot ett Liverpool som på många sätt har allt att förlora här. Detta med tanke på att man gjort kanske klubbens bästa säsong på snart 30 år trots det riskerar att checka ut från den här säsongen med 0 titlar. Det lär vara en hel del spända ben och huvuden i Madrid på lördagskvällen.

Under 2,75 mål till 1.79 känns därför som en klok lina att köpa på sig.


***

SPELDRAG 2; Tottenham asian +0,5 till 1,95 (1X dubbelchans Tottenham)

Liknande motivering som ovan. Båda lagen kommer ha väldigt stor respekt för varandra och i min bok är den här matchen med rådande förutsättningar betydligt jämnare på förhand än vad marknaden vill göra gällande. Att hitta plushandikappet på Tottenham till snudd på dubbla smeten känns därför som det givna spelvalet.

***


Satan vilket spektakel det här hur som helst kommer bli. Rena skandalen att man inte befinner sig på plats nere i Madrid om sanningen ska fram.