Wimbledon 2019 har trummat igång. Onsdagen bjuder på en del fina spelvärden.
3 juli, 2019
Alldeles för högt pris när Djurgården åker till genomusla AFC. (1,78)
6 juli, 2019

Spelvärden i tredjerundan och lite kort om Nadals hat mot Nick Kyrgios.

LONDON, ENGLAND - JULY 04: Rafael Nadal of Spain shakes hands at the net with Nick Kyrgios of Australia after their Men's Singles second round match during Day four of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 04, 2019 in London, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Såhär dagen efter den totala holmgången som ägde rum inne på centercourten igår i Wimbledon måste man ju ändå kort sammanfatta lite vad som hände innan vi kliver in och fokuserar på var vi placerar dagens och morgondagens spel.

Formen för egen del får ju definitivt tolkas som bra. 6/9 spel rättade som vinst från gårdagen och onsdagen till snittodds på 1,94. Nu ska vi fortsätta så. Men först åter till Rafa vs Kyrre.

Fullsatt och hela tennisvärldens blickar emot sig kunde Nadal till slut nöta ner Kyrgios i 3-1 i set efter två tiebreak men det var i stort sett hela tiden en ganska så öppen och ruggigt tight tillställning där små marginaler avgjorde. Just matchen i sig höll hög nivå, men det mest underhållande var nog snarare hur tydligt det märktes hur ofantligt jävla mycket dessa två Ogillar varandra. Snudd på hatar varandra. Allting bottnar såklart i all skit dem snackat om varandra under en längre period nu och pga att deras inbördes matcher nästan alltid blivit vansinnigt hetsiga. Hur blev det så tydligt?

Jo, Nadal jublade, vrålade, hoppade, skrek från minut ett i stort sett i varenda poäng och efter matchen såg det ut som om han vunnit hela Wimbledon. Inte riktigt den tändningen som Nadal brukar ha i en andrarunda av en Grand Slam. Det var genomskinligt hur fruktansvärt mycket han ville trycka ner Kyrgios.

På Kyrgios var det nästan ännu tydligare hur kusligt gärna han ville vinna den här matchen. För en gångs skull var hans fokus och motivation på topp matchen igenom och det var en rekordtaggad Kyrgios inne på banan igår, och det, det sker inte ofta direkt. Är i stort sett bara mot Federer, Djokovic och Nadal han ens anstränger sig emot och SOM han ansträngde sig igår.

Allt kulminerade när Kyrgios tog i precis allt vad han hade med sin våldsamt tunga forehand och siktade mot Nadals bröst. Den blicken Nadal gav Kyrgios strax efter, googla det. Kyrgios erkände efter matchen att han siktade på Nadal med intentionen att göra illa honom, och att han vann poängen. Någon ursäkt var det såklart inte tal om. Han var istället snarare irriterad på Nadal som i vanlig ordning tog så tröttsamt lång tid på sig mellan poängerna och i sidbytena. Någon måste sätta stopp för det där jävla maskandet. Och det måste man ändå gilla med Kyrgios. Kyrgios avskyr Nadal och hela hans uppenbarelse och han är inte rädd för att visa det.

Att Nadal stör sig på Kyrgios dåliga beteende är inte direkt någon hemlighet men efter att ha sett matchen igår får jag en känsla av att det kan ligga annat bakom också. Jag tror det stör Nadal något enormt att Kyrgios inför gårdagen hade 3-3 i inbördes matcher och alltid matchar Nadals nivå när de möts. En så totalt ointresserad gosse som Kyrgios som aldrig haft en tränare, går ut på krogen innan match och som ganska överlägset spenderar absolut minst timmar på träningsbanan året om av samtliga spelare på touren och överlag visar ett totalt ointresse för sporten tennis håller ändå jämnt skägg mot en av världens bästa tennisspelare genom tiderna. Nadal som byggt hela sin karriär på våldsamt stenhårt arbete varje dag, året om, är konstant hotad mot en spelare som egentligen inte ens vill vara tennisspelare. Det klart att det svider för Nadal, men det säger också en hel del om vilken unik tennistalang Nick Kyrgios är och man kan aldrig sluta spekulera i hur fruktansvärt jävla bra Nick Kyrgios hade varit och skulle bli om han bara gav sig fan på att arbeta lite för det. Nu är han istället mestadels av säsongen en clown som spexxar och tramsar snarare än fokuserar på att vinna tennismatcher, bortsett från när han ställs mot någon av de största, Djokovic, Federer och Nadal. I övrigt skiter han nästan alltid i det. Sorgligt men sant, och vad ska hända när dem slutar? När det inte finns några giganter kvar att fälla.

