Kvartsfinaler i Paris. Vinnarodds, matchspel och avskyn mot Tsitsipas(2,24)
4 juni, 2019
Spelvärden i tredjerundan och lite kort om Nadals hat mot Nick Kyrgios.
5 juli, 2019

Wimbledon 2019 har trummat igång. Onsdagen bjuder på en del fina spelvärden.

Har varit rätt så kass uppdatering här från oss på slutet av lite olika skäl men nu när Wimbledon, ett av hela idrottsvärlden största och mest prestigefyllda event sprakat igång får vilostunden vara över och det är lika bra att vi direkt grottar ner oss i onsdagens utbud. Vinnaroddsen väntar vi någon dag med att gå igenom ordentligt och tar istället oss tiden att verkligen skapa en bild över hur de stora titelkanditaterna ser ut formmässigt och ifall det finns någon eller några jokrar som skulle kunna ställa till det emot favoriterna. Återkommer som sagt med det. Nu onsdagens spelval.

ATP Wimbledon onsdag kl 12.00 och framåt;

Pablo Cuevas vs Jiri Vesely. SPEL Cuevas 3,60

Vesely imponerade stort med segern mot Zverev senast men det var en bedrövlig Zverev han ställdes mot och Vesely är trots sina kvaliteér på gräs ingen spelare som man ska förlita sig allt för mycket på. Jag tycker favoritskapet här har blivit aningen stort och testar skrällpeng på Cuevas som både har serven och slugheten att utmanövrera sin motståndare här, trots att gräset inte alltid har varit Cuevas bästa vän i karriären.

**

Opelka vs Stan Wawrinka. SPEL: Opelka +2,5 set handikapp till 1,70

För den mindre initierade kan det vara bra att förtydliga hur extremt underlaget gräs är jämfört med hardcourt och grus. Det finns spelare som knappt vinner en match på övriga underlag men som såfort de får gräs under fötterna helt plötsligt kan konkurrera med de allra flesta och bästa. Sedan finns det fler exempel på det motsatta, nämligen spelare som håller den yppersta världsklassen på både grus och hardcourt men som på gräset förvandlas till snudd på amatörer, i bästa fall medelmåttor. Ta Domonic Thiem som exempel, förmodligen världens näst bästa grusspelare som för några veckor sedan spelade final i Franska Öppna mot Nadal åkte idag på dyngspö av Sam Querrey här i Wimbledon. En Sam Querrey som varit klappkass hela året men som vanligt hittat helt rätt så fort grässäsongen har anlänt.

Vad är min poäng? Jo, gräset är så extremt och annorlunda att många spelare inte lär sig någonsin att hantera den låga studsen och den låga tyngdpunkt man måste ha i sitt rörelsemönster när man rör sig på gräs. Wawrinka är långt ifrån usel på gräs, men han är inte i närheten av den spelare han annars är på andra underlag. Han har svårt med rörligheten och tempot, båda när han ska attackera då han inte får möjlighet att hinna med sina stora svingar men minst lika mycket problem har han i försvaret. Returerna blir även dem betydligt sämre på gräset.

Här ställs han mot Opelka, en av världens främsta servare som vunnit den här turneringen i juniorupplagan för några år sedan. Wawrinka har ofta rätt svårt mot servekanoner då han får svårt att komma in i rytmen och även om jag känner mig rätt så övertygad att Wawrinka vinner den här matchen över 5 set så känns det som väldigt sannolikt att Wawrinka tappar sitt fokus och sin nivå under perioder av den här matchen. Det lär Opelka inte vara sen att utnyttja och får Opelka väl ett break är han såklart med sin serve extremt svår att bryta tillbaka. Opelka att knipa minst ett set här till 1,70 är dundertaget.

***

Fabbiano vs Ivo Karlovic. SPEL Fabbiano till 1,80

Satan så bra han spelade i öppningsronden, Fabbiano. Precis som Tsitsipas erkände efter matchen borde nog Fabbiano vunnit den där i raka set, såpass överlägsen var han. Och då ska det betonas att Tsitsipas enligt oddsbolagen och många experter ansågs som fjärdehansfavorit i den här tävlignen till att lyfta titeln. Fabbiano som imponerade även förra veckan i Eastbourne har ett spel som ger bra utdelning på gräs och så bra som han returnerade mot en såpass vass servare som Tsitsipas ser jag inte riktigt hur Karlovic ska rå på Fabbiano här.

Visst, Karlovic är ju trots sina 40 bast på nacken alltid en farlig spelare på gräs i och med sin sanslöst vassa serve, men lyckas Fabbiano bara få bollen i spel kommer Karlovic vara chanslös.

***

Kecmanovic vs Benoit Paire. SPEL Kecmanovic till 2,30

Paire gör sällan någon road under grässäsongerna och han var inte särskilt övertygnade mot Londero senast. Kecmanovic däremot har en spelstil som lämpar sig väldigt väl på gräs och har gjort riktigt bra resultat på slutet. En svajjig Paire mot en Kecmanovic i högform bäddar för en jämnare tillställning än vad oddsen gör gällande. Kecmanovic till 2,30 – taget!

**

Medvedev vs Alex Popyirn. SPEL Över 3,5 set till 1,77

Två spelare som nog har gräset som sitt favoritunderlag. Medvedev etablerad som en toppspelare numera mot en lite mer anonym Popyrin. Det kan vi inte minst se genom att titta på hur oddsfördelningen ser ut inför det här mötet. 1,25 vs 4,60. I min värld har Medvedev inte i närheten visat upp tillräcklig nivå och form på sistone för att motiveras till såpass stort favoritskap här. Särskilt inte när Popyrin såg så otroligt skarp ut i första rundan mot Carreno Busta medans Medvedev hade en onödigt strulig match mot Lorenzi.

Även om raka skrällpengen på Popyrin lockar så väljer istället den säkrare sidan och kliver in på över 3,5 set här till 1,77. Tror detta kan bli en riktig rysare och förvånar mig inte alls om dem går in i 5 set.

***

Jag tror vi nöjer oss där för dagen. Magkänslan säger att Khachanov kommer nöta ner Lopez imorn till runt 1,80 men såpass bra som Lopez varit sista veckorna är det nog trots allt dumt att kliva emot honom.

Sent på tisdagskvällen i skrivande stund släpptes precis oddsen inför den nedre halvans andrarond som spelas under torsdagen. Noterar omgående ett par odds man bör nypa rätt så fort innan det sänks;

Steve Johnson 2,20 vs Alex Di Minaur.
Jan Lennard Struff 2,35 vs Fritz
Basisvahili 4,05 vs Dan Evans

Längre motivering får vi ta i senare inlägg under onsdagskvällen. Till sist är det ju värt att nämna vad torsdagens egentliga enda höjdpunkt världen över är. Centercourten, London, Wimbledon. RAFAEL NADAL vs NICK KYRGIOS. I denna ibland lite väl vänliga sport får vi äntligen ett riktigt hatmöte i en av världens största turneringar och det mellan två av världens mest sevärda idrottsmän. Om Nicky kommer i någorlunda mentalt skick kan det där bli en match utöver det vanliga.

***

Outrightoddsen, torsdagens spelutbud och lite småsurr om hur fantastiskt jävla härlig Nick Kyrgios ändå är får vi ta i nästa inlägg.

På återhörande.

***