Finaldags i Champions League och marknaden känns lite snett ute. (1,95 & 1,79)
31 maj, 2019
Wimbledon 2019 har trummat igång. Onsdagen bjuder på en del fina spelvärden.
3 juli, 2019

Kvartsfinaler i Paris. Vinnarodds, matchspel och avskyn mot Tsitsipas(2,24)

Inne i andraveckan av den här Grand Slamen och satan vilka matcher vi har att se fram emot. Lineupen i de åtta spelare som är kvar i den här turneringen är starkare än på många år, alla Grand Slams inräknade.

Federer vs Wawrinka;

Idag börjar vi med Stan ”Stanimal” Wawrinka vs Roger Federer. Wawrinka som vi rekommenderade inför turneringen till 160 gånger pengarna har gjort det igen, han har lite från ingenstans hittat bollträffen och fokuset när det vankats Major och helt plötsligt har han nu smugit fram som en ruggigt otäck joker för dem andra att kamma hem den här turneringen.

Som Federer sa igår på intervjun inför den här matchen ”Everything is in Stans racket, if he has one of those days where he just crushes the ball, he will be unstoppable”. Det finns helt klart en poäng i det. Vad som däremot talar emot Stan och snarare FÖR Federer är den mördande inbördes statistiken Federer har mot Wawrinka. Wawrinka har väldigt svårt för Federers rappa spelstil och höga tempo och dessutom nog lite väl för stor respekt för hans äldre landsman.

Federer klar favorit på oddsen och så ska det nog vara, det känns troligare att han kliver in här och får matchbilden dit han vill och således går därifrån som vinnare. Federer som för övrigt sett löjligt komfortabel och självsäker ut än så länge, han ser onekligen ut att trivas av att vara lite i skuggan av Nadal och Djokovic i titelsnacket och segla under radarn.

En viktig aspekt som dock är noterbar är vädret nere i Paris. Vädret i just den här turneringen påverkar mer än man tror och när vi nu enligt prognoserna får ganska så kalla och tunga förhållanden med moln och regn blir planerna väsentligt långsammare. Det missgynnar storservarna som Zverev och spelare som Federer och Nadal som vill ha spinn och fart på bollen i sina grundslag. Några som däremot kan dra nytta av det är utan tvekan Wawrinka och Djokovic.

Kan låta larvigt att tro att vädret påverkar såpass mycket men någon som bättre än de flesta vet vädrets inverkan är Mats Wilander som spelat i Paris dussinet gånger. Han sa igår i studion att vädret kunde påverka banans hastighet med 30-35% på bara några timmar. Det, det är inte lite det.

Kort genomgång av övriga kvartar;

Nishikori vs Nadal;

Nadal favorit på oddsen att vinna den här turneringen till drygt 1,80 och så som han ser ut än så länge känns det helt rimligt. Han äger sina matcher fullständigt och Nishikori har absolut ingenting som kan stoppa Nadal från att nå semin.

**

Thiem vs Khacahnov;

Vår största rekommendation inför turneringen var Thiem som slutsegrare till dryga 10 gånger smeten. Känns ganska tryggt att sitta på det priset i nuläget då Thiem växlar upp mer och mer och såg alldeles lysande ut senast mot Monfils. Khachanov är ingen spelare som ska kunna hota Thiem över 5 set och jag vill nästan räkna hem Thiem till semin redan nu.

****
****


ATP Franska Öppna Onsdag.

Alexander Zverev vs Novak Djokovic. SPEL Zverev +6,5 gem till 2,24

Zverev som alltjämt kritiseras över att vara långt ifrån sin toppform har nu ändå smugit sig fram hela vägen till kvartsfinal och har nu 9 raka vinster med Geneve-titeln inräknad. Han sa själv igår på presskonferensen att han trivs med att inte ha pressen på sig och att han har gynnats av att Tsitsipas tagit på sig ”ledartröjan” för den yngre generationen.

Tsitsipas för övrigt, någon måste börja våga tala om vilket osympatiskt jävla kräk han ändå verkar vara. Det är allt för mycket hyllningar om vilken magisk spelare han är, vilken otroligt superstar han är och kommer bli och bla bla bla. Jag tycker snarare han verkar vara en riktigt oskön jävla osportlig tönt i ärlighetens namn. Hans maskande i avgörande lägen mot Wawrinka vid rackbyten och annat och framför allt när han alltså pekar på fel bollmärke på matchbollen för att försöka lura domaren och fuska till sig att Wawrinkas matchboll var ute. Har inte hört en enda vettig etablerad journalist ens nämna det utan alla är fullt upptagna med att hylla och hausa det där avskummet till människa. Usch. Och det är inte direkt första gången han beter sig som ett svin.

Nej, det är helt enkelt dags för den gode Nick Kyrgios att kamma till sig och visa det där yngre gardet vem som egentligen är bäst av dem och köra över både Tsitsipas och Zverev fullständigt, förslagsvis till Wimbledon.

Hur som helst, Zverev vs Djokovic var det ju vi skulle snacka om. Jo, jag tror Zverev har god chans att faktiskt göra det här till en jämnare match än vad folk vill tro.

Zverev som har 3-2 (!!!) i inbördes möten mot Djokovic, inte många som kan skryta med plusstatistik mot Djokovic. Senaste bataljen ägde rum i London i ATP-finalen där Zverev vägrade missa och fick väldigt bra betalt på sin serve medans Djoko blev allt mer panikslagen av att Zverev klarade av att hålla tempo och längd i sina slag.

Zverev räds inte Djokovic och han vet att han inte har något att förlora här. Jag tror Zverev kan knipa hem ett set här och då lär spelet sitta med god marginal, men även om Djoko vinner detta i raka så är 6,5 gem mycket att hämta in för Djokovic.

Två ganska så lika spelare där båda har defensiven och väldigt bra grund och transportslag, extremt vassa backhands och står långt bak i banan. Djokovic den spänstigare offensiven medan Zverev har en vassare serve. Borde inte bli någon överkörning och som sagt, den där senaste vinsten för Zverev i London lär sitta djupt kvar i bägges huvuden.

Än så länge har Djokovic sett väldigt stabil ut men mött ganska så behagligt motstånd medans Zverev blivit lite mer prövad i sina matcher men ändå till slut vunnit rätt så komfortabelt.

+6,5 gem till Zverev till 2,24 gånger degen är högt.

***