Vi får se, glasklart är iallafall att undertecknad tillhör det minoritetslägret som fullkomligt älskar den här dåren. Eller fullblodspsykopaten som många vill hävda. Bara googla fram hans presskonferenser eller annat hopplock så ser man att han inte riktigt tillhör det vanliga gardet av tennisspelare.

Blev lite långt det där, nu fokuserar vi istället på fredagen och lördagens matcher.

*****

ATP Wimbledon Fredag o lördag. Start kl 12

David Goffin vs Daniel Medvedev. SPEL Goffin till 2,02

Goffin har äntligen hittat formen under grässäsongen medans jag allt jämnt vill påstå att Medvedev överskattas en gnutta för stunden. Ganska så liknande spelstilar dessa men där jag tror Goffins vassare offensiv kommer fälla avgörandet. Knapp favoritskap på Goffe borde det vara här anser jag, därför tar vi rak seger på Goffin till 2,02.

***

Sam Querrey vs John Millman. SPEL Querrey -4,5 gem till 1,68

Querrey är nog den spelare som faktiskt imponerat allra mest såhär långt. Han ser makalöst stabil och vass ut och har efter en ganska så usel säsongshalva bakom sig levlat upp rejält nu när grässäsongen tagit vid. Querrey är å andra sidan en utpräglad grässpelare och har riktigt bra resultat på gräset och inte minst i Wimbledon tidigare år så att Querrey alltid är en farlig spelare såhär års är inte konstigt.

Nu ställs han mot John Millman. Australiensaren som såklart behärskar gräset (det gör alla från Australien) men han är absolut ingen grässpecialist. John Millman har tagit sig till tredjerundan mycket, om inte allt endast tack vare den löjligt enkla lottning han fått. Dellien och Djere, spelarna han slagit, håller på detta underlag ungefär samma nivå som om han skulle ställts mot Björn Hellberg och Thomas Östros på andra sidan nätet.

Med andra ord, jag tror det här blir en väldigt behaglig uppgift för Sam Querrey. Querrey i den formen han är i nu är otroligt svårbruten i sin serve samtidigt som han kommer bjudas på mängder av chanser att bryta Millmans betydligt klenare serve.

Jag tror Querrey tar detta i raka set men istället för att spela 3-0 i set väljer jag den lite säkrare linan och tar -4,5 gem. Då har han till och med råd att tappa något set och ändå med god marginal lyckas hålla sin handikapplina.

***

Jo Wilfred Tsonga vs Rafael Nadal. SPEL Tsonga +2,5 set till 1,76

Efter att ha sett Nadal ändå ha såpass stora problem mot Nick Kyrgios känner jag mig rätt så övertygad att han kommer bli hårt prövad av även Jo Wilfred Tsonga. Tsonga som sett riktigt skarp ut såhär långt och som vi vet ofta går bra i Wimbledon och behärskar både detta underlag och denna typ av motstånd väldigt väl. Tsonga är kanske inte längre på daglig basis en top10 spelare som han väldigt länge var men att han fortfarande har den skyhöga högstanivån i sig under vissa stunder råder det inget tvivel om. Just den höga nivån tycker jag man sett en hel del av sista tiden. I förturneringen i Halle hotade han Federer hela vägen in i mål och i Wimbledon detta år har han städat av sina motståndare såhär långt.

Tsonga är ingen spelare som viker ner sig mot de allra bästa, snarare tvärtom. Faktum är att han har 1-0 i inbördes möten mot Rafa på gräs och 3-3 totalt de senaste 10 åren. Vi kan ju ganska så lugnt konstatera att det inte är särskilt många där ute som kan stoltsera med sådana inbördes siffror mot en av tidernas bästa spelare.

Tsonga har en serve som biter extremt väl på gräs och har även en tyngd i sina attacker för att slå igenom Rafa. Hittar Tsonga sin högstanivå skulle jag säga att han har skrällchans här. Tyvärr för Tsongas del är väl hans stora problem numera att han ofta har svårt att hålla ihop det över fem set men att han ska kunna få med sig minst ett set mot Nadal ser jag som väldigt sannolikt.

Tsonga att vinna ett set, eller samma spel Tsonga +2,5 till 1,76. Jättetaget.

